MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Εκβιασμός Σαμαρά για να παραμείνει αρχηγός της ΝΔ.

Θα ψηφίσει τη συμφωνία Τσίπρα με τους εταίρους αρκεί να μείνει στην καρέκλα!

Σε ένα ιδιόμορφο όσο κι επικίνδυνο (για τη συνοχή της συντηρητικής παράταξης) μπρα ντε φερ εξελίσσεται η μάχη της διαδοχής στη Ν.Δ., για την οποία σας έχουμε ενημερώσει, αφού η διαφαινόμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πλέον έχουν απελευθερωθεί στελέχη τα οποία απαιτούν συνέδριο και θέτουν θέμα διαδοχής.

ΔΟΛια δάνεια εν μέσω μνημονίου…

ΠΩΣ Ο ΔΟΛ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ Δανείζεται ΕΧΟΝΤΑΣ ΖΗΜΙΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΟΥΤΕ ΩΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ

Το τρίγωνο της αμαρτίας: Σαθρό πολιτικό σύστημα – Μέσα Ενημέρωσης – Τράπεζες, στο οποίο αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, εχθές Παρασκευή (8/05) από το βήμα της Βουλής, δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Άλλωστε είναι απορία σύμπασας της ελληνικής κοινωνίας, πώς είναι δυνατόν το συγκρότημα ΔΟΛ να παρουσιάζει συνεχείς -και τεράστιες- ζημίες στους ισολογισμούς του και παρόλα αυτά να καταφέρνει να παίρνει δάνεια από όλες τις συστημικές τράπεζες, την ώρα που σχεδόν όλοι οι άλλοι Ελληνες επιχειρηματίες ασφυκτιούν και οδηγούνται καθημερινά πιο κοντά στο χείλος του γκρεμού εξαιτίας της ερμητικά κλειστής κάνουλας των τραπεζικών χρηματοδοτήσεων.

Έτσι υπονομεύει ο Στουρνάρας την προσπάθεια για συμφωνία!

Τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε κάνει λόγο για τρόικα… εσωτερικού, έσπευσε να επιβεβαιώσει ένας από τους ανθρώπους που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού και στην κατακρεούργηση της ποιότητας ζωής στη χώρα μας, σκύβοντας το κεφάλι στις απαιτήσεις των ξένων συμφερόντων.

Ο λόγος για τον κύριο Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος όχι μόνο δεν δίστασε να ξεπουλήσει την Ελλάδα, υπερασπιζόμενος με νύχια και με δόντια το περίφημο success story του Αντώνη Σαμαρά, αλλά χωρίς ίχνος μεταμέλειας, συνεχίζει το έργο του ως υποχείριο των δανειστών, βάζοντας τρικλοποδιές στην κυβέρνηση, ενώ αυτή δίνει τη σκληρή «μάχη» της διαπραγμάτευσης, στοχεύοντας σε μια επωφελή συμφωνία, στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής.