MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Η οικονομία , η “θεωρία του χάους”, η ύφεση του 1929, και το σημείο (Threshold) χωρίς επιστροφή.

(Αναδημοσίευση Άρθρου)

Η θεωρία του χάους , είναι μια επιστήμη στα μαθηματικά που μελετάει συμπεριφορές από ακολουθίες σε συστήματα που υπακούουν σε περισσότερους από 2 κανόνες ταυτόχρονα. Θα μπορούσαμε μαθηματικά να το διατυπώσουμε σαν «αναδρομικές συναρτήσεις, ν – αγνώστων». Οι συναρτήσεις αυτές, στα αποτελέσματα τους, δεν είναι προβλέψιμες. Δεν υπάρχει δηλαδή πάντα, γραμμική μέθοδος επίλυσης.

Η εφαρμογή της θεωρίας του χάους, έχει να κάνει με τον φυσικό μας κόσμο, την οικονομία, την φυσική, την πληροφορική, τις κοινωνικές συμπεριφορές των ανθρώπων κλπ.

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για Στουρνάρα!

«ΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟ E-MAIL, ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ», ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 

Μπορεί μεν με μια – προσεχτική και παραπλανητική, είναι η αλήθεια - έγγραφη τοποθέτηση, η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας να επιχείρησε να διαψεύσει το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και να διασώσει έτσι τον Γιάννη Στουρνάρα, ωστόσο η πραγματικότητα φαίνεται να είναι διαφορετική. 

Και εφόσον αυτό τελικά επιβεβαιωθεί (πράγμα πολύ πιθανό, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε…), τότε η διάσωση Στουρνάρα είναι πάρα πολύ δύσκολη, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει όλο το σύστημα των μιντιαρχών, συγκεκριμένων επιχειρηματιών, πολιτικών εκπροσώπων τους (κυρίως Σαμαρά αλλά και Βενιζέλου), αλλά και της ΕΚΤ για να τον κρατήσουν στη θέση του, ώστε να έχουν ένα ισχυρό και μάλιστα θεσμικό προπύργιο στην κατά Τσίπρα και κυβέρνησης εκστρατεία! 

Μας τρομοκρατούν για να μείνουμε λαός καταναλωτών.

Είμαστε ένας εξαρτημένος λαός καταναλωτών. Με αυτό το πρότυπο μας έχει διαπαιδαγωγήσει το σύστημα. Καταναλώνουμε από πανάκριβα οπλικά συστήματα, μέχρι οδοντογλυφίδες, χωρίς να τα παράγουμε. Όλα εισαγόμενα. Ο,τιδήποτε πήγε να δημιουργήσει σοβαρή παραγωγική βάση στην Ελλάδα, σαμποταρίστηκε από το ίδιο το σύστημα. 

Εκείνο λοιπόν που πρέπει να κάνουμε, για πρώτη φορά στη σύγχρονη Ελλάδα, είναι να αλλάξουμε αυτό το πρότυπο. Να γίνουμε λαός παραγωγών.