MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Κινδυνεύουν με ισόβια βαριά ονόματα για το σκάνδαλο του Τ.Τ.

Να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να δικαστούν για την υπόθεση των επισφαλών δανείων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 40 … συνολικά πρόσωπα, ανάμεσά τους γνωστοί επιχειρηματίες και μεγαλοστελέχη τραπεζών, ζητεί με πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας Μαρία Σουκαρά-Κατσικάδη.

Ειδικότερα η εισαγγελέας-σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Βασιλικής Κόκκαλη (Πρώτο Θέμα), ζητεί να παραπεμφθούν στο ακροατήριο και να δικαστούν από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για σειρά κακουργηματικών πράξεων, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Περικλής Λίβας, Δημήτρης Μπακατσέλος, Βίκτωρας Ρέστης, Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα καθώς και ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης και στελέχη της τράπεζας προτείνει στο συμβούλιο Εφετών η εισαγγελέας Μαρία Σουκαρά-Κατσικάδη για την πολύκροτη υπόθεση των επισφαλών δανείων της τράπεζας.

Ετοιμοι για στροφή: Επίσημη πρόσκληση στην Ελλάδα από την Ρωσία να συμμετάσχει στη τράπεζα-κολοσσό των BRICS

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΡΩΣΟΣ ΥΦΟΙΚ

Να συμμετάσχει η Ελλάδα ως ισότιμο μέλος στη νέα τράπεζα των BRICS πρότεινε πριν από λίγο ο ΥΦΟΙΚ της Ρωσίας Σεργκέι Στορτσακ και προτείνει τη χρήση του ρωσικού ρουβλίου αντί του ευρώ ως νομίσματος για τις πληρωμές αγαθών και υπηρεσιών, αλλάζοντας τα δεδομένα στο θρίλερ της διαπραγμάτευσης! 

O Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία διατίθεται να επενδύσει στην Ελλάδα και στην ανάπτυξη της χώρας ανεξάρτητα με το αν θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές ή όχι. 

Μια στροφή της Ελλάδας στους BRICS θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ BRICS ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΩΛ ΚΡΑΙΓΚ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠ. ΟΙΚΟΝ/ΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ)

Εάν η Ελλάδα γυρίσει την πλάτη στις δυτικές τράπεζες και στραφεί για στήριξη στις χώρες των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες που έχουν υποστεί «ληστρική» επιδρομή από τη Δύση.

Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή πύλη King World News - αλλά και σε άρθρα του - ο αμερικανός πολιτικός επιστήμονας, σχολιαστής της Wall Street Journal και πρώην Υφυπουργός Οικονομικών Paul Craig Roberts.