MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ο πολύς Μ.Σούλτς ομολογεί: "Αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη καταστραφήκαμε..."

"GREXIT ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ" ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ 

Σε μία παραδοχή, που σίγουρα σκέφτονται πολύ στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο και μοιάζει με εφιάλτης αλλά θέλουν να κρύψουν πίσω από τα νταηλίκια που πουλούν στην ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, προχώρησε ο πολύς Μάρτιν Σούλτς. Τί είπε με λίγα λόγια; «Πως αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, καταστραφήκαμε». 

Παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα FAZ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έχει παίξει έναν περίεργο ρόλο και σίγουρα όχι θετικό για τη χώρα μας, απάντησε σε ερώτηση τι θα συμβεί αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη ως εξής : «Πρώτον, η οικονομία της Ελλάδας θα επιδεινωνόταν δραματικά. Δεύτερον, θα έπρεπε αμέσως να υποστηριχτεί οικονομικά με μαζικό τρόπο». 

Η «πάταξη της φοροδιαφυγής» είναι προσχηματική. Άλλοι είναι οι λόγοι που σπρώχνουν προς «αχρήματη» (χωρίς μετρητά) κοινωνίας.‏

σχόλιο ID-ont: Οι μεγάλες Τράπεζες (Κεντρικές και Εμπορικές) έχουν αποφασίσει να επιβάλλουν αρνητικά επιτόκια (τουλάχιστον -5%) στις καταθέσεις. 

Δηλ θα δίνεις στην Τράπεζα 100€ και στο τέλος του χρόνου θα σου επιστρέφει 95€! Οι Τράπεζες δηλ. θα παίζουν το ρόλο του χρηματοφυλακίου επ’αμοιβή. Αυτό όμως θα οδηγήσει τους πολίτες να σηκώσουν τα λεφτά τους από τις Τράπεζες και να τα φυλάξουν σπίτια τους σε δικά τους χρηματοκιβώτια. Έτσι θα ζήσουμε και το επονομαζόμενο bank run όπου οι Τράπεζες θα έχουν πρόβλημα, γιατί δεν υπάρχουν τόσα μετρητά να δώσουν. «Εξαφανίστε λοιπόν τα μετρητά» (μαζί με μερικά ακόμη μέτρα) λέει ο Οικονομολόγος Willem Buiter στην συνημμένη έκθεση της Citibank. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιβάλλουμε στην αγορά αρνητικά επιτόκια!!! 

Τουσέν: Δικαίωμα της Ελλάδας να μην πληρώσει το χρέος

"Από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, προκύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους είναι παράνομο, τοξικό και μη βιώσιμο" ανέφερε σε συνάντησή του με τον αναπληρωτή ΥΕΘΑ, Κώστα Ήσυχο, ο επικεφαλής της διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων της "Επιτροπής Αλήθειας" για τον λογιστικό έλεγχο του Δημοσίου Χρέους, Ερίκ Τουσέν.

"Ο τρόπος με τον οποίο έχει γίνει η διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους, συνιστά παραβίαση των βασικών κανόνων του Διεθνούς Δικαίου περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεδομένου ότι η ασκούμενη πολιτική προκάλεσε ανθρωπιστική κρίση" ανέφερε ο κ. Τουσέν, υποστηρίζοντας πως η δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια, παραβιάζουν τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ελληνικό Σύνταγμα.