MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Οι δανειστές μας φρόντισαν να καλύψουν τα νώτα τους...

Οι δανειστές έχουν φροντίσει να προστατευτούν από οποιαδήποτε παρανομία ή ατασθαλία, αποκαλύπτει η Μαρία Λουσία Φαττορέλλι, μέλος της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, μιλώντας στην εκπομπή «Περπατάμε Μαζί» που παρουσιάζουν στο Vmedia οι Μωυσής Λίτσης και Σταμάτης Στεφανάκος.

Διαβάζοντας ένα και μόνο άρθρο από τις δανειακές συμβάσεις του 2010, η κ. Φαττορέλλι επισημαίνει ότι ακόμη και αν βρεθεί η οποιαδήποτε παρανομία ή ατασθαλία με βάση την εφαρμογή της οποιασδήποτε νομοθεσίας, θα προέχει η ισχύς της σύμβασης, η οποία πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται κανονικά «σύμφωνα με το πνεύμα» του κειμένου, Με άλλα λόγια οι «εταίροι» δανειστές έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν «ασυλία», ακόμη και αν η δανειακή συμφωνία θεωρηθεί «άκυρη, μη νόμιμη ή μη εφαρμόσιμη».*

Ένας αθόρυβος, αργός θάνατος

Ελεγχόμενη χρεοκοπία χωρίς Grexit: Το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα

του system failure 

Καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος της 4μηνης εκεχειρίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, η μάχη γίνεται όλο και πιο σκληρή, όπως αναμένονταν. Δεν βρίσκεται μόνο η Ελλάδα σε δύσκολη θέση, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά και οι ευρωκράτες, καθώς φαίνεται να έχουν περιορισμένες επιλογές που θα τους επέτρεπαν να κρατήσουν ζωντανούς τους αρχικούς τους σχεδιασμούς.