MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Βloomberg: "Παγκόσμιο τσουνάμι θα προκαλέσει μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη"

ΠΩΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΜΠΛΟΦΕΣ" ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

Παγκόσμιο οικονομικό "τσουνάμι" θα προκαλούσε μια έξοδος της Ελλάδος από την ευρωζώνη, όπως αναμεταδίδει σήμερα το Bloomberg.

"Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλέσει κύμα αναταραχής με κόστος πολλαπλάσιο της παραμονής στη νομισματική ένωση", δήλωσε ο οικονομολόγος Μπάρι Αϊχενγκριν από τις ΗΠΑ.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟ ΣΚΑΙ #skai_xeftiles #sxima_logou

«αυτων που ονομάζω καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, αυτών που έχουν απολαύσει και φοροασυλία και μεγάλης κλίμακας διακριτική μεταχείριση την ώρα που οι πολίτες στενάζανε από την ορυμαγδό φορολογίας» 

«Την συμφωνία θα την μάθει πρώτα ο Ελληνικός λαός και όχι οι δημοσιογραφοι της διαπλοκής!» 

«Η επιτροπή για το χρέος θα διερευνήσει μία προς μία τις δόλιες συμβάσεις δεκαετιών!» 

Ψέματα (της Κομισιόν) και αλήθειες για τις συντάξεις μας

Πώς η Κομισιόν παραπλανά με τις αναλύσεις της περί γήρανσης του πληθυσμού την ίδια στιγμή που οι πολιτικές που επιβάλλει επιδεινώνουν την υπογεννητικότητα και την ανεργία 

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το άρθρο στην εφημερίδα το Χωνί της Κυριακής του Επιστημονικού Συνεργάτη της ΕΝΥΠΕΚΚ, Διονύση Τεμπονέρα, σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζει η Κομισιόν για τις ελληνικές συντάξεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Κομισιόν φαίνεται πως παραπλανά με τις αναλύσεις της περί γήρανσης του πληθυσμού. 

Απρόσμενη πληρωμή δόσης που δεν άρεσε στους γερμανούς.

Του Γιώργου Δελαστίκ
 
Kαθόλου δεν άρεσε στους Γερμανούς και τα ανά την Ευρώπη φερέφωνά τους, όπως όλα δείχνουν, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα βρήκε λεφτά και πλήρωσε την Τρίτη στο ΔΝΤ την καθόλου ασήμαντη δόση ύψους 756 εκατομμυρίων ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι... έβρεξε λεφτά από τον ουρανό για να καταστεί δυνατή η αποπληρωμή αυτής της δόσης στο υπό αμερικανικό έλεγχο ΔΝΤ.

Το «μυστικό» το έμαθε η κυβέρνηση, αν πιστέψουμε τον Δημήτρη Βίτσα, πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και νυν βουλευτή, από την ίδια την Κριστίν Λαγκάρντ. Η επικεφαλής του ΔΝΤ αποκάλυψε στην Αθήνα ότι στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως σε όλες τις χώρες - μέλη του ΔΝΤ, διατηρείται εδώ και δεκαετίες λογαριασμός έκτακτης ανάγκης του ΔΝΤ. Τα λεφτά που είχε μέσα αυτός ο λογαριασμός έφταναν περίπου για να πληρωθεί η δόση!