MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

«Χάνουμε κάθε μέρα €22,3 εκατ., 59 επιχειρήσεις και 613 θέσεις εργασίας».

Την σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την περίοδο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές περιγράφει με αριθμούς η ΕΣΕΕ, η οποία «ευελπιστεί ότι απομένουν ακόμα λίγες ημέρες, μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία», ώστε να λειτουργήσει ως "ελατήριο", αφού η αγορά θα αφεθεί επιτέλους ελεύθερη να δουλέψει, τους υπόλοιπους μήνες του 2015. 

Οπως αναφέρει η Συνομοσπονδία, «μέχρι τότε, κάθε μέρα που περνάει, χάνονται 22,3 εκ. € από το Α.Ε.Π. της Χώρας, κάθε 24 ώρες κλείνουν 59 επιχειρήσεις και μειώνεται η πλήρης απασχόληση κατά 613 θέσεις εργασίας. Η αγορά βρίσκεται σε ακινησία, ενώ κυριολεκτικά έχει "στεγνώσει" και οι ενέσεις ρευστότητας δεν μπορούν να την συνεφέρουν. 

ΣΟΚ: Τηλεοπτικοί Δημοσιογράφοι παραδέχονται ότι υπάρχουν Διαπλεκόμενα ΜΜΕ!

Γιατί Αρνήθηκαν να απαντήσουν Δημοσιογράφοι απο MEGA, Σκαι;‏

Ένα πολυ διαφορετικο Γκαλοπ από τα συνηθισμένα διεξήγαγε ο Σπυρος Πριφτης.

Συνηθως στα Γκαλοπ οι διαφορες δημοσκοπικες Εταιρίες ( Με αποτυχημενα αποτελεσματα-και μεγαλη αποκλιση απο την πραγματικοτητα-σκοπίμως, η οχι )
Ρωτουν πολιτες να απαντησουν για τα Πολιτικα δρωμενα που διαδραματιζονται στην Χωρα μας! Στην συνεχεια τα αποτελεσματα αυτών των Γκαλοπ,

Στίγκλιτς: Τοξικό μείγμα δανειστών στην Ελλάδα

«Έχει δίκιο η ελληνική κυβέρνηση όταν λέει ότι το πρόγραμμα διάσωσης ήταν καταστροφή»

Στις πιθανές επιπτώσεις του Grexit και στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους της, αναφέρθηκε ο νομπελίστας οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Columbia Business School, Τζόζεφ Στίγκλιτς, σε συνέντευξη στο Bloomberg.

«Έχει δίκιο η κυβέρνηση στην Ελλάδα όταν λέει ότι το «πρόγραμμα διάσωσης ήταν καταστροφή», τονίζει ο Τζόσεφ Στίγκλιτς.

«Αποδείχθηκε καταστροφή η πτώση κατά 25% του ΑΕΠ την τελευταία πενταετία και το χρέος προς το ΑΕΠ σκαρφάλωσε από το 110% στο 180%. Αυτό είναι Μεγάλη Ύφεση», τόνισε ο διάσημος Οικονομολόγος προβάλλοντας και το νέο του βιβλίο.