MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Φάκελος: Έλληνες καναλάρχες.... η ώρα της κρίσης!

Σταυρόλεξο για δυνατούς, κυρίως τολμηρούς λύτες, συνιστά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ η τακτοποίηση του άνομου και άναρχου τοπίου στην αγορά των ΜΜΕ, με το «σπάσιμο» των μονοπωλίων, το άνοιγμα της κλειστής κάστας των καναλαρχών και την εξυγίανση της χρεωμένης μέχρι τον λαιμό αγοράς Μέσων να συνιστά το κεντρικό «στοίχημα» των συναρμόδιων υπουργών Επικρατείας, Οικονομικών και Μεταφορών, Ν.Παππά, Γ.Βαρουφάκη και Χρ. Σπίρτζη, αντίστοιχα - Η «ώρα μηδέν» για τους καναλάρχες έφτασε - Διαβάστε αναλυτικά όλο το σχέδιο της κυβέρνησης. 

Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι τα κυβερνητικά στελέχη επεξεργάζονται ένα... ολιστικό σχέδιο «επανεκκίνησης» της μιντιακής – κυρίως της τηλεοπτικής - αγοράς, απαλλαγμένης από τα βάρη, τις δουλείες και το σκοτεινό «κάρμα» του παρελθόντος, αποτοξινωμένης από τον ιό των υπέρογκων δανεισμών και των εξαρτήσεων από την κρατική διαφήμιση – έξω και πέραν του σαθρού τριγώνου της διαπλοκής «Τράπεζες – Πολιτικοί – Ολιγάρχες των ΜΜΕ».

Βολές Βαρουφάκη κατά Σόιμπλε: Η ανάλυση του για την Ελλάδα είναι λάθος

Κατά του Γερμανού ομολόγου του στράφηκε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, κατηγορώντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι αντικαθιστά τα πραγματικά επιχειρήματα με την πολιτική εξουσία.

Υπό τον τίτλο «Ο Βαρουφάκης κατηγορεί τον Σόιμπλε για λάθη» η Die Zeit περιγράφει τα όσα δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κατά του Σόιμπλε. 

«Δεν αναγνωρίζει πόσο χρήσιμο θα ήταν για τους βόρειους Ευρωπαίους, να επιτευχθεί μια συμφωνία με ένα κίνημα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ» λέει ο Βαρουφάκης στην εβδομαδιαία εφημερίδα. 

Η πρόταση Γλέζου που προκάλεσε αίσθηση: Να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε όλη την Ευρώπη!

Παρεμβαίνοντας χθες σε συζήτηση που έλαβε χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τους κανόνες του ΦΠΑ σε ψηφιακές υπηρεσίες, βιβλία και έγγραφα, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, ζήτησε να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αιτιολογώντας την ρηξικέλευθη πρότασή του ο Μ. Γλέζος υποστήριξε ότι οι έμμεσοι φόροι, όπως ο ΦΠΑ, «είναι πάντα άδικοι και σε βάρος του λαού».

Οπως εξήγησε «πρόκειται για Φόρο Προστιθέμενης Αξίας. Προστιθέμενης Αξίας σε τι; Οταν αγοράζεις βιβλίο προσθέτεις αξία επειδή είσαι ο νέος αναγνώστης; Για σκεφτείτε το αυτό. Οταν καταναλώνεις ένα προϊόν αυτό σημαίνει ότι προσθέτεις αξία σε αυτό το προϊόν;».