MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Κατά λάθος διαρροή εγγράφου για έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ!

Μια συγκλονιστική εξέλιξη καταγράφεται εδώ και λίγες ώρες στην Βρετανία, μια εξέλιξη που καταδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση η κατ’άλλους «Γερμανική Ενωση ευρωπαϊκών κρατών» βρίσκεται πολύ εγγύτερα στην διάλυσή της απ’ότι νομίζουν οι περισσότεροι και όχι εξαιτίας ενός Grexit, αλλά ενός … Brexit, δηλαδή της αποχώρησης της Βρετανίας από αυτήν.

Και δεν μιλάμε για αποχώρηση από την ευρωζώνη, αφού ως γνωστόν η Βρετανία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, αλλά από την Ευρωπαϊκή Ενωση!

Χθες, στέλεχος της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England) υποτίθεται ότι έστειλε «κατά λάθος» στην εφημερίδα Guardian, το σχέδιο που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση για έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση! Και η είδηση φυσικά δεν είναι αυτό καθ’αυτό το σχέδιο, αλλά ότι η Βρετανία έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση!

Η κυβέρνηση πολεμά το «μαύρο» μέτωπο και τους νταβατζήδες των ΜΜΕ

«Εκστρατεία ψεύδους, παραπληροφόρησης, τρομοκράτησης»…

Για «συμμαχία με τους πιο αντιδραστικούς κύκλους της Ευρώπης και με όσους θέλουν να τινάξουν στον αέρα την κυοφορούμενη συμφωνία με τους εταίρους», κατήγγειλε αργά το βράδυ της Παρασκευής (22/05) «τα ντόπερμαν των νταβατζήδων», απολύτως έγκυρη και αξιόπιστη κυβερνητική πηγή!

Σύμφωνα με την πηγή αυτή που βρίσκεται κοντά στον πρωθυπουργό, ενώ οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Ρίγα πήγαν καλά (αυτό, διευκρινίζει πάντως πως δεν σημαίνει ότι λύθηκαν τα ακανθώδη ζητήματα της διαπραγμάτευσης, αλλά το κλίμα ήταν θετικό και προοιωνίζεται λύση), αμέσως μετά ξεκίνησε μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία ψεύδους, παραπληροφόρησης και τρομοκράτησης, με στόχο να χάσει την ψυχραιμία του ο πρωθυπουργός, να αντιδράσει σπασμωδικά και να τιναχτούν όλα στον αέρα.