MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Πολιτικός σεισμός στην Ισπανία – Αλλάζει το πολιτικό τοπίο εν όψει γενικών εκλογών.

Υψηλό βαθμό ρευστοποίησης στο πολιτικό σκηνικό της Ισπανίας, σηματοδοτούν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών ισπανικών εκλογών της 25ης Μαΐου. 

Επτά χρόνια μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και τέσσερα χρόνια μετά τη σαρωτική νίκη του Λαϊκού Κόμματος (PP) του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι στην εξουσία, ο ισπανικός δικομματισμός χάνει έδαφος με τρόπο αρκετά ηχηρό. 

Τόσο το PP όσο και το σοσιαλιστικό κόμμα (PSOE) που εναλλάσσονταν στην εξουσία από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, καταγράφουν σοβαρές απώλειες. 

Δημοσκόπηση-μήνυμα από τους πολίτες: "Μην υποχωρήσετε στους εκβιασμούς των δανειστών"

"ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ" ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΕΣ

Να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση στους εκβιασμούς των δανειστών ζητούν οι πολίτες και δεν επιθυμούν να γίνουν εκλογές δείχνοντας έτι εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στους χειρισμούς της. 

Σημαντικό δε εύρημα είναι ότι ένας στους δύο πολίτες έχει κατανοήσει τον εχθρικό προς την κυβέρνηση ρόλο των εγχώριων ΜΜΕ.