MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Οι βασιλείς της ελίτ (α)

Όλα όσα συζητούνται για τον πλούτο και τη δύναμη των Rothschild, μοιάζουν να είναι «αποκυήματα» της ανθρώπινης φαντασίας – εν τούτοις, πρόκειται πράγματι για την ισχυρότερη και πλουσιότερη οικογένεια του πλανήτη, με μία χωρίς όρια επιρροή



«Τα χρήματα είναι ο Θεός της εποχής μας και οι Rothschild ο προφήτης Του»

(H. Heine, Μάρτιος 1841). Άρθρο

Όπως έχω ήδη αναφέρει (κείμενο) οι περισσότεροι απλοί άνθρωποι, οι επιστήμονες, οι καλλιτέχνες, οι αθλητές, εμείς που γράφουμε, ιδίως δε οι πολιτικοί, διεκδικούν από το περιβάλλον τους δύο βασικά πράγματα: την αγάπη, καθώς επίσης την επιβεβαίωση πως είναι σημαντικοί, ότι αξίζουν.

Politico: H Ελλάδα μπορεί να μη χρωστά 350 δισ. αλλά μόνο 36 δισ. !

Πόσα χρήματα χρωστάει πραγματικά η Ελλάδα στους δανειστές; Εξαρτάται από το πώς υπολογίζεται...

Καθώς η ελληνική κρίση χρέους οδηγείται προς μια μεγάλη στάση πληρωμών και μια εν δυνάμει καταστροφή, τα γνωστά πολιτικά διασταυρούμενα πυρά έχουν αναθερμανθεί, σχετικά με την ανευθυνότητα της Νότιας Ευρώπης και την αναλγησία της Βόρειας.

«Η ΕΕ οδεύει προς τον «θάνατο»! Το Stratfor αναλύει ποιοι οδηγούν την ΕΕ «στα βράχια»

Η εμμονική πολιτική της Γερμανίας στην Ευρώπη δύο πράγματα έχει σίγουρα οδηγήσει σε ανάπτυξη. 

Την οικονομία της -προς το παρόν τουλάχιστον- και τον εθνικισμό στην Ευρώπη. Το δεύτερο…επίτευγμα αρχίζει να γίνεται απειλητικό για το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, η οποία αν συνεχίσει στην ίδια ρότα είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει στα βράχια. 

Το αμερικανικό think tank Stratfor σε ανάλυσή του επισημαίνει ότι η οικονομική αποτυχία στην προσπάθεια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης θα οδηγήσει τα κράτη μέλη να πιέσουν για να επανέλθουν εξουσίες που έχουν εκχωρηθεί στην ΕΕ, πίσω στα έθνη κράτη. 

Σκληρή προειδοποίηση από Κρούγκμαν στους δανειστές: «Αν αφήσετε την Ελλάδα θα είναι όπως λίγο πριν τον Α΄ΠΠ»!

Ομοιότητες με το καλοκαίρι του 1914 που ξεκίνησε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος διακρίνει ο Πολ Κρούγκμαν στην τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής κρίσης. 

Όπως σημειώνει ο οικονομικός αναλυτής με άρθρο του στους New York Times, κάποιοι από τους βασικούς παράγοντες της κρίσης, τόσο από την πλευρά του πιστωτή όσο και από αυτή του οφειλέτη, επιθυμούν απεγνωσμένα την αποτροπή του Grexit, ενώ άλλοι φαίνεται να καλωσορίζουν την προοπτική κατάρρευσης της Ελλάδας, όπως τότε, πριν από έναν αιώνα κάποιοι Ευρωπαίοι, ακυρώνοντας την διπλωματική οδό καλωσόριζαν τον πόλεμο. 

ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ…

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ…
ΑΛΛΟΙ 200.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ 1.400.000

ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ TOUR OPERATORS ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕ ΡΗΤΡΑ «ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ» 

Βαριά σύννεφα σκιάζουν επικίνδυνα τον τουρισμό μας, μια από τις κυριότερες πηγές πλούτου της χώρας μας, δεδομένου ότι δίνει δουλειά σε χιλιάδες επιχειρηματικές δραστηριότητες και απασχόληση σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ ολόκληρες περιοχές της Ελλάδας ζουν από τον τουρισμό.
Και εδώ έχει βάλει το χεράκι του ο Σόιμπλε, που κοιμάται και ξυπνάει με… όραμα του το πως θα εκτελέσει την Ελλάδα, κάνοντας αυτό που δεν κατάφερε ο συμπατριώτης του Χίτλερ. Στόχος του είναι να γίνει η Ελλάδα μη ανταγωνιστική στον τουρισμό και να διοχετευτούν οι τουρίστες σε άλλες χώρες. 

Ποντάρουν στην δραχμή για να σώσουν το φαύλο καθεστώς!

ΒΑΣΤΑ ΣΟΪΜΠΛΕ! Κραυγάζουν οι σύγχρονοι μαυραγορίτες του καθεστώτος.

Οι κατοχικού δοσίλογοι και μαυραγορίτες που υπηρετούσαν την γερμανική κατοχή θησαυρίζοντας στο αίμα του λαού κραύγαζαν «Βάστα Ρόμμελ», βλέποντας ότι η «αλεπού της ερήμου» ήταν η μοναδική ελπίδα της Γερμανίας πριν την συντριβή.

Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα μόνον στις μαύρες εποχές προδοσίας και διχασμού είχαν ξανασυμβεί. Ο Σαμαράς να δίνει ρεσιτάλ μειοδοσίας κατά της χώρας του, διαδίδοντας ψεύδη για «σουξέ στόρι» όταν ο ίδιος παρέδωσε την χώρα σε χειρότερη κατάσταση και από τον Παπανδρέου! Από 1 εκ. Ανέργους, στους 1,310 εκ, από 155% το χρέος στο 180% και διαφθορά που θυμίζει εποχές Σημίτη, με όλα τα ΜΜ»Ε» της διαπλοκής στο πλευρό του.