MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Οι εκβιασμοί και ο «εκβιασμός» .

Της Κατερίνας Ακριβοπούλου

 

Μπορεί η Αθήνα να «εκβιάσει» τους δανειστές; Η απάντηση εμπεριέχεται ξεκάθαρα στη χθεσινή έκθεση της ΕΚΤ, η οποία μπορεί να … παρουσιάστηκε επιλεκτικά από τα συστημικά ΜΜΕ -για λόγους προφανούς, και πάντα απροκάλυπτης, σκοπιμότητας- αλλά, στην πραγματικότητα, δείχνει έντρομη, είναι η αλήθεια, τα όπλα της Ελληνικής Κυβέρνησης: 

» Αν δεν υπάρξει γρήγορα συμφωνία που να οδηγεί σε αποκλιμάκωση της κρίσης , τότε υπάρχει ο κίνδυνος να αυξηθεί το κόστος δανεισμού για την υπόλοιπη περιφέρεια. Οι αντιδράσεις των χρηματοπιστωτικών αγορών γύρω από τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα έχουν αποσιωπηθεί μέχρι σήμερα, όμως, αν δεν επέλθει συμφωνία , ο κίνδυνος να υπάρξει ανοδική προσαρμογή των ασφαλίστρων κινδύνου, που απαιτούνται για τα ευάλωτα κράτη της ζώνης του ευρώ, θα μπορούσε να υλοποιηθεί», προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην εξαμηνιαία έκθεση της για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

ΝΑΤΟ: ΙΔΟΥ Η ΑΠΕΙΛΗ … Ο «ΣΥΜΜΑΧΟΣ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

Ιστορικόν του ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε το 1949 υπό των Δυτικών δυνάμεων, σε αντιπερισπασμό και αντιπαλότητα με την τότε ΕΣΣΔ, και του τότε συμφώνου της Βαρσοβίας. 

Η Ελλάς εισήλθε στο ΝΑΤΟ το 1952, για να προστατευθεί από τις βόρειες Βαλκανικές χώρες, που ήταν τότε στο σύμφωνο της Βαρσοβίας. 

Έκτοτε πολλά άλλαξαν. Ήρθαν τα πάνω-κάτω, και εμείς παραμένουμε πιστοί στο εχθρικό Σιωνιστικό ΝΑΤΟ. 

Και οι δύο τότε αυτοί αντίπαλοι στρατιωτικοί οργανισμοί, ελέγχοντο από τη παγκόσμια διακυβέρνηση. 

Απόδειξη όταν ο τότε πρόεδρος της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, διετάχθη από τους τότε Κοσμοκράτορες, να διαλύσει την ΕΣΣΔ, την διέλυσε, και την «κατέρρευσε». 

Ν.Κοτζιάς: "Μας απειλούν κάθε μέρα - Μας λένε ότι αύριο θα πεθάνουμε και είμαστε νεκροί"!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΕΞ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ

Aπειλές θανάτου (!) δέχεται κάθε μέρα η κυβέρνηση και η χώρα κατά την διαπραγμάτευση όπως αποκάλυψε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στο τρίτο φεστιβάλ Φιλοσοφίας της Δυτικογερμανικής Ραδιοφωνίας (WDR) 

«Πως είναι δυνατόν να διαπραγματευόμαστε όταν κάθε μέρα υφιστάμεθα πιέσεις, του τύπου, χάνεστε, αύριο θα πεθάνετε, είστε νεκροί, δεν υπάρχετε, δεν μας ενδιαφέρετε, στην Ευρώπη όλα κυλούν όμορφα χωρίς εσάς. 

Πρόκειται για πιέσεις που έρχονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και συμπυκνώνονται στη φράση, εάν δεν υπογράψετε θα πεθάνετε. Πώς είναι δυνατό να ορθοποδήσει μια οικονομία, όταν ο κόσμος το ακούει κάθε μέρα; Η οικονομία ξέρετε είναι ψυχολογία. Η αντίδραση είναι να σηκώνει ο κόσμος λεφτά από τις τράπεζες και να τα στέλνει στο εξωτερικό, και αν δεν μπορεί, να τα κρύβει κάτω από το κρεβάτι και να περιμένει την καταστροφή».