MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

"Βάρεσε κανόνι" η ΝΔ: Δεσμεύτηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα της

Tο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους «δέσμευσε» και τα ταμειακά διαθέσιμα του κόμματος της ΝΔ. 

Στο τέλος κάθε μήνα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παρακρατεί το 10% των μισθών των βουλευτών και το αποδίδει στο κόμμα. Η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη.

Στο τέλος του περασμένου μήνα, οι γαλάζιοι βουλευτές βρήκαν κανονικά την βουλευτική τους αποζημίωση στους λογαριασμούς τους μειωμένη όπως πάντα κατά 10%.

Άρθρο βόμβα από ΗΠΑ για την Γερμανία: “Η Ελλάδα σας έσβησε τα χρέη το 1953 κάντε το ίδιο”

Μ΄ ένα άρθρο φωτιά η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα Washington Post υπενθυμίζει στο Βερολίνο όσα Μέρκελ και Σόϊμπλε κάνουν πως δεν θυμούνται.
«Στην ελληνική κρίση, η Γερμανία θα πρέπει να διδαχθεί από το δικό της δημοσιονομικό παρελθόν» τονίζεται σε άρθρο του Χάρολντ Μέιρσον στην εφημερίδα Washington Post.

Όπως αναφέρεται, «τόσο για λόγους στρατηγικής, όσο και οικονομικούς, θα αποτελούσε καταστροφή για τη Γερμανία, εάν η Ελλάδα υποχρεωνόταν στην αποκήρυξη των χρεών της και στην έξοδό της από την ευρωζώνη, καθώς μία τέτοια κίνηση θα απειλούσε την ίδια την ύπαρξη της νομισματικής ένωσης».