MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Τα δισεκατομμύρια που δεν έφτασαν ποτέ...

Δημοσίευμα της εφημερίδας die Zeit προσπαθεί να εξηγήσει στους Γερμανούς που πήγαν τα 244 δισ. ευρώ δανείων που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα.

«Πέντε χρόνια μετά από αυτή την επιχείρηση διάσωσης, τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά. Η χώρα είναι πάλι στο χείλος του γκρεμού. Η οικονομία έχει βυθιστεί στην πιο μακρά ύφεση από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο λαός έχει φτωχύνει, ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας έχουν χαθεί. Και το βάρος του χρέους είναι υψηλότερο σήμερα παρά ποτέ. Αυτό εγείρει το ερώτημα: τι έχουν κάνει οι Έλληνες με τα δισεκατομμύρια που πήραν; Η απάντηση είναι: τίποτα. Το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας άλλωστε δεν έφθασε ποτέ στην Ελλάδα». 

"Ο Α.Τσίπρας δεν έχει καμιά ανησυχία γιατί του έχει υποσχεθεί χρήματα ο Β.Πούτιν"

Το Βloomberg επιβεβαιώνει το defencenet.gr

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ 30Η ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΕ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ Ή ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΝΤ

"Ο Α.Τσίπρας περιμένει τα χρήματα του Β.Πούτιν γι'αυτό και δεν έχει καμια ανησυχία" αναφέρει μετά λύπης του το αμερικανικό Bloomberg, επιβεβαιώνοντας το defencenet.gr που πρώτο είχε αναφέρει την δέσμευση του Ρώσου προέδρου για οικονομική βοήθεια σε περίπτωση που οι δανειστές "τραβήξουν" υπερβολικά το "σχοινί". 

Η Ελλάδα κάνει ψυχολογικό πόλεμο και εξοντώνει λίγο-λίγο το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την ΕΚΤ, οδηγώντας τους δανειστές σε οδυνηρή ήττα, και ο Β.Πούτιν έχει υποσχεθεί στον Α.Τσίπρα την απαραίτητη οικονομική βοήθεια, όπως αποκαλύπτει σήμερα το συνήθως λαλίστατο κατά της κυβέρνησης Bloomberg! 

Σε λίγο θα βάλουν και τα "κλάματα" τόσο πολύ τους έχει κάνει να "τρέχουν" η νέα ελληνική κυβέρνηση. 

ΘΕϊΚΟΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ! «Βορβορώδης ψωλεκτασία των Χρηματοσυμμοριτων.Αλλά ΕΜΕΙΣ θα τους πηδήξουμε»

Ζουράρις: «Βορβορώδης η ψωλεκτασία των Χρηματοσυμμοριτων.Αλλά Εμεις θα τους πηδήξουμε» (βίντεο) 

«Αυτό το Brussel-βλάκεια σιγά τους τεχνοκράτες κάτι πληρωμένα μαντρόσκυλα είναι» 

Χειριζόμενος μοναδικά την «Ελληνικήν», ο Βουλευτής Α” Θεσσαλονίκης των ΑΝ.ΕΛ., Κώστας Ζουράρις, σχολίασε την 47σελιδη πρόταση των δανειστών μας για συμφωνία, μιλώντας στο Μega. 

Daily Telegraph: Προδοσία και καταστροφή της Ελλάδας το μνημόνιο! Τους ψέκασαν Βενιζέλε;

Το ΔΝΤ πρόδωσε την αποστολή του στην Ελλάδα!

Κατέστρεψαν την χώρα για να σώσουν τις τράπεζες!

Πρωτοφανής επιθεση της εφημερίδας στο μνημόνιο και τους εμπνευστές του, μιλά ξεκάθαρα για «προδοσία» και καλεί την Λαγκάρντ να επιβάλλει κούρεμα του Ελληνικού χρέους τώρα! 

«ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΩΖΕΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΧΙ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ Ή ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ» ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Κριτική στο ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ασκεί η εφημερίδα Daily Telegraph, με άρθρο του δημοσιογράφου Αμπρόζ Ίβανς-Πρίτσαρντ.

To τέλος της υπακοής;

του Λάκη Λαζόπουλου

Την άτιμη συμφωνία που πρότειναν οι δανειστές, παρά τα γλυκά λόγια, τα χτυπήματα στην πλάτη και τις υποσχέσεις θα την φέρει σήμερα ο Τσίπρας στην βουλή. Αυτό ήταν το σχέδιο των ξένων μαζί με τους ντόπιους συνομιλητές τους. Ας την ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι. Αυτοί που έμαθαν έτσι κι αλλιώς να υπογράφουν προκειμένου να πάρουμε την δόση. Οι Έλληνες αυτή την συμφωνία δεν πρόκειται να την υπογράψουν

Από την καταραμένη εκείνη μέρα του Μαΐου, που ο Γιώργος Παπανδρέου μάς έβαζε στο απάνεμο λιμάνι του ΔΝΤ, μόνο φουρτούνες και συμφορές μάς περίμεναν. Κυβερνήσεις διαλύθηκαν, πρωθυπουργοί ήλθαν, είδαν και απήλθαν, κόμματα συνετρίβησαν, ιδεολογίες χάθηκαν και η χώρα μετατράπηκε σε ένα απέραντο φτωχοκομείο. Οι έλληνες πρωθυπουργοί έγιναν πιόνια ενός διεθνούς συστήματος τοκογλυφίας με εξευγενισμένους όρους. «Βοήθεια», «εταίροι», «αλληλεγγύη» και λοιπές γραβατοποιημένες φράσεις.

«Εφτυσαν» εντελώς οι Γερμανοί τις προτάσεις Τσίπρα!!

Του Γ. Δελαστίκ
 
Μια αυταπάτη και ένα παράπονο εξέφρασε προχθές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν αναχωρήσει την Τετάρτη για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ. Η αυταπάτη του πρωθυπουργού συνίστατο στο ότι αναφερόμενος στο ταξίδι του στη βελγική πρωτεύουσα είπε ότι «θα πάω για να συζητήσουμε πάνω στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης». Ούτε κατά διάνοια δεν συνέβη αυτό. 

Ο Γιούνκερ είχε καλέσει τον Τσίπρα κοντά του για να του επιδώσει τις προτάσεις των Γερμανών (τυπικά των δανειστών, της Ευρωζώνης) και τον ήθελε στις Βρυξέλλες για να επηρεάσει κατασταλτικά τις αντιδράσεις του, γνωρίζοντας το σοκ που θα υφίστατο ο Ελληνας πρωθυπουργός μόλις έβλεπε τους απερίγραπτης κοινωνικής σκληρότητας όρους που απαιτούσε το Βερολίνο.