MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Το εκδοτικο προνομιο του χρήματος ειναι το κλειδι της εξουσιας!

Γιατί δεν μπορούμε να βγούμε από την λιτότητα και την κρίση χρέους;

Η αλήθεια πίσω από ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός που εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο, ξεδιπλώνει την αλήθεια για το τι κρύβεται πίσω από την παγκόσμια "κρίση" και την επιβολή μνημονίων και μέτρων διαρκούς λιτότητας.

Προσέξτε το πρώτο χαρτονόμισμα (φρεσκοτυπωμένο το 1963 με εντολή του Κένεντι), γράφει στην κορυφή "χαρτονόμισμα των Η.Π.Α.", ενώ το κάτω χαρτονόμισμα γράφει "χαρτονόμισμα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας" (όπως και σήμερα γράφουν όλα τα χαρτονομίσματα των Η.Π.Α.)

Η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ» ΤΗΣ ΔΕΗ‏

Η «Ελλήνων Πολιτεία» την 5η Ιουνίου 2015 κατάθεσε στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αίτημα με … αριθμό πρωτοκόλλου 4101 αποσαφηνίσεως των “ρυθμιζόμενων χρεώσεων” που αναφέρονται στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ, μη ικανοποιούμενη από την απάντηση της ΔΕΗ.

Παρακάτω το αίτημά μας προς τον Υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς και η επιστολή μας στη ΔΕΗ με την απάντησή της!!

Απαράδεκτες θέσεις ΕΕ – Τσίπρα.

Του Γιώργου Δελαστίκ 

Εξευτελιστικές για την κυβέρνηση Τσίπρα ήταν αναμφίβολα οι προτάσεις που κατέθεσαν οι Γερμανοί (τυπικά οι δανειστές) μέσω του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος μάλιστα κάλεσε στις Βρυξέλλες τον έλληνα πρωθυπουργό για να του επιδώσει το τελεσίγραφο με τους όρους τής κατά κράτος παράδοσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε τις θέσεις της ευρωζώνης και πολύ καλά έκανε. Αλίμονο αν ένας ηγέτης που αυτοαποκαλείται αριστερός και που αριστερό τον θεωρούν όλοι οι ευρωπαίοι ομοϊδεάτες του, αποδεχόταν να αυξηθεί κατά 10 (!) εκατοστιαίες μονάδες ο ΦΠΑ στο νερό και στο ηλεκτρικό ή να καταργηθεί το επίδομα του ΕΚΑΣ στους πιο εξαθλιωμένους από τους συνταξιούχους.