MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Η παράνοια των δανειστών για υφεσιακά μέτρα

ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΗ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Οι εμμονές και οι ιδεοληψίες των δανειστών έχουν ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής αγυρτείας. Τα συνεχή προσκόμματα που προβάλλουν στις διαπραγματεύσεις, έχουν ένα και μόνο στόχο. Την παραμονή της Ελλάδας σε καθεστώς πλήρους επιτήρησης μιας γερμανοκρατούμενης Ευρώπης.

Αποτελεί παγκόσμιο παράδοξο το γεγονός ότι επιθυμούν ακόμα και την ύστατη ώρα να επιβάλλουν στη χώρα μας ένα πλήρως αποτυχημένο μοντέλο δημοσιονομικής σταθερότητας που επί πέντε χρόνια όχι μόνο δεν έβγαλε τη χώρα από το τέλμα, αλλά αντίθετα την έσπρωξε ακόμα πιο βαθιά στην κόλαση και στο βούρκο.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Κοιτάσματα 1,7 τρισ. ευρώ στην Ελλάδα»

Του Νίκου Λυγερού

Κοιτάσματα αξίας άνω του 1,7 τρισ. ευρώ «κρύβονται» σε Ιόνιο και νότια Κρήτη, σύμφωνα με εκτιμήσεις του καθηγητή Νίκου Λυγερού. 

Σε διάλεξη που διοργάνωσε η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο κ. Λυγερός υποστήριξε πως μόνο το δεύτερο κοίτασμα αρκεί για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Ελλάδας για 450 χρόνια.

«Είναι λάθος να λέμε ότι όσο δεν έχουμε τρυπήσει, δεν ξέρουμε τα πιθανά μεγέθη των κοιτασμάτων. Η επιστήμη έχει προχωρήσει. Λέγαμε ότι από τη σύμβαση [για τους υδρογονάνθρακες] θα επωφεληθούν μόνο τα δισέγγονά μας. Άλλο λάθος. Σκεφτείτε και το εξής: η PGS αύξησε κατά 4.000 χιλιόμετρα τα αρχικά συμφωνηθέντα για τις σεισμικές έρευνες. Αν βρείτε κάποιον που κάνει έρευνες για 4.000 χλμ. παραπάνω χωρίς να υπάρχει κάτι, να μου το πείτε» ανέφερε.