MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Aς μιλήσουμε για συμφωνίες σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο

του SON OFEON

Περίπτωση Bolton v Madden (1873) LR 9 QB 55, 56, Μπλάκμπερν J,

" Ο γενικός κανόνας είναι ότι μία εκτελεστή συμφωνία, με την οποία ο ενάγων συμφωνεί να κάνει κάτι με τον όρο ότι ο εναγόμενος συμφωνεί να κάνει κάτι άλλο, μπορεί να εκτελεστεί, αν αυτό που ο ενάγων έχει συμφωνήσει να κάνει , είναι είτε προς όφελος του εναγομένου , είτε απαιτεί τον κόπο ή την προδιάθεση του ενάγοντος".


Η εφαρμογή κανόνων δικαίου στην πράξη μπορεί να μάθει κάτι τους 'Ελληνες πολιτικούς, που υπογράφουν ή διαπραγματεύονται συμφωνίες ή υποχρεώσεις χωρίς να το πολυσκέφτονται.

Πόσο κοστίζουν συμφωνία - διαφωνία για Ελλάδα και ΕΕ.

Του Γιώργου Δελαστίκ

Σαφέστατη είναι η άποψη του κορυφαίου αρθρογράφου των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου Βόλφγκανγκ Μινχάου και αντανακλάται στον τίτλο του χθεσινού του άρθρου στην εφημερίδα αυτή: «Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να χάσει λέγοντας "όχι" στους δανειστές»!

Αντί για σεισμούς, λιμούς, καταποντισμούς δηλαδή ο γερμανικής καταγωγής αρθρογράφος των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» υποστηρίζει πολύ καθαρά ότι «σε τελική ανάλυση η Ελλάδα δεν μπορεί πραγματικά να χάσει απορρίπτοντας την προσφορά των δανειστών»! Οικοδομεί μεθοδικά την επιχειρηματολογία του: «Επεξέτεινα τους υπολογισμούς για να συμπεριλάβω όλο το τετραετές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που ζητούν οι δανειστές... 

Η ΕΝΤΟΛΗ ΔΟΘΗΚΕ ! ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Τα ονόματα των Ελλήνων δημοσιογράφων που κλήθηκαν από το ΔΝΤ να παρακολουθήσουν σεμινάρια με στόχο την προβολή των …

θέσεων του Ταμείου πρόκειται να ζητήσει επισήμως η επιτροπή αλήθειας της Βουλής. 

Αυτό προέκυψε μετά την αποκάλυψη που έκανε στην επιτροπή ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης ο οποίος ανέφερε ότι σεμινάρια σε δημοσιογράφους για να εξηγήσει τις θέσεις και να προβάλλει τις απόψεις του διενεργεί το ΔΝΤ, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Αποκαλύψεις για το βρόμικο σχέδιο των Γερμανών

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΦΟΒΕΡΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ 

Aν ήξερε ο ελληνικός λαός ποιοι, πώς και γιατί χάλκευσαν μια τεχνητή οικονομική κρίση θα είχε ψηφίσει στο 100% εναντίον κάθε συμφωνίας με τους λεγόμενους πιστωτές…

Δεν ήξερε σίγουρα… Δεν είχε όμως ούτε την δυνατότητα, ούτε την ενημέρωση να παρακολουθήσει τις βόμβες που έριξε ένας άνθρωπος, ο οποίος μέχρι το 2011 ήταν στην καρδιά του συστήματος που κυβερνά.

Süddeutsche Zeitung Vs Telegraph: Πόσο πάει το ψέμα της ημέρας;

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ "ΠΡΟΘΥΜΑ" ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ 

Στην Ελλάδα συνηθίζουμε συχνά-πυκνά να καταφερόμαστε κατά της ανυποληψίας του Τύπου-έντυπου και ηλεκτρονικού-και βέβαια όχι άδικα (ευτυχώς το διαδίκτυο λόγω του πλουραλισμού της ενημέρωσης δεν ενοχοποιείται στον ίδιο βαθμό), αλλά ο ξένος Τύπος, ευρωπαϊκός και αμερικανικός, πραγματικά σε ό,τι αφορά την κάλυψη της κρίσης μεταξύ της Ελλάδος και των δανειστών έχει σπάσει κάθε ρεκόρ γελοιότητας και καταφανώς αργυρώνητης "δημοσιογραφίας". 

Και βέβαια εκμεταλλεύονται την επαρχιώτικη αντίληψη του Έλληνα πολίτη ο οποίος λέει "Πω-πω, το έγραψε η τάδε γερμανική εφημερίδα" ή "Είδες τι γράφει η γαλλική τάδε εφημερίδα;".