MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Χυδαία επίθεση τρομοκράτησης των Ελλήνων.

Του Γιώργου Δελαστίκ
 
Λυσσομανά εναντίον της χώρας μας ο γερμανικός και ο γαλλικός Τύπος τις τελευταίες μέρες, υποβοηθούμενος και από μερίδα του βρετανικού, τόσο δεξιών όσο και φίλα προσκείμενων προς τους Εργατικούς εφημερίδων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης πρόκλησης πανικού στα μέλη της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό ώστε να υποβοηθηθούν τα σχέδιά τους, οι Γερμανοί θυμίζουν πλέον ανοιχτά τον Γκέμπελς, τον υπουργό Προπαγάνδας του Αδόλφου Χίτλερ. «Φινάλε» πανηγύριζε την Κυριακή η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», η εφημερίδα της γερμανικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ. «Στις 30 Ιουνίου τελειώνουν τα χρήματα των Ελλήνων και η χώρα χρεοκοπεί. 

Νέα "βόμβα" από Ερίκ Τουσέν: "Παράνομο το μνημόνιο της Ελλάδας" - Μύδροι κατά ΓΑΠ

Υπό τον τίτλο "Το πρόγραμμά βοήθειας για την Ελλάδα ήταν παράνομο και παράτυπο" η βελγική εφημεριδα LE SOIR δημοσιεύει σήμερα συνέντευξη του Βέλγου πολιτικού επιστήμονα και οικονομολόγου Ερικ Τουσέν, επικεφαλής του επιστημονικού κλιμακίου της Επιτροπής για την Αλήθεια του Ελληνικού Χρέους.
Όπως αναφερεται, σύμφωνα με το Βέλγο εμπειρογνώμονα, η έκθεση της Επιτροπής αυτής στοχεύει ιδιαίτερα την κυβέρνηση Παπανδρέου, που είχε ασκήσει πίεση στην ελληνική Στατιστική Υπηρεσία να επιδεινώσει τα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος. 

«Αλχημείες του Γεωργίου διόγκωσαν το έλλειμμα του 2009 για να μπούμε στο μνημόνιο»

Με τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκο Λογοθέτη ξεκίνησε τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια, με το ενδιαφέρον των μελών της να επικεντρώνεται στο έλλειμμα του 2009.

Στην κατάθεσή του, που συνεχίζεται, ο κ. Λογοθέτης μίλησε για αλχημείες που έγιναν προκειμένου να διογκωθεί το έλλειμμα του 2009, επιρρίπτοντας προσωπικές ευθύνες στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη, που όπως σημείωσε και ο ίδιος είναι η τρίτη φορά που καταθέτει για το θέμα, καθώς είχαν προηγηθεί η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το 2011 και η Εξεταστική Επιτροπή, «η διόγκωση του ελλείμματος το 2009 ήταν ένας τουλάχιστον λόγος που οδηγηθήκαμε στα μνημόνια».

Paul Craig Roberts: "Η ΕΚΤ κόβει 60 δισ. το μήνα για να σώζει τράπεζες αλλά δεν δίνει ευρώ στην Ελλάδα γιατί θέλουν τη λεηλασία της"

ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 

«Βόμβες» για την ελληνική κρίση και τη στάση των δανειστών έριξε ο Αμερικανός οικονομολόγος και πρώην υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Paul Craig Roberts. Υποστήριξε πως η ΕΚΤ «κόβει» 60 δισ. ευρώ κάθε μήνα για να υποστηρίξει και να σώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες, αλλά την ίδια στιγμή δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ για την Ελλάδα γιατί απλά «η Δύση θέλει να λεηλατήσει την Ελλάδα». 

Συστήνει στην ελληνική κυβέρνηση τη στάση πληρωμών ως τη μόνη διέξοδο, καθώς όπως σημειώνει θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τα δικά της ομόλογα και τονίζει πως αν έχει ανάγκη για εξωτερική πίστωση, θα μπορούσε να απευθυνθεί στη Ρωσία. Με λίγα λόγια κρίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να μπεί στην αναπτυξιακή των BRICS και να έχει μία πιο στενή σχέση με τη Ρωσία σε οικονομικό επίπεδο.