MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Κρούγκμαν: Οι πιστωτές θα έπρεπε να ανησυχούν περισσότερο από τους Έλληνες για μια ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ.

Τα περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές γίνονται όλο και πιο στενά, αν και δεν έχουν κλείσει οριστικά. Δεν πρέπει να υπάρχουν βεβαιότητες για τις επιπτώσεις ενός Grexit.

Έχω μείνει σιωπηλός τον τελευταίο καιρό όσον αφορά τις εξελίξεις στην Ελλάδα επειδή δεν θέλω να συμβάλλω κι εγώ στη δημιουργία κλίματος πανικού. Εντούτοις, νιώθω πως πρέπει να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις..

ΟΛΙ ΡΕΝ ΟΛΙ ΡΕΝ ΦΕΡΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΑΓΙΕΝ

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου 

Σείστηκε η Πλατεία Συντάγματος από τα συνθήματα «Ολι Ρεν – Ολι Ρεν φέρε πίσω τα καγιέν», ενώ οι εμβληματικές φυσιογνωμίες του Αδωνι, του Φορτσάκη, του Κικίλια, της Βούλτεψη και άλλων κορυφαίων μορφών του μαζικού κινήματος της Μυκόνου και της γιάφκας του Κολωνακίου, προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης στο πλήθος που παραληρούσε από τον επαναστατικό οίστρο της κατσαρόλας και της σφυρίχτρας… 

Εγέρθητω είπε ο παλιάτσος στο ληστή… 

Με σπόνσορες τους πλέον καταξιωμένους οίκους αξιολόγησης μόδας και χορηγούς επικοινωνίας το ΣΚΑΙ και το MEGA, η συγκέντρωση ανάβει την ώρα των δελτίων των 8 και όλα είναι α-συνειδητά… 

Βαρουφάκης: Δεν μου επέτρεψαν να παρουσιάσω τις προτάσεις μας στο Eurogroup

Δε μου επετράπη να μοιραστώ με κανέναν άλλο υπουργό οικονομικών τις γραπτές μας προτάσεις κάτι που αίρει ζητήματα σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η Ευρωζώνη. Αυτό αποκαλύπτει σε άρθρο του στους Irish Times, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Το Eurogroup της περασμένης Πέμπτης, σημειώνει ο Γ. Βαρουφάκης πέρασε στην ιστορία ως μια χαμένη ευκαιρία για να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της. Μια συμφωνία που έχει ήδη καθυστερήσει πάρα πολύ.

Ίσως το πιο αποκαλυπτικό σχόλιο έγινε από τον Μάικλ Νούναν τον ιρλανδό υπουργό Οικονομικών, συνεχίζει ο Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν είχε ενημερωθεί για τις προτάσεις των θεσμών στην κυβέρνησή μας προτού κληθεί να συμμετέχει στη συζήτηση.