MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Αρνείται πάλι ο Στουρνάρας να δώσει στοιχεία για τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

Έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία για ακόμη μία φορά επικαλείται το υπηρεσιακό-επαγγελματικό απόρρητο και δηλώνει αδυναμία να γνωστοποιήσει στοιχεία, διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη και Νάσου Αθανασίου, για την αποπληρωμή δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 

Ως απάντηση στην ερώτηση των δύο βουλευτών, διαβιβάζεται και έγγραφο από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος αναφέρει στους δύο βουλευτές ότι «είναι στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης η επεξεργασία και διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου σχετικά με τη χορήγηση δανείων προς τα πολιτικά κόμματα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με αναδρομική ισχύ, με σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και διαπλοκής». 

ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΞΕ Η ΔΡΑΧΜΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Η τεχνητή ευμάρεια που έφερε το ευρώ οφειλόταν αφενός στην τεράστια υπερχρέωση του κράτους για την ικανοποίηση της πολιτικής πελατείας, αφετέρου στα τραπεζικά δάνεια που αφειδώς χορηγούσαν οι τράπεζες στους απλούς πολίτες.

Έτσι δημιουργήθηκε η εικόνα μιας ευμάρειας μέσα στο ευρώ, μιας ψυχολογικής αιχμαλωσίας του λαού στο ευρώ και απέχθειας ή και φόβου προς το εθνικό του νόμισμα.

Θυμίζουμε για τους παλιότερους (και για να μαθαίνουν οι νεότεροι), ότι επί δραχμής οι τράπεζες δεν χορηγούσαν δάνεια σε απλούς πολίτες. Ακόμα και για τα επιχειρηματικά δάνεια, τα οποία χορηγούσαν με τοκογλυφικά επιτόκια, θα έπρεπε αφενός να υπάρχει πολιτικό μέσον και αφετέρου να δαπανηθεί σχεδόν το μισό κεφάλαιο σε λαδώματα.

Η Γερμανία είναι η χώρα που δεν έχει πληρώσει ποτέ τα χρέη της

Tο πρόβλημα του χρέους αφορά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο την Ελλάδα εκτιμά συντασσόμενος με τα επιχειρήματα της ελληνικής κυβέρνησης ο γνωστός Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί. 
«Χρειαζόμαστε μια διάσκεψη για το σύνολο των χρεών της Ευρώπης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ο Πικετί σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit. «Μια αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι αναπόφευκτη μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», πρόσθεσε. 

Ποιοι κρύβονται πίσω από τις πιέσεις του ΔΝΤ;

ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR - ΜΕ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΤΟ ΔΝΤ, Η «ΤΡΟΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ» ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ… ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 

Οι εξωπραγματικές πιέσεις που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση από τους δανειστές και συγκεκριμένα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι καθόλου τυχαίες. Τα απανωτά «σκοτσέζικα ντους» μεταξύ των θεσμών της Ε.Ε. και του ΔΝΤ απειλούν να τινάξουν στον αέρα την επίτευξη συμφωνίας, ενώ παράλληλα δημιουργούν συνθήκες πολιτικής εμπλοκής στη χώρα. 

Αυτό ακριβώς αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, μιλώντας σε συνεργάτες του.