MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

«Παραθυράκια» στο νόμο για να μην πληρώσουν ψάχνουν οι καναλάρχες

Δεν κατέβαλαν την Α’ δόση της οφειλής για τη χρήση συχνοτήτων. 

Με νομική επιχειρηματολογία και τυπολατρική «υπερασπιστική» γραμμή προσέρχονται οι καναλάρχες στον διάλογο για τη δημοπράτηση των αδειών εν όψει του πλειοδοτικού διαγωνισμού που οργανώνει η κυβέρνηση.

Λίγες ημέρες πριν την απασφάλιση του πρώτου – απολύτως άσφαιρου - όπλου τους με το οποίο απειλούν να συνεχίσουν να εκπέμπουν (παράνομα) αν και εφόσον δημοπρατηθούν 3-4 άδειες με την εισαγωγή του κριτηρίου βιωσιμότητας στο οποίο φοβούνται ότι θα μείνουν μετεξεταστέοι λόγω υπέρογκων χρεών, ανασύρουν από τη φαρέτρα τους νέα κόλπα και τρικς προκειμένου να αναβάλουν επ αόριστον την καταβολή της α’ δόσης της οφειλής των 24 εκατ. ευρώ για το τέλος χρήσης των συχνοτήτων που χρησιμοποίησαν (2% επί των μικτών εσόδων) για την περίοδο 2010-2014.

Το πρόβλημα των Θεσμών

Τα μέτρα που επιβάλλονται στην Ελλάδα δεν έχουν καμία οικονομική λογική, αφού δεν αντιμετωπίζουν ούτε την ύφεση, ούτε την ανεργία, οπότε μόνο ως ρατσιστικά μπορούν να θεωρηθούν – ραδιοφωνική συζήτηση για το τρίτο μνημόνιο.
 
«Εύλογα αναρωτιέται κανείς εάν η Ελλάδα, η οποία δεν έχει βιώσει το διαφωτισμό, έχοντας υποχρεωθεί να είναι σκλαβωμένη για πολλούς αιώνες, χρειάζεται μία αντίστοιχη επανάσταση με τη γαλλική, για να ξεφύγει από την κρίση - εμποδιζόμενη από ανάλογους μη λειτουργικούς και διαφθαρμένους Θεσμούς».

Άρθρο

Προφανώς δεν πρόκειται για μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης, με κριτήριο την αύξηση του ΦΠΑ κατά 23% στα τρόφιμα ή την επιβολή φόρου 5% στις εισφορές – αφού και τα δύο θα μειώσουν έμμεσα, όπως συμβαίνει με την υποτίμηση ενός νομίσματος, τους μισθούς και τις συντάξεις. Εάν δε πρόκειται πράγματι για μέτρα ύψους 7,9 δις € για τους επόμενους 18 μήνες, εκ των οποίων τα 7,3 δις € είναι αυξήσεις των φόρων, ενώ τα 0,6 δις € μειώσεις των δαπανών, τότε η ύφεση θα ξεπεράσει ίσως το 3%, βυθίζοντας τη χώρα σε μία νέα μεγάλη κρίση. 

Γκάγκστερς: Σε εξέλιξη το σχέδιο των δανειστών για ανατροπή Τσίπρα !

Οι μάσκες έπεσαν: Οι δανειστές , ως κοινοί γκάγκστερς, υλοποιούν απροσχημάτιστα την τελευταία φάση του σχεδίου, το οποίο εκπονήθηκε σε ανύποπτο χρόνο, πολύ πριν από τις εκλογές και εφαρμόζεται σταδιακά από την επομένη της 25ης Ιανουαρίου. Στόχος η ανατροπή Τσίπρα με όρους ωμού πραξικοπήματος και μέσο την οικονομική ασφυξία της χώρας.

Παραβιάζοντας κάθε κανόνα λειτουργίας της Ε.Ε. εφαρμόζουν συστηματικά τη συνταγή του πολέμου με αποκορύφωμα τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις, ή έκβαση των οποίων είναι αδύνατο προς το παρόν να υπολογιστεί.

Κατερίνα Ακριβοπούλου: δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Τσίπρας είναι πολύ νέος, για να αυτοκτονήσει πολιτικά

Χαιρέκακοι, ανιστόρητοι, κρυφοί και φανεροί πεμπτοφαλαγγίτες, έκπτωτοι άρχοντες του μνημονίου και οι θλιβερές εφεδρείες τους από τα Ποτάμια της αγραμματοσύνης, επαναστάτες εκ τους ασφαλούς που όπως λέει και ο φίλος μου ο Δημήτρης Μανιάτης, «οι περισσότεροι ελκύονται από την εικόνα του Κατράκη πάνω στην σχεδία στο «Ταξίδι στα Κύθηρα» και όχι του μπολσεβίκου στρατιώτη στο Ράιχστανγκ», όλοι αυτοί μαζί και ταυτοχρόνως βιάστηκαν να λιντσάρουν…

Όχι τόσο τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του- η κριτική από αυτούς μόνον εύσημο είναι άλλωστε- όσο το φρόνημα ενός λαού. Πολιτικάντηδες ρεβανσιστές, με φτηνά ψυχολογικά κόλπα, αυταπατώνται ότι μπορούν να ασκήσουν επιρροή στον κόσμο,που επειδή τον έφτυναν πάντα, τους έφτυσε κι εκείνος όπως τους άρμοζε, αλλά ως συνήθως, αυτοί πίστεψαν ότι απλώς έβρεχε…Μπόρα ήταν και πέρασε του λένε, «έλα τώρα πίσω σ΄εμάς, το μαγαζί έχει αναδουλειές»… 

Επιδιώκουν την πτώση Τσίπρα οι Ευρωπαίοι

Δεν φοβάται πλέον το σενάριο τρομοκρατίας για την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ το 63% των Ελλήνων, σύμφωνα με διαδικτυακή δημοσκόπηση της δεξαμενής σκέψης Bridging Europe. Την ίδια ώρα μάλιστα ούτε το Grexit φοβάται!!!

Το πιασαν το νόημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τώρα αλλάζουν στάση και βάζουν τα ξένα ΜΜΕ να γράφουν σενάρια που έχουν να κάνουν με την πτώση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα Μάλιστα η Handelsblatt, σε ένα άρθρο το βάζει και σε τίτλο: “Η πτώση του Αλέξη Τσίπρα: Τι θα συμβεί στο μέλλον στην Ελλάδα;”.

Δεν κατάφεραν να μετατρέψουν τον Πρωθυπουργό σε έναν προσωρινό, αδύναμο πιόνι τους που παριστάνει τον αριστερό και προσπαθούν να τον ρίξουν με κάθε τρόπο.

Το ελληνικό λόμπι των Βρυξελλών που προβοκάρει Πατρίδα και κυβέρνηση!

Εκπρόσωποι εφοπλιστών και καναλαρχών, επιχειρούν να βγάλουν λάδι την προηγούμενη κυβέρνηση - Τόμσεν: Να μη φανεί κακή η προηγούμενη κυβέρνηση! 

Μια απίστευτη κατάσταση αντιμετωπίσαν στις Βρυξέλλες την Τετάρτη (24/06/2015) ο Αλ. Τσίπρας, ο Ν. Παππάς και οι άλλοι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης - Ενα βρώμικο και ύπουλο παιχνίδι των δανειστών που σχεδιάστηκε σε αγαστή συνεργασία με εξωθεσμικά κέντρα και οικονομικοεκδοτικά συμφέροντα της Αθήνας. 

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο ο ελληνικός λαός ενημερώθηκε μέσω των επιτελών του πρωθυπουργού ότι ορισμένα κέντρα των δανειστών «υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα».