MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

«Η Ελλάδα θα δολοφονηθεί αν σταματήσει τον… Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΔΥΝΑΝΤΗ ΟΣΟ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΟΙ «ΕΤΑΙΡΟΙ»… 

ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ… 

Ο Paul Craig Roberts προειδοποιεί πως η Ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δολοφονηθεί σε αυτή την κρίση, αν στραφεί προς την Ανατολή, κίνηση που θα… φρενάρει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο που έχει σχεδιάσει η Παγκόσμια Ελίτ. Με τις απειλές για μη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξαπολύονται από την ΤΡΟΙΚΑ (ΘΕΣΜΟΙ) 

Ο πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αναφέρει ότι η Ελλάδα μπορεί να ελιχθεί για να σταματήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο 

Πολ Κρούγκμα: Αν συμβεί το Grexit θα φταίει το ΔΝΤ!

Έχω μείνει αρκετά σιωπηλός σε σχέση με την Ελλάδα, δεν ήθελα να φωνάξω «Grexit» σε ένα γεμάτο θέατρο. Αλλά μετά τις εξελίξεις με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, κάτι πρέπει επιτέλους να ειπωθεί, και συγκεκριμένα: Τι νομίζουν οι πιστωτές, και ιδίως από το ΔΝΤ, ότι κάνουν; Αυτό σημειώνει ο Πολ Κρούγκμαν σε νέο του άρθρο.

Αυτή θα έπρεπε να είναι μια διαπραγμάτευση για τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος, και στη συνέχεια, για την ελάφρυνση του χρέους. Η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε αρκετά υψηλά πλεονάσματα τελικά, ιδίως αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός θα ήταν σε τεράστιο πρωτογενές πλεόνασμα, εάν η οικονομία δεν ήταν τόσο πιεσμένη. Αλλά οι πιστωτές συνεχίζουν να απορρίπτουν τις ελληνικές προτάσεις για τον λόγο ότι στηρίζονται σε υπερβολικό βαθμό σε φόρους και όχι αρκετά σε περικοπές δαπανών. Έτσι, υπαγορεύουν την εσωτερική πολιτική.