MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Το αποκρουστικό της πρόσωπο δείχνει η ΕΕ στην Ελλάδα.

Του Γιώργου Δελαστίκ

Συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης Τσίπρα και των Γερμανών και των άλλων δανειστών δεν υπήρχε μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Η ελληνική κυβέρνηση συνέχιζε να αρνείται να υποταχθεί στους εξωφρενικά αντιλαϊκούς όρους που προέβαλαν την τελευταία στιγμή οι δανειστές, αν και σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε αντιπροτάσεις περισσότερο προσαρμοσμένες στις απαράδεκτες απαιτήσεις των δανειστών. 

Παίζοντας σωστά το παιχνίδι των ανελέητων διαπραγματεύσεων, οι δανειστές δεν τις έχουν ακόμη κάνει δεκτές. Επιχειρούν να αποσπάσουν όσα περισσότερα μπορούν από τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίον θα κατασπαράξουν πολιτικά στη συνέχεια χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, αν υποκύψει στους Γερμανούς, ανατρέποντάς τον και απομακρύνοντάς τον από την πρωθυπουργία.

Αυτή είναι η (τελευταία) πρόταση των θεσμών που βάζουμε σε δημοψήφισμα

Tα μέτρα φωτιά της 9σέλιδης πρότασης των θεσμών που οδήγησαν στο δημοψήφισμα. Ποιες οι παράλογες και ακραίες απαιτήσεις των δανειστών που επιτάχυναν τις εξελίξεις. ΦΠΑ στο 23% για ξενοδοχεία και εστιατόρια από 1ης Ιουλίου. Στο 13% βασικά τρόφιμα και ενέργεια. Σύνταξη για όλους στα 67 μέχρι το 2022

Οι εξωφρενικές απαιτήσεις των δανειστών από την ελληνική κυβέρνηση, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στην 9σέλιδη πρόταση που κατέθεσε η πλευρά των θεσμών στο άκαρπο Eurogroup της Πέμπτης, ήταν αυτές που επιτάχυναν τις εξελίξεις και οδήγησαν στην ιστορική απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου. 

Οι αξιώσεις - βόμβα των δανειστών προέβλεπαν εξωφρενικές αλλαγές σε όλα τα καυτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης, όπως ο ΦΠΑ και οι πρόωρες συντάξεις. 

Αναλυτικά: 

Λ.Λαζόπουλος: «Ο A.Τσίπρας σήκωσε ανάστημα και μαζί του όλοι οι Έλληνες»

Την πλήρη αποδοχή του γνωστού καλλιτέχνη, Λάκη Λαζόπουλου χαίρει η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να απευθυνθεί στον λαό για … να  αποφασίσει αν θα πει «ναι» ή «όχι» στη συμφωνία. Σε κείμενο που δημοσιοποίησε μάλιστα εκτός του ότι εξήρε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν παρέλειψε να καταφερθεί και εναντίον των Ευρωπαίων οι οποίοι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «έχουν ξεπεράσει τα όρια και μας στραγγαλίζουν καθημερινά».

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει ο καλλιτέχνης στο κείμενό του: 

Άρθρο-βόμβα της Washington Post: "Γερμανία θυμήσου το 1953 όταν και η Ελλάδα έσβησε τα χρέη σου"!

"Τελεία και παύλα με την εμμονή της δημοσιονομικής “ορθοδοξίας” που έχει τινάξει στον αέρα όλη την Ευρώπη" 

"Η εμμονή της Γερμανίας οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή" 

Άρθρο "φωτιά" της μεγάλης αμερικανικής εφημερίδας Washington Post με τίτλο, “Για την ελληνική κρίση η Γερμανία να μάθει από το δικό της οικονομικό παρελθόν”, υπενθυμίζει στο Βερολίνο όσα Μέρκελ και Σόϊμπλε... έχουν ξεχάσει. 

Συγκεκριμένα, ο συντάκτης του άρθρου Harold Meyerson, συγκρίνει την νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή του Αντενάουερ στην Γερμανία υποστηρίζοντας ότι και οι δύο κλήθηκαν να διαχειριστούν την κακοδιαχείριση των χωρών τους. 

Καμμένος: «Η ιστορία αυτού του έθνους γράφτηκε με ΌΧΙ...»

«Δριμύ κατηγορώ» από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κατά των δανειστών

Έκκληση στους Έλληνες να ψηφίσουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο Mega, ενώ αποκάλυψε ότι από χθες είχε συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα την προσφυγή στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού:

"Θέλουμε μια λύση αξιοπρεπή για την Ελλάδα και αντί για λύση αντιμετωπίσαμε τον απόλυτο φασισμό. Τη μια μέρα κοντά, την άλλη ήθελαν 400 εκ. ευρώ μείωση από τις δαπάνες της άμυνας”, είπε ο κ. Καμμένος αναφερόμενος αναλυτικά στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων.

Ευρωζώνη - η τρίτη επιχείρηση της Γερμανίας να υποδουλώσει την Ευρώπη μέσα σε ένα αιώνα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ

Είναι πλέον ελπίζω ορατό και κατανοητό ότι η δημιουργία της ευρωζώνης ήταν η τρίτη μέσα σε έναν αιώνα επιχείρηση της Γερμανίας να υποδουλώσει την Ευρώπη.

Προς το παρόν το γερμανικό σχέδιο προχωρεί με απόλυτη επιτυχία αφού αφενός εισέρχονται ολοένα και περισσότερες χώρες στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος, στην κορυφή της πυραμίδας του οποίου βρίσκεται η Γερμανία, αφετέρου δε τίθενται όλες σε πολιτικό-οικονομικό-κοινωνικό νάρθηκα, είναι απολύτως ελεγχόμενες και, το χειρότερο αλλά και η αχίλλειος πτέρνα της επιχείρησης, ισοπεδώνονται εντελώς πολιτισμικά, περιβαλλοντικά και ανθρωπολογικά, εξαλείφεται κάθε μορφής διαφορετικότητα και εισέρχεται σε συγκεκριμένο σφιχτό καλούπι η ζωή και η συμπεριφορά των κατοίκων τους ως πολίτες αλλά και ως άνθρωποι.

ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ «Να πάρουμε τις αποφάσεις που μας αξίζουν Για την Ιστορία των Ελλήνων»

ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΔΙΕΞΑΓΩΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ Η ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ…. 

«Δώσαμε μάχη σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας για μια βιώσιμη συμφωνία για να φέρει εις πέρας την λαϊκή εντολή. Μας ζητήθηκε να εφαρμόσουμε τις μνημονιακές πολιτικές όπως οι προηγούμενοι. Μετά από 5 μήνες διαπραγμάτευσης κατέληξαν οι εταίροι μας σε «τελεσίγραφο» κάτι που αντίκειται στις αρχές της Ε.Ε. υπονομεύει την ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Οι προτάσεις αυτές παραβιάζουν ευθέως το ευρωπαϊκό κεκτημένο στόχος τους είναι η ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού και αποδεικνύουν την εμμονή του ΔΝΤ στη σκληρή λιτότητα», ανέφερε αρχικά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.