MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ιταλός καθηγητής Διεθνών Οικονομικών: Δείτε τι κάναμε στην Ελλάδα

«Δείτε τι κάναμε (ναι εμείς) στην Ελλάδα. Θα ήθελα πολύ αν μπορούσε κάποιος να δώσει μια εξήγηση».

Αυτό έγραψε στο Twitter o καθηγητής Διεθνών Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Μιλάνο Fabio Sdogati, συνοδεύοντας την ανάρτησή του και από το σχετικό γράφημα για την ανάπτυξη της χωρών της ευρωζώνης την τελευταία πενταετία. Μεταξύ αυτών και η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, τα «θαύματα των προγραμμάτων λιτότητας» , όπως πολλοί υποστηρίζουν. Μια σύγκριση αρκεί… 

Foreign Policy: «Η Αθήνα εκβιάζεται»

Επιχείρηση χάος

Με ένα άρθρο με τίτλο ‘Η Αθήνα εκβιάζεται’, το περιοδικό Foreign Policy υποστηρίζει πως οι δανειστές δημιουργώντας χάος, επιχειρούν να γονατίσουν τη χώρα, προκειμένου να επηρεάσουν το δημοψήφισμα αλλά και να επιδιώξουν μια αλλαγή κυβέρνησης.

«Αν και στις 11 Μαΐου ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, Wolfgang Schäuble, δήλωνε υπέρμαχος ενός πιθανού ελληνικού δημοψηφίσματος, η αντίδρασή του ήταν τελείως διαφορετική όταν ο πρωθυπουργός τελικά ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, δίνοντας έτσι στο λαό το δικαίωμα να αποφασίσει αν δέχεται την τελευταία πρόταση των δανειστών. Οι θεσμοί σταμάτησαν τις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, σαμποτάρουν το δημοψήφισμα και θέτουν την Ελλάδα σε μια τροχιά ελέγχου ροής κεφαλαίου, πτώχευση και πιθανώς ακόμα και έξοδο από την ευρωζώνη. Δημοκρατία; Τι είναι αυτό;» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος του Foreign Policy.

Ο Νίκος Παππάς «παρουσιάζει» το... ανύπαρκτο τελεσίγραφο των δανειστών

Το "ανύπαρκο τελεσίγραφο" των δανειστών παρουσιάζει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter.

Ο Υπουργός Επικρατείας "ανεβάζει" φωτογραφία, όπου εμφανίζεται να κρατά την... πρόταση των δανειστών και σχολιάζει: Ιδού το ''ανύπαρκο" τελεσίγραφο. Ζητάνε να πούμε "Ναι σε όλα".

Τσίπρας σε Γιούνκερ και Σουλτς: Παρεμποδίζεται η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού με κλειστές τράπεζες

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πριν την συνέντευξη Τύπου του τελευταίου, ενώ δέχθηκε και τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας Πρωθυπουργός στη συνομιλία του με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, διατύπωσε τη θέση ότι το να παρεμποδίζεται η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού με το κλείσιμο των τραπεζών, είναι έξω από τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.

Επίσης, επεσήμανε στον Πρόεδρο της Κομισιόν ότι ο ίδιος, ως ευρωπαίος πολιτικός, οφείλει να υπερασπιστεί τις παραδόσεις της Ευρώπης, ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει την Κυριακή απερίσπαστος.

Πίτερ Σπίγκελ: Ο Γιούνκερ λέει ψέματα για τις περικοπές στις συντάξεις

Ο δημοσιογράφος των Financial Times, διέψευσε την δημόσια δήλωση του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου για το Ελληνικό ζήτημα.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε χαρακτηριστικά ότι το πακέτο μέτρων που πρότειναν οι δανειστές στην Ελλάδα δεν προέβλεπε περικοπές μισθών και συνάξεων. 

Συγκεκριμένα ο Πίτερ Σπίγκελ με ένα tweet «άδειασε» τον Προέδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γράφοντας χαρακτηριστικά:
«“Δεν υπάρχουν περικοπές συντάξεων σε αυτό το πακέτο”, λέει ο Γιούνκερ. Λυπάμαι, αυτό δεν είναι αλήθεια»

Telegraph: «Η ταπείνωση της Ελλάδας θα πρέπει να μας ανησυχεί όλους»

Με τίτλο "Η ταπείνωση της Ελλάδας θα πρέπει να μας ανησυχεί όλους" η βρετανική εφημερίδα The Telegraph αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και φιλοξενεί φωτογραφία από τις ουρές που σχηματίζονται τις… τελευταίες ημέρες μπροστά από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ).

"Ακόμη και σε αυτό το προχωρημένο στάδιο είναι πιθανό να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, παρότι μετά τα γεγονότα του σαββατοκύριακου αυτό είναι όλο και πιο προβληματικό", ξεκινάει το άρθρο της εφημερίδας.

Το άρθρο της Telegraph εκτιμά ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει αξιόπιστη πρόβλεψη για το τι μέλλει γενέσθαι καθώς στο παρελθόν έγιναν πολλές προβλέψεις που αποδείχτηκαν όλες εσφαλμένες.

Αναφερόμενο στην επικείμενη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το άρθρο-άποψη της εφημερίδας εκτιμά ότι "επί της ουσίας, αυτό που ελέχθη στους Έλληνες είναι να συμφωνήσουν με τους όρους (της συμφωνίας) ή να αντιμετωπίσουν το χάος, μία συνηθισμένη ευρωπαϊκή απειλή".

"Αυτό είναι το μεγάλο ιδεώδες πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε η ΕΕ;", αναρωτιέται η εφημερίδα. 

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος/ Αρθρογράφος

Πρόλογος

Αυτά που θα διαβάσετε συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα.

Η Υπερ-δύναμη που δημιουργεί το «Δόγμα του Σοκ» στους Έλληνες, είναι η Παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση-Δικτατορία.

Οι παγκόσμιοι Δικτάτορες τα θέλουν όλα δικά τους.

Το Δόγμα του Σοκ εφαρμόζεται τώρα επάνω στους Έλληνες, από τους δανειστές-άρπαγες, (TΡΟΪΚΑ), και τα πιόνια αυτών πολιτικούς της Ε.Ε.

Το Σοκ & Δέος επάνω στους Έλληνες επιδεινώνεται με την αθρόα εισβολή Μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στη χώρα.

Ο Γιούνκερ της... ντροπής!

ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 80%

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας από εξωτερικό παράγοντα, από αυτό που έπραξε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/06/2015), ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Αυτός, ο... φιλέλληνας όπως θέλει να αυτοαποκαλείται, ο ηγέτης της χώρας που αποτελεί το μεγαλύτερο «παράδεισο» ξεπλύματος χρήματος και φοροαποφυγής στον πλανήτη, έφτασε στο σημείο να απειλήσει τον ελληνικό λαό και να τον προτρέψει να ψηφίσει ναι, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο του ερωτήματος.

Αυτός, ο... φιλέλληνας που εδώ και πέντε χρόνια οδήγησε δύο εκατομμύρια Έλληνες στα όρια της απόλυτης φτώχειας και άλλα δύο να βρίσκονται έξω από την αγορά εργασίας στην πατρίδα μας, έφτασε στο σημείο να μιλήσει για το... μέλλον των παιδιών μας!

Έβγαλε όπλο ο Σόιμπλε!

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ 

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ 

O Ιάπωνας κεντρικός κυβερνήτης Κουρόντα δήλωσε σήμερα ότι αν η ελλάδα βγει απο το ευρώ τότε η Ιαπωνία δεν θα θεωρεί οτι υπάρχει ενιαίο νόμισμα στην Ευρωζώνη,αλλά μια απλή σύνδεση νομισμάτων.

Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βάλς ξεκάθαρα εναντιώθηκε στην πρόθεση των Σόϊμπλε-Ντράγκι να κόψουν την χρηματοδότηση και είπε «προσέξτε πόσο υποφέρει ο ελληνικός λαός» και την ίδια απάντηση έδωσε και στον δημοσιογράφο που του είπε: 

«Δίνουμε δισ στους Έλληνες ως πακέτα βοήθειας και δανείων και τα βρίσκουμε σε καταθέσεις τους στις ελβετικές Τράπεζες.» Κάτι ξέρει και ο δημοσιογράφος και είναι προφανές γιατί δεν απάντησε ο Γάλλος πρωθυπουργός… 

Θέλουν να ρημάξουν την Ελλάδα για να καλύψουν τον αεριτζίδικο πλούτο της Deutsche Bank

Αν έχετε απορία γιατί η αντίδραση των Γερμανών ήταν τόσο ακραία, ορίστε μερικές συμπληρωματικές πληροφορίες:

Η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη Γερμανική τράπεζα, έχει έκθεση σε τοξικά παράγωγα (κρατήστε την αναπνοή σας) 54,7 τρισεκατομμύρια €! Ναι, καλά το διαβάσατε: τρισεκατομμύρια! Αν το κάνετε δολλάρια, είναι 74,7 τρις $ !

Για να καταλάβετε το μέγεθος, το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας είναι 2,74 τρις € και ολόκληρης της Ευρωζώνης 9,6 τρις €. Με άλλα λόγια, λίγο να τη σκουντήσει κάποιος, μπορεί να κάνει μεγάλο, μα πολύ μεγάλο μπαμ πέφτοντας. Και εξακολουθεί να έχει έκθεση σε παράγωγα που περιέχουν Ελληνικά ομόλογα….

Guardian: "Η ΕΕ περιφρονεί με αλαζονεία τον ελληνικό λαό και του ζητάει να δώσει αίμα"

Οι πιστωτές πρέπει να έχουν την ταπεινότητα να παραδεχθούν ότι το πρόγραμμα λιτότητάς τους απέτυχε, είναι η άποψη της βρετανικής εφημερίδας Guardian για την Eλλάδα.

Η δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος "αναγκάζει επιτέλους να υπάρξει μια λύση του δράματος", επισημαίνει η εφημερίδα σε κύριο άρθρο της με τίτλο: "Η άποψη της Guardian για την Ελλάδα και το ευρώ: Δεν έχουν μείνει χρήματα".

Σε αυτό αναφέρεται στην περίοδο των έξι ετών κατά την οποία οι δουλειές χάθηκαν, οι ελπίδες εξανεμίστηκαν και ακυρώθηκε μια γενιά προόδου όσον αφορά στο βιοτικό επίπεδο.

Ιδού η πλαστογραφία Γιούνκερ που αποδεικνύουν την προσπάθεια του να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό

Του Παύλου Κιρκασίδη

Σε ψέματα που φλερτάρουν πλέον με το επίπεδο της κοινής πεζοδρομιακής απάτης εκπίπτουν οι ισχυρισμοί του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τους οποίους, ο έλληνας πρωθυπουργός, «προκειμένου να πείσει τον ελληνικό λαό για τη σκληρότητα των μέτρων και να τον οδηγήσει στο δημοψήφισμα, παραπλάνησε την κοινή γνώμη λέγοντας ψευδώς και μεταξύ άλλων πως, η πρόταση των Θεσμών απαιτούσε την υπαγωγή των ξενοδοχείων στον συντελεστή ΦΠΑ 23% κάτι που φυσικά δεν συνέβαινε».

250 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΣΕ 1 ΩΡΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! - Αίμα, δάκρυα και κρύος ιδρώτας στον πλανήτη...

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ 

Αίμα, δάκρυα και κρύος ιδρώτας σε όλες τις κεφαλαιαγορές του κόσμου, αλλά αυτές τις ευρωζώνης, πραγματικά υποφέρουν από την κρίση στην ευρωζώνη και την επιβολή capital cotrlos και τις κλειστές τράπεζες στην Ελλάδα. 

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE άνοιξε με πτώση μεγαλύτερη του 2%.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 άνοιξε με πτώση 4,7% για να διαμορφωθεί στις 4.821,45 μονάδες. 

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax άνοιξε με πτώση που ξεπέρασε το 3%. 

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 χάνει 4,39%, ο πορτογαλικός PSI 20 κινείται 4,2% χαμηλότερα και ο ιταλικός ΜΙΒ χάνει 4,78%. 

Το «Κούγκι» στις αγορές δεν γίνεται σήμερα …

Καταρρέουν σήμερα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ μεγαλύτερο πλήγμα δέχονται οι αγορές του ευρωπαϊκού Νότου.

Τρομερές πιέσεις δέχονται οι τραπεζικές μετοχές σε όλη την Ευρώπη. Ενδεικτικό είναι ότι οι πολλές τραπεζικές μετοχές της Ιταλίας έχουν σταματήσει να διαπραγματεύονται, ενώ μετοχές μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών κάνουν βουτιά άνω του 6% ή και 8%.