MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Οι "γενναιόδωροι δανειστές" τα γερμανικά συμφέροντα, το δημοψήφισμα και η "αυτοκριτική" μας

Πέντε χρόνια αυτοκριτικής είναι πολλά. Μπορεί να είναι χρήσιμα και η αυτοκριτική απαραίτητη, αλλά κάπου εδώ, τώρα που το παιχνίδι αρχίζει να “χοντραίνει” πραγματικά πρέπει να κάνουμε και κριτική στους άλλους. Η απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα δέχεται μαζικά πυρά. Και για την επιλογή του χρόνου και για την χρησιμότητά της σ΄ ότι έχει να κάνει με τα εθνικά συμφέροντα.

Ποιες επιλογές είχε ο Τσίπρας και η Ελλάδα; 

Για να τα βάλουμε σε μια σειρά και ο καθένας με βάση τη λογική ας βγάλει τα συμπεράσματά του:

Κωνσταντοπούλου VS Σία Κοσιώνη = 1-0

Ο κακός χαμός έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να κάνει “σκόνη” τη Σία Κοσιώνη.





Τρεις κορυφαίοι οικονομολόγοι κατακεραυνώνουν το Βερολίνο: "Είστε ανίκανοι να διαχειριστείτε την κατάσταση στην Ελλάδα"

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 

Τρεις από τους σημαντικότερους Αμερικανούς οικονομολόγους, ο Πολ Κρούγκμαν, ο Τζέφρι Σαξ και ο Μπάρι Άιχενγκριν κατακεραυνώνουν την Ευρώπη και το Βερολίνο για την κρίση που προκλήθηκε στην Ελλάδα και την ανικανότητά τους να διαχειριστούν την κατάσταση, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο την οικονομία της Ελλάδας, αλλά την παγκόσμια. Βλέπουν ως μόνη λύση για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της η Ελλάδα το κούρεμα του χρέους που αρνούνται οι... Θεσμοί. 

Και οι τρεις οικονομολόγοι σε άρθρα τους, που δημοσιεύθηκαν, επιρρίπτουν την κύρια ευθύνη για την κρίση στην Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ΤΟ ΠΕΝΤΟΖΑΛΙ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ: Δείτε πως έκλεισαν ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ χρηματιστήρια - Κόκκινο παντού!

Το είπε και το έκανε ο Αλέξης! Δεν υπήρχε σήμερα χρηματιστήριο σε όλη την υφήλιο που δεν είχε αρνητικό πρόσημο. Μάλιστα σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η Ασία θα ανοίξει για 2η συνεχόμενη ημέρα με μεγάλες απώλειες. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ:

«Κατρακύλα» και για το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

(Σ.Σ : Μετά από τόσο καιρό που μιλάνε οι ξένοι για το Greek Tragedy και συνήθως ειρωνικά, ίσως ήρθε και η ώρα να το νιώσουν και λίγο στο "πετσί" τους, μπας και συνέλθουν)

Έκλεισε πριν από λίγο καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 15 μηνών

Το Χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη έκλεισε με τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δεκαπέντε μηνών σήμερα, επηρεασμένο όπως και άλλες σημαντικές αγορές από τη φημολογία περί ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. 

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 350,33 μονάδων (-1,95%) στις 17.596,35 μονάδες.