MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Κλέων Γρηγοριάδης: Ο ηθοποιός ξεφτίλισε το MEGA on air και η Σαράφογλου τον έκλεισε!

«Στον αέρα» του τηλεοπτικού σταθμού MEGA παρενέβη τηλεφωνικά ο ηθοποιός, Κλέων Γρηγοριάδης και φρόντισε να βάλει στη θέση τους όλα τα ΜΜΕ της διαπλοκής για την επιχείρηση εκφοβισμού των Ελλήνων και την προπαγάνδα τους που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής (05/07/2015). 

Ο δημοφιλής ηθοποιός είναι μεταξύ των 200 ατόμων από το χώρο του πολιτισμού, οι οποίοι τάσσονται υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα. 

Στο πλαίσιο αυτό, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε πως «το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι αν εμείς, οι Έλληνες θα συνεχίσουμε να αποφασίζουμε για τις τύχες μας ή όχι». 

«Αλλιώς θα έχουμε χούντα», πρόσθεσε. 

Δημοψήφισμα: Πώς φτάσαμε ως εδώ - Το Χρονικό από το 2010 έως το 2015 (Μέρος 1ο)

Η αλήθεια με αποδείξεις. Το Newsbomb.gr σας παρουσιάζει όλο το χρονικό από την είσοδο της χώρας στα μνημόνια μέχρι το παρά πέντε των τωρινών διαπραγματεύσεων και το επικείμενο δημοψήφισμα. 

Επειδή ορισμένοι προσπαθούν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα και να παρουσιάσουν το άσπρο... μαύρο, καλό θα ήταν να θυμηθούμε τι έλεγαν και κυρίως τι έκαναν οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί.

Της Γεωργίας Λινάρδου

Τον Ιανουάριο του 2010 ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου δήλωνε από το Νταβός: «Δε θέλουμε αυτή η κρίση να χτυπήσει και να πληρώσει ο μέσος Έλληνας»!!!

Spiegel: Ο εγωκεντρισμός της Μέρκελ οδηγεί την Ευρώπη μακριά από τα ιδεώδη της

Υπό την επιρροή της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, η Ευρωπαϊκή Ένωση απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από το ιδεώδες μιας κοινότητας που μοιράζεται κοινές αξίες, έχει κοινούς στόχους και επιδεικνύει αλληλεγγύη όταν χρειάζεται, αναφέρει σε άρθρο γνώμης το περιοδικό Der Spiegel.

Η Μέρκελ πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα. Η Μέρκελ πιστεύει ότι μπορούμε «να περιμένουμε με την ησυχία μας». Η Μέρκελ ισχυρίζεται ότι η Ευρώπη «είναι πιο ισχυρή σε σχέση με πέντε χρόνια πριν». Θα πρέπει κανείς να βλέπει τον κόσμο πολύ εγωκεντρικά για να κάνει ένα τόσο μεγάλο λάθος, όπως η καγκελάριος, αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό.

Α. Μέρκελ: Ο Καλός Ευρωπαίος

Με βρήκε να διαβάζω το αναλυτικό και διεξοδικό -αληθώς εξαιρετικά σπουδαίο και προφητικό- άρθρο του κ. Γκότοβου «Πώς και γιατί η Γερμανία επιτέθηκε εναντίον των Ελλήνων» εδώ.

Γράφει η Ε. Αθανασούλη 

Εννοώ, με βρήκε, η αγόρευση της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ. Ανγκελα Μέρκελ στη Γερμανική Βουλή. Η κ. Μερκελ, ανάμεσα στα τόσα σημαντικά που είπε, μίλησε και για τον «καλό ευρωπαίο»! 

Για τον καλό ευρωπαίο που πρέπει να έχει συναίσθηση πότε επιβαρύνει τους άλλους ευρωπαίους, και για την βαθειά του συναίσθηση -αυτού του καλού ευρωπαίου- πως (αυτό το κακό πράγμα) πρέπει (συστηματικά να το αποφεύγει και) να προσπαθεί να μην τους γίνεται βάρος! 

Γερμανός αντικαγκελάριος: "Τα δύο διεφθαρμένα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατέστρεψαν την Ελλάδα"

"ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ"!

Ο ίδιος ο Γερμανός αντικαγκελαριος, Sigmar Gabriel, παραδέχθηκε ότι «Για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν φταίει ούτε ο λαός της ούτε η σημερινή κυβέρνηση.
Το λάθος που κάναμε και δεν υπολογίσαμε σωστά, είναι ότι δεν λάβαμε υπόψη μας ότι στη χώρα υπάρχει μια διεφθαρμένη οικονομική ολιγαρχία, που την λυμαίνεται χρόνια τώρα, ακόμα και με την κρίση.


Τα προγράμματα στην Ελλάδα απέτυχαν, γιατί τα δυο διεφθαρμένα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν αυτά τα συμφέροντα» . 

Έγγραφα του ΔΝΤ που διέρρευσαν: Η λιτότητα δεν είναι αρκετή για να σώσει την Ελλάδα!!!

Ακόμη κι αν η Ελλάδα αποδεχτεί το σύνολο των μέτρων λιτότητας που απαιτείται από τους κύριους πιστωτές της , την Τρόικα , πάλι δεν θα είναι σε θέση να τα βγάλει πέρα ​​μέχρι το 2030 , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ , όπως φάνηκε από μια σειρά από έγγραφα που ελήφθησαν από γερμανική εφημερίδα .

Το πιο αισιόδοξο σενάριο δείχνει ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει ένα μη βιώσιμο χρέος το 2030 , ακόμη και αν έρθουν σε συμφωνία σχετικά με το πακέτο των φορολογικών αυξήσεων και περικοπών των δαπανών που προτείνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή , την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ σε αντάλλαγμα του πεντάμηνου δανείου των € 15,5 δις από τους πιστωτές της .

Wikileaks: Η Μέρκελ ήξερε πως το χρέος δεν ήταν βιώσιμο από το 2011

Στοιχεία από την παρακολούθηση των επικοινωνιών Γερμανών κυβερνητικών αξιωματούχων από την αμερικανική υπηρεσία NSA φέρνει στο φως το Wikileaks, σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, το χρέος της Ελλάδας και τις επιδιώξεις της γερμανικής κυβέρνησης. Όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες, η Άνγκελα Μέρκελ επεσήμανε ακόμη και μετά το κούρεμα του 2011, πως το ελληνικό χρέος δεν ήταν βιώσιμο και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να το αποπληρώσει. Την ίδια ώρα τα μέτρα που εφαρμόζονταν συρρίκνωναν ακόμη περισσότερο την ελληνική οικονομία και διόγκωναν το χρέος.

Η καγκελάριος πίστευε εδώ και χρόνια ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και πως η ελληνική οικονομία δεν θα μπορούσε να βγει από την κρίση. Η NSA είχε καταγράψει συνομιλία της Μέρκελ με συνεργάτη της τον Οκτώβριο του 2011, λίγες ημέρες πριν από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για επιπρόσθετο κούρεμα των ομολόγων στο 50%, από 21% που είχε συμφωνηθεί μερικούς μήνες πριν.

Mark Weisbrot: Στόχος των ευρωπαίων είναι να ρίξουν τον Τσίπρα

Με ένα άρθρο του στην Καναδική εφημερίδα The Globe and Mail, ο Αμερικανός οικονομολόγος και διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών και Πολιτικών Ερευνών της Ουάσινγκτον, Mark Weisbrot, θέλει να υπογραμμίσει την οργανωμένη στρατηγική των ευρωπαϊκών θεσμών για ανατροπή της ελληνικής κυβέρνησης.

Για εκείνον δεν αποτελεί έκπληξη «η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να απορρίψει το αίτημα της Ελλάδας για αύξηση του ορίου έκτακτης χρηματοδότησης» μιας και είχε στόχο «να ωθήσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε κατάρρευση, φέρνοντας την Ελλάδα στην πιο κρίσιμη οικονομική κατάσταση που έχει βιώσει η χώρα από την επιβολή των μέτρων λιτότητας.»