MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Αποκάλυψη συνομιλίας-σοκ από τους New York Times: "Οταν ο Β.Σόιμπλε έδωσε εντολή στην ΕΚΤ να κλείσει τις ελληνικές τράπεζες"!

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΙΚ: "Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΝΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ CAPITAL CONTROLS"

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν αυτός που πήρε την απόφαση για επιβολή των capital controls και το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών αποκαλύπτουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times! 
 
Οπως αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα σε ένα μεγάλο άρθρο της όπου περιγράφει το παρασκήνιο της περασμένης εβδομάδας που οδήγησε την ελληνική κυβέρνηση στην απόφαση για το δημοψήφισμα και την ΕΚΤ στο κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών: Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είνι ο αυτουργός πίσω από το capital control, τις κλειστές ελληνικές τράπεζες και τα "60άρια"! 

Για σένα Sakis... Η απάντηση του "Φίλιππου" από την ταινία στον Ρουβά

Kαι το σκληρό μήνυμα που ανάρτησε στο facebook...

Σου ζητώ να κρίνεις με συναδελφική επιείκια τις τεχνικές ατέλειες και το αυτοσχέδιο κείμενο.

Πόσο λυπάμαι που ήμουν ανάμεσα σ'αυτούς που σε "ξέπλυναν" για πρώτη φορά.

«Το μήνυμα του Ελληνισμού»

Γράφει ο Ν. Λυγερός

Το μήνυμα του Ελληνισμού πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Δεν είμαστε ούτε μίζεροι, ούτε τεμπέληδες, αλλά παραμένουμε αγωνιστές και στις πιο δύσκολες στιγμές, ενώ άλλοι μπορεί να... τα είχαν παρατήσει από πιο πριν. 

Κανείς, λοιπόν, δεν λέει ότι δεν είναι δύσκολη η θέση μας, απλώς τώρα η ευθύνη ανήκει σε εμάς για να προετοιμάσουμε την επόμενη. Διότι δεν έχει νόημα μόνο η στιγμή όσο δύσκολη κι αν είναι, δεν έχει νόημα μόνο το παρόν και τα εμπόδιά του, αλλά το μέλλον, γιατί αυτό θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. 

Στίγκλιτς στην Die Zeit: «Βασικά, ναι, φταίνε οι Γερμανοί»

«Είμαι πολύ ανήσυχος για την Ευρώπη. Είναι ένα κολοσσιαίο λάθος να σπρώξει την Ελλάδα έξω από το ευρώ» υποστηρίζει ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Ο Στίγκλιτς υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα είναι ένοχη σε ένα πιθανό Grexit, καθώς τα υποτιθέμενα προγράμματα διάσωσης ήταν εντελώς εσφαλμένα. «Φυσικά και υπήρχαν προβλήματα τα οποία σε τελευταία ανάλυση οδήγησαν στην κρίση του 2010, όμως η τρόικα με τα μέτρα της επιδείνωσε τα πάντα... Η τελευταία πρωτοβουλία ακολουθεί την ίδια λανθασμένη προσέγγιση» σημειώνει.

«Αυτά είναι κακά προγράμματα ύφεσης και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να βγει η Ελλάδα από την εξαθλίωση που έχουν προκαλέσει αυτά τα προγράμματα. Είναι ξεκάθαρο: Οι Έλληνες ψηφίζουν την Κυριακή για τα μέτρα λιτότητας και το παράλογο χρέος. Το χρέος δεν υπάρχει περίπτωση να αποπληρωθεί» προσθέτει ο Στίγκλιτς.

Παρέμβαση ΗΠΑ στο ΔΝΤ: "Aποτύχατε και είστε υπεύθυνοι! Βοηθήστε την Ελλάδα αλλιώς...Βέτο" - Δείτε όλη την επιστολή του Κογκρέσου

"ΣΦΑΓΗ" ΣΤΟ ΔΝΤ - ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο ΗΠΑ-Γερμανίας αφού το Κογκρέσο των ΗΠΑ με επιστολή που έρχεται τώρα στη δημοσιότητα έστειλε την πρώτη προειδοποίηση προς την Κριστίν Λαγκάρντ και κατ' επέκταση στην Καγκελάριο Α.Μέρκελ. Την επιστολή όπως θα δείτε παρακάτω υπογράφουν 9 μέλη του Κογκρέσου και ένας Γερουσιαστής ενώ είναι απίστευτες οι απειλές που εκστομίζουν προς την Κ.Λαγκάρντ αλλά και τους υπεύθυνους του Ταμείου αφού τους "σφάζουν" με το γάντι ενώ τους τονίζουν ότι θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για τυχόν "ανεπιθύμητα" αποτελέσματα. 

Την επιστολή που μπορείτε να διαβάσετε εδώ αναφέρει τα εξής: 

"Αλήτες ρoυφιάνοι δημοσιογράφοι" φώναζαν εκατοντάδες πολίτες εν χορώ! -Οργή για την προπαγάνδα των ΜΜΕ

Η οργή των πολιτών για τα ιδιωτικά κανάλια, που εδώ και μία εβδομάδα έχουν επιδοθεί αντί της ενημέρωσης που όφειλαν να προσφέρουν, σε στυγνή προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, είναι τεράστια….

Ήδη τα συνεργεία του Mega δέχονται επιθέσεις έξω από τις τράπεζες που στήνονται για να μοντάρουν δηλώσεις και να συνεισφέρουν στο κλίμα τρομοκρατίας. 

Το παρακάτω βίντεο, είναι από την προσέλευση πολιτών στην μεγαλειώδη συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ, στο σταθμό του Μετρό του Συντάγματος….Αυθόρμητα, σείεται ο σταθμός από τον σύνθημα…”Αλήτες-Ρουφιάνοι- Δημοσιογράφοι”!

Τέσσερα ψέματα για τηλεοπτική κατανάλωση

του Κώστα Εφήμερου

Γράψαμε προχθές για την κακή εικόνα των ελληνικών κυρίαρχων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όχι επειδή πήραν ξεκάθαρη θέση υπέρ του ΝΑΙ -κάτι απολύτως λογικό- αλλά επειδή δεν δίστασαν να πουν ψέματα, να διαστρεβλώσουν και ακόμα-ακόμα να δημιουργήσουν ειδήσεις προκειμένου η πραγματικότητα να ταιριάζει στα γούστα τους. Ιδού τέσσερα παραδείγματα.