MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Εισαγγελική έρευνα για την κάλυψη του δημοψηφίσματος από τα κανάλια

Προπαγάνδα

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για τον τρόπο που κάλυψαν τα τηλεοπτικά κανάλια τις τελευταίες ημέρες το θέμα του δημοψηφίσματος. Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο από τον τρόπο που προέβαλαν το θέμα παραβιάστηκε η εκλογική νομοθεσία.
Συγκεκριμένα θα διερευνηθεί εάν από τον τρόπο που συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης κάλυψαν το σύνολο των εξελίξεων της περασμένης εβδομάδας έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως: απόπειρα επηρεασμoύ ψηφοφόρων και απόπειρα νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος.

Στα χέρια του εισαγγελέα έχουν φτάσει έγραφες καταγγελίες, οι οποίες και προκάλεσαν την παρέμβαση. Τη διενέργεια της έρευνας έχει αναλάβει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Γκύζης.

"Eπαναστάτησε" και η Ιταλία! - Εξέγερση από τον M.Ρέντσι: "Οριστική λύση για την Ελλάδα αύριο - Απαιτείται η Ευρώπη να αλλάξει"

Ο ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ "ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΣ" ΙΤΑΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΗΤΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ "ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ"

Σε μια εντυπωσιακή εξέλιξη μετά το ελληνικό δημοψήφισμα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι "έσπασε" τις "αλυσίδες" του Βερολίνου κια ζήτησε να υπάρξει "αύριο κι όλας" λύση για την Ελλάδα, αλλά το κυριότερο ζήτησε να "οικοδομηθεί μια νέα Ευρώπη" και το σημαντικότερο είναι ότι ζητεί "να σπάσουν τα δεσμά της γραφειοκρατίας και των κανονισμών που μας κρατούν φιλακισμένους"! 

Είναι εξαιρετικά σημαντική η παρέμβαση του Ιταλού πρωθυπουργού, γιατί ενώ βρίσκεται στην πρώτη "τετράδα" των προβληματικών χωρών πλην της Ελλάδος (Ιταλία, Γαλλία, ισπανία, Πορτογαλία) ήταν "δεμένος" στο άρμα του Βερολίνου πλήρως. Αλλά η ελληνική "επανάσταση" φαίνεται ότι είναι μεταδοιτκή και αυτό είναι μια νέα συνθήκη. 

Πως με όπλο το ηχηρό "ΟΧΙ" και τον πολιτικό ελιγμό της παραίτησης Βαρουφάκη ο Α.Τσίπρας στριμώχνει τους δανειστές

ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ Α.ΜΕΡΚΕΛ

Η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, την οποία φέρεται να ζήτησε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός, συνιστά έναν πολιτικό ελιγμό του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους πως δεν επεξεργάζεται σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά πως στόχος του είναι η συμφωνία με «κούρεμα» του χρέους και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να αρχίσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών. 

Είναι η ΕΕ “φασιστική”;

Του Guillaume Durocher / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

H Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συχνά κατηγορηθεί ότι είναι "φασιστική" ακόμα και από mainstream εθνικιστές. Αυτή η κατηγορία, ενώ συνήθως είναι μελοδραματική, δεν είναι παράλογη στο μέτρο που το «φασιστική» χρησιμοποιείται ως συντομογραφία του «αντιδημοκρατική».

Οι mainstream οπαδοί της ΕΕ εδώ και καιρό έχουν έρθει σε αμηχανία από το λεγόμενο "δημοκρατικό έλλειμμα" του καθεστώτος τους με τα επίσημα στάνταρ των πολιτικών δικαιωμάτων να έχουν πέσει πολύ πιο κάτω από εκείνα που οι πολίτες αναμένουν σε εθνικά αστικά καθεστώτα.

Μουνχάου: Οι τρεις λόγοι που απέτυχε η εκστρατεία του «Ναι»

Το άρθρο

Τους τρεις λόγους που απέτυχε η εκστρατεία του «Ναι» αναλύει σε άρθρο του στους Financial Times ο Βόλφγκανγκ Μουνχάου, εντοπίζοντάς τους στον εκβιασμό των πιστωτών, στην αδυναμία τους να πείσουν ότι η συνταγή της λιτότητα μπορεί να αποδώσει καρπούς, αλλά και στην αλαζονεία.

Ο αρθρογράφος των Financial Times υποστηρίζει επίσης ότι η πιθανότητα του Grexit έχει ενισχυθεί και καταγράφει ποιές είναι οι εναλλακτικές. 

Ολόκληρο το άρθρο του Βόφγκανγκ Μουνχάου είναι το εξής: