MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Σόιμπλε: Δε μπορεί να γίνει διαγραφή χρεών για την Ελλάδα

(Σ.Σ : Ξέρετε κάτι κ. Σόιμπλε; Ούτε για την Γερμανία μπορεί να γίνει καμιά διαγραφή των πολεμικών αποζημιώσεων, των κατοχικών δανείων, και των ληστρικών και διαπλεκόμενων μεθόδων σας, υπονόμευσης του Ελληνικού κράτους, μέσω SIEMENS , υποβρυχίων κλπ. Όποιος γνωρίζει τις Διεθνής συνθήκες ξέρει ότι δε μπορεί να γίνει διαγραφή χρεών. Παρακαλούμε προχωρήστε στην άμεση αποπληρωμή των χρεών σας, μιας και τα κράτη έχουν συνέχεια…)

Εριστικός και απόλυτος, ως συνήθως, εμφανίστηκε ο Σόιμπλε, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία βοήθεια για την Ελλάδα.

Είμαστε το μοναδικό κράτος στον πλανήτη που εθνικοποίησε τις τράπεζες χωρίς να τις εθνικοποιήσει.

Δηλαδή να πληρώσει για κάτι, χωρίς να το πάρει.

Σα να αγοράσεις το σπιτι δηλαδή αλλά να μην μπεις μέσα, να αφήσεις την σπιτονοικοκυρά να συνεχίζει να το εκμεταλλεύεται και να πληρώνεις νοίκι από πάνω.

Αυτά ως απάντηση στις δηλώσεις Λαπαβίτσα και την «ιερά οργή» που κατέλαβε τους θαλασσοδανεισμένους νταβατζήδες.

Γιατί έγινε αυτό;

«Περιφρονήσατε τους Έλληνες και χάσατε»! Ανάλυση κόλαφος του Stratfor για την ΕΕ!

Με την γνωστή για τις απόψεις και την ποιότητα ενημέρωσης που παρέχει γερμανικήεφημερίδα Bild, να κυκλοφορεί με … φωτογραφία Μέρκελ σε ρόλο …Κάϊζερ, έχει σημασία να δούμε πως βλέπουν την εξελισσόμενη σύγκρουση της Ελλάδας με τους δανειστές της και ειδικά την Γερμανία,οι αμερικανοί. Ο Τζορτζ Φρίντμαν επικεφαλής του αμερικανικού think tankStratfor το οποίο πολλές φορές δίνει τον “τόνο” των απόψεων της Ουάσινγκτον ,με εκτενές άρθρο του αναφέρεται στην σύγκρουση. 

Πρώτα απ΄ όλα επισημαίνει ότι κανένας δεν μπορεί να δηλώνει έκπληκτις από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ο Φρίντμαν γράφει τα αυτονόητα τα οποία όμως σε Βερολίνο και Βρυξέλλες είναι σαφές πλέον αδυνατούν να κατανοήσουν. 

Τρεις οι λόγοι για το 61% σύμφωνα με την ανάλυση: 

ΕΣΡ: Αυτεπάγγελτη έρευνα για την προπαγάνδα των καναλιών στην κάλυψη του δημοψηφίσματος

Το ΕΣΡ, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι προχωρεί αυτεπαγγέλτως σε έλεγχο όλων των στοιχείων για παραβάσεις, μετά το πλήθος των καταγγελιών που δέχθηκε εκ μέρους πολιτών, για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από τα ΜΜΕ, καθ’ όλη την εβδομάδα πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, προκειμένου να προβεί στη λήψη αποφάσεων επ’ αυτών σύμφωνα με το νόμο. 

Σημειώνεται ότι ήδη από τις 29 Ιουνίου, το ΕΣΡ είχε απευθύνει, μέσω δελτίου Τύπου, σύσταση στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας για την τήρηση της ισομέρειας, της αντικειμενικότητας και της συμμόρφωσής τους με τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, κατά την παρουσίαση των ειδήσεων που αφορούν στο δημοψήφισμα.