MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ολη η αλήθεια για το σχέδιο των δανειστών σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Γερμανικής TV

Δείτε το βίντεο πριν το κατεβάσουν...

Την ώρα που τα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια έκαναν την προπαγάνδα τους για το ΝΑΙ...κάποιοι δημοσιογράφοι, που δεν ξέρουν ούτε μία λέξη στην ελληνική γλώσσα, έκαναν ρεπορτάζ για την αλήθεια, που κρύβεται πίσω από την σκληρή στάση των δανειστών.

Ποιό ήταν τελικά το σχέδιο τους; Γιατί οι δανειστές δεν έκαναν πίσω, την στιγμή που τα δύο κείμενα είχαν πολλά σημεία που θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν, εκτός από εκείνο της μείωσης των συντάξεων, που όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του γερμανικού καναλιού ARD Monitor, υπήρχε και στο τελικό κείμενο των δανειστών.

Γιατί έκαναν τον Υπουργό Οικονομίας Γιάνη Βαρουφάκη να φύγει από το Eurogroup; Ποιος ήταν ο τελικός στόχος; Τον πέτυχαν;

Το πολιτικό σκηνικό του «Oχι».

Του Γιώργου Δελαστίκ

Tο συντριπτικό ποσοστό του «Oχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής λειτούργησε καταλυτικά και ήδη διαμορφώνει ένα νέο πολιτικό σκηνικό στη χώρα. Εχουν δίκιο οι πολιτικοί που ισχυρίζονται ότι η σαρωτική επικράτηση του «Oχι» με 61,3% σηματοδότησε το πολιτικό τέλος της μεταπολίτευσης. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου, βάζοντας την Ελλάδα υπό μνημονιακό ζυγό, έχει ήδη διαλύσει το ΠΑΣΟΚ από το 2012, όταν από το 44% καταποντίστηκε στο 13%. Μετά τη θριαμβευτική νίκη του «Oχι», η οποία εξανάγκασε σε οικειοθελή παραίτηση τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να μην υποστεί τον εξευτελισμό της καρατόμησης, και η ΝΔ θα οδηγηθεί σε υπαρξιακή κρίση ανάλογη με εκείνη του ΠΑΣΟΚ.

Τομάς Πικετί: «Τo Grexit η αρχή του τέλους του ευρώ»

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να υιοθετήσουν μια πιο «ρεαλιστική» προοπτική για την Ελλάδα δίνοντας χώρο στην «άφεση του χρέους», προειδοποιεί, ο …
Γάλλος οικονομολόγος, Τομάς Πικετί σε συνέντευξή του στο αμερικανικό CNBC, την Τρίτη. 

Υποστήριξε μάλιστα ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κρατά μια υποκριτική στάση, καθώς η γερμανική οικονομία έχει επωφεληθεί στο παρελθόν από την ευελιξία που έδειξαν οι εταίροι σχετικά με την μείωση του χρέους του Β” Παγκοσμίου Πολέμου. 

Χωρίς παραχωρήσεις που θα επιτρέπουν στην Αθήνα να επενδύσει σε υποδομές και θα διασφαλίζουν την οικονομική ανάπτυξη, η Ελλάδα θα μπορούσε να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ – να πραγματοποιηθεί το λεγόμενο Grexit – και αυτό με τη σειρά του να αποτελέσει «την αρχή του τέλους» για το κοινό νόμισμα, συμπληρώνει ο οικονομολόγος. 

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ – ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ








Οι πρώτες διώξεις στους δημοσιογράφους των καναλιών της προπαγάνδας!

Να ασκηθούν οι πρώτες διώξεις στους πρωταγωνιστές των τηλεοπτικών σταθμών που σήκωσαν τη σημαία της τρομοκρατικής προπαγάνδας, σε μια προσπάθεια να υπονομεύσουν ανερυθρίαστα την απόφαση του ελληνικού λαού πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής (5/7), αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. 

Οι καναλάρχες της διαπλοκής, οι «δημοσιογράφοι» του τρόμου και του πανικού, χρησιμοποιώντας ψευδείς και παραπλανητικές ειδήσεις, ξεπούλησαν - μαζί με το συμφέρον της χώρας - και το «λειτούργημα» που υποτίθεται πως έπρεπε να πρεσβεύουν, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στους πάσης φύσεως μνημονιακούς εκπροσώπους των εγχώριων και ξένων συμφερόντων (όπως το μπλοκ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού).