MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΑΙΣΧΟΣ: Αυτά είναι τα κέρδη της Γερμανίας απο την κρίση

Κερδισμένη κατά 40,9 δισ. ευρώ είναι η Γερμανία εν μέσω της ευρωπαϊκής κρίσης...

Σε αυτό το ποσό ανέρχονται τα επιπλέον έσοδα που θα έχει το γερμανικό κράτος μεταξύ 2010 και 2014 λόγω των χαμηλών επιτοκίων με τα οποία δανείζεται η Γερμανία αλλά και της μεγάλης ζήτησης που έχουν τα γερμανικά ομόλογα εν μέσω της κρίσης χρέους.

Ως γνωστόν, η κρίση απομάκρυνε τους επενδυτές από τα ομόλογα των χωρών της κρίσης, στρέφοντάς τους σε ομόλογα του γερμανικού δημοσίου, που θεωρούνται ασφαλή. 

Νορβηγοί εμπειρογνώμονες: “Έλληνες, τελικά είστε πάμπλουτοι! Έχετε πετρέλαιο για 100 χρόνια!”

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο για…100 χρόνια έχει η Ελλάδα!! Αυτή την απίστευτη ρήση είπαν οι Νορβηγοί ολοκληρώνοντας την έρευνά τους για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες! Οχι μόνο δε χρωστάμε συνέλληνες, αλλά αν φύγουμε απ το γιούρο και μέσα στα επόμενα 5 χρόνια όταν πέσει και η πρώτη γεωτρυπανιά, η Ελλάδα θα είναι η …νέα Σαουδική Αραβία του 21ου Αιώνα! 

Τέσσερις περιοχές καταδεικνύουν μεγάλες δυνατότητες και σημαντική δυναμική σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων (φυσικού αερίου και πετρελαίου). 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Από τα 250 δις που πήραμε, τα 220 δις πήγαν σε ξένες τράπεζες…

Η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση.

Ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, μιλώντας στη RaiNews24, αποκάλυψε πως τα 220 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, κατέληξαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό τις ιταλικές τράπεζες.

«Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις τράπεζες» είπε χαρακτηριστικά ο Πρώην πρωθυπουργός, εξηγώντας πως έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα, αλλά με διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας και οικονομικής ισχύος.

"Κραχ" στο κινεζικό χρηματιστήριο.

Ένα εκτεταμένο «κραχ» λαμβάνει χώρα την εβδομάδα αυτή στο κινεζικό χρηματιστήριο, όπου το 72% των μετοχών έχει τεθεί εκτός αγοράς. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τουλάχιστον 1.331 μετοχές έχουν αναστείλει τις συναλλαγές, παγώνοντας έτσι τίτλους αξίας $2,6 τρισ., δηλαδή περίπου το 40% της κεφαλαιοποίησης της κινεζικής αγοράς.

Παράλληλα, άλλες 747 σημείωσαν πτώση κατά 10% την Τετάρτη, με τους επενδυτές που προσπαθούν να πουλήσουν τίτλους να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο sell off. 

ΕΛΣΤΑΤ: Σε κίνδυνο φτώχειας βρίσκεται το 37,6% των πολιτών από 18 έως 64 ετών.

Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό βρίσκεται το 37,6% του ελληνικού πληθυσμού ηλικίας 18 έως 64 ετών, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). 

Στα ευρήματα της έρευνας αυτής ακόμη επισημαίνονται:

- Η παιδική φτώχεια ανέρχεται στο 25,5%, παρουσιάζοντας μείωση κατά 3,3% σε σχέση με το 2013.

Ν. Λυγερός - Τα ερωτήματα έληξαν / Κάθε κοινωνία είναι στατική / Ελληνισμός και Ελλάδα

Τα ερωτήματα έληξαν. Δεν έχει πια νόημα να αναρωτιόμαστε ποια είναι η διαφορά μεταξύ μνημονίων και συμφωνιών, αφού στην τελική αυτό που έχει σημασία είναι τι ψηφίζουμε και πώς το ψηφίζουμε σε επικοινωνιακό επίπεδο. 

Όμως, η αληθινή οικονομία που έχει άμεση σχέση με την στρατηγική, δεν ασχολείται καν με αυτό. Τι μνημόνιο, τι συμφωνία, τι γιάννης, τι γιαννάκης. Όλοι καταλαβαίνουμε όλο και περισσότερο τη δυσκολία της πραγματικότητας και πόσο δύσκολο είναι να ανταποκριθούν σε αυτό οι πολιτικοί δίχως να έχουν κόστος, αφού αυτό είναι το θέμα που τους καίει. Στην τελική, όμως, το κόστος το έχει η πατρίδα μας και η Ελλάδα μας πρέπει να τα σηκώσει όλα αυτά τα βάρη με την αποκλειστική βοήθεια του Ελληνισμού.

Επιστολή της Κωνσταντοπούλου προς τον Σουλτς

Τετρασέλιδη επιστολή, με θέμα: «Η ανάγκη τα Κοινοβούλια να εγγυηθούν τον πλήρη σεβασμό των δημοκρατικών διαδικασιών και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό το φως του πρόσφατου δημοψηφίσματος που διεξήχθη στην Ελλάδα», έστειλε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προς τον ομόλογό του του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Aναλυτικά, η επιστολή:

Πληρωμένη απάντηση Τσίπρα σε Βέμπερ: Σας διέγραψαν το 60% των χρεών το 1953

Σκληρή απάντηση στο Μάνφρεντ Βέμπερ, τον επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έδωσε κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στο Ευρωκοινοβούλιο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. 

«Η μεγαλύτερη στιγμή αλληλεγγύης ήταν, όταν η Ευρώπη αποφάσισε στη Σύνοδο του Λονδίνου το 1953, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους της Γερμανίας, η οποία έβγαινε κατακερματισμένη και στιγματισμένη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας.