MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Απίστευτος Α.Τσίπρας: "Μας είπαν τα λεφτά ή τη ζωή σας" - Δεν μας τα έλεγαν αυτά όμως την περασμένη Παρασκευή"

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ

"Mας απείλησαν ή τα λεφτά ή τις ζωές σας" είπε ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του εμφανώς κουρασμένος και πλεόν απόλυτα συμβιβασμένος (και ταπεινωμένος), κάτι όμως που δεν μας το έλεγε την προηγoύμενη Παρασκευή όταν ξεσήκωνε τον κόσμο να ψηφίσει "όχι" (σε τι άραγε;) σε ένα δημοψήφισμα το οποίο απαίτησε ο ίδιος ο Α.Τσίπρας να διεξαχθεί. 

Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Είναι σαν να σου ζητούν τα λεφτά ή τη ζωή σου...». Ο κ. Τσίπρας έθεσε και θέμα δεδηλωμένης, καθώς όπως είπε «δεν θα δεχτούμε να μην έχει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση στη σημερινή ψηφοφορία».

Β.Πούτιν: "Ο Τσίπρας ποτέ δεν μου ζήτησε βοήθεια για να του την δώσω" - Ερωτήματα για την στάση του Έλληνα πρωθυπουργού

ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 4 ΗΜΕΡΕΣ Ο Σ.ΣΤΟΡΤΣΑΚ ΚΑΛΟΥΣΕ ΕΜΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΑ BRICS

«Ο Τσίπρας δε ζήτησε βοήθεια από τη Ρωσία» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ υποστήριξε πως «δεν πρέπει να επιρρίπτουμε τις ευθύνες για την ελληνική κρίση μόνο στην Ελλάδα». 

Αυτή η δήλωση του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν προκαλεί ερωτηματικά για την στάση του Έλληνα πρωθυπουργού. 

Σημειώνεται ότι αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Σεργκέι Στόρτσακ, δήλωσε την Δευτέρα (διαβάστε σχετικά εδώ) και όπως αποκάλυψε το defencenet.gr στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι η Ελλάδα μπορεί εύκολα να αποκτήσει πρόσβαση στη χρηματοδότηση της νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS, απλά συμμετέχοντας σε αυτή. 

53,5 δισ. ευρώ ζητάμε για 3 χρόνια - Διαβάστε τι δίνουμε (βασικά, τα πάντα δίνουμε εκτός ίσως από "κούρεμα" καταθέσεων...)

ΒΑΡΙΑ ΜΕΤΡΑ 12,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ 

- Πρόβλημα με Π.Καμμένο και Π.Λαφαζάνη;

Το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή και περιλαμβάνει την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς του «θεσμούς» δεν υπογράφηκε από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο καταψήφισής τους ή απλά μη ψήφισής τους με "λευκό" το μεσημέρι στη Βουλή και δυνητικά αποχώρησής τους από την κυβέρνηση. 

Η εισηγητική έκθεση προβλέπει αίτημα προς τον ESM για χρηματοδότηση 53,5 δισ. ευρώ σε μία τριετία, κατά την οποία οι ανάγκες αποπληρωμής δανείων είναι 46 δισ. ευρώ, ενώ πρέπει να επιστραφούν επιπλέον 7,5 δισ. ευρώ που κάλυψαν το 2015 δόσεις από το ελληνικό δημόσιο και πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν.