MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Τ.Στίγκλιτς: "Οι ΗΠΑ πρέπει να σώσουν την Ελλάδα - Η Γερμανία προπαγάνδιζε εις βάρος της Ελλάδας τόσο καιρό"

(Σ.Σ : Γίνετε όλο και πιο πολύ γνωστό σε όλα τα κράτη του κόσμου και στους πολίτες τους, ότι η καγκελάριος κα. Άνγκελα Μέρκελ είναι η κατεξοχήν υπεύθυνη για την οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή της Ελλάδας. Σε συνεργασία βέβαια με την κα. Κριστίν Λαγκάρντ του Δ.Ν.Τ.)

«Αν η Ελλάδα συνεχίσει με τη λιτότητα, θα πέσει σε ύφεση χωρίς τέλος» αναφέρει στα tweets του ο Τζόζεφ Στίγκλιτς λέγοντας μάλιστα ότι «Οι ΗΠΑ πρέπει να σώσουν την Ελλάδα». 

Ο ίδιος σε εκτενές του άρθρο στο TIME, σχολιάζει την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα λέγοντας πως «Η Γερμανία έπαιξε καλά το παιχνίδι της προπαγάνδας, πουλώντας για την Ελλάδα, την εικόνα ενός αποτυχημένου εδώ και καιρό κράτους που αρνείται να συμμορφωθεί». 

Όπως ανέφερε μάλιστα «25% μείωση του ΑΕΠ προέκυψε επειδή έκανε ότι της ζήτησαν, όχι επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί». 

Ο Αλέξης Τσίπρας έχασε τη δεδηλωμένη – Μείζον πολιτικό πρόβλημα μετά τις 17 διαρροές

Μείζον πολτικό θέμα προκύπτει πλέον για την συγκυβέρνηση και κυρίως για τον ΣΥΡΙΖΑ, που μετράει 17 διαρροές. 

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τους στενούς συνεργάτες στο γραφείο του στη Βουλή, προκειμένου να καθοριστεί η στάση του κόμματος… 

Επισημαίνεται ότι παρών δήλωσαν: οι Αγλαΐα Κυρίτση, Δημήτρης Στρατούλης, Ιωάννης Σταθάς, Κώστας Λαπαβίτσας, Αθανάσιος Σκούμας, Πέτρος Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

Η μεγάλη Ευρωπαϊκή Ιδέα

Η υπόθεση της Ελλάδας, ιδιαίτερα μετά το δημοψήφισμα, ανάγκασε ακόμη και τις πιο συντηρητικές τάξεις της ΕΕ να υποχρεωθούν να συζητήσουν για το μέλλον της Ευρώπης και της δημοκρατίας στην Ήπειρο.

Το «σκάνδαλο» σε αυτήν την ιστορία είναι ότι το δημοψήφισμα στην Ελλάδα έγινε δημοκρατικό άλλοθι στα στόματα Ευρωπαίων αξιωματούχων, ελληνικής αντιπολίτευσης (όχι όλης), και προβεβλημένων Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων.

Η πρώτη απάντηση στο άκουσμα της αναγγελίας του δημοψηφίσματος, αλλά και μετά το αποτέλεσμά του, ήταν πως «δημοκρατία δεν έχει μόνο η Ελλάδα, αλλά και οι υπόλοιποι 18 της Ευρωζώνης ή 27 της ΕΕ».

Με 251 «Ναι» και 32 «Όχι» η Βουλή εξουσιοδότησε το οικονομικό επιτελείο για την κατάθεση των προτάσεων στους Θεσμούς

ΠΕΝΤΕ «ΠΑΡΩΝ» ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Η Ολομέλεια αποφάσισε με να σώσει εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να καταθέσουν την συμφωνία στους θεσμούς. 

Πιο συγκεκριμένα ψήφισαν 291 βουλευτές εκ των οποίων οι 251 «Ναι» οι 32 «Όχι», 8 ψήφισαν «παρών» και 8 ήταν απόντες. 

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε εξηγήσει τους λόγους που ζητά την εξουσιοδότηση αυτή λέγοντας μεταξύ άλλων: 

Εξι μήνες τώρα έπραξα ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό σε δύσκολες συνθήκες 
Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό 

Η συστημική απειλή...

Η ελληνική τραγωδία είναι παράλληλα ένα ευρωπαϊκό δράμα επικών διαστάσεων – γεγονός που σημαίνει πως, εάν δεν επιλυθεί ριζικά, δεν θα αποφευχθεί η κατάρρευση της Ευρωζώνης, η οποία δεν θα αφήσει αλώβητο κανένα κράτος στον πλανήτη

Τα παρακάτω λέχθηκαν από τον πρωθυπουργό σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπενθυμίζοντας μας δυστυχώς τα αντίστοιχα λόγια ενός προηγούμενου, ο οποίος τελικά απηύθυνε το οδυνηρό διάγγελμα του Καστελόριζου.

«Η Ελλάδα έχει βυθιστεί στην κρίση, επειδή στη χώρα βασιλεύει η διαφθορά, ο νεποτισμός και οι πελατειακές σχέσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να μην ακολουθήσουμε μία πορεία σύγκρουσης με την Ευρώπη, αλλά με το κατεστημένο της Ελλάδας» (πηγή).

Την αλήθεια και ας πονάει...

Οι θεσμοί είναι τρόικα, το μνημόνιο μνημόνιο και η αγκινάρα αναμφίβολα αγκινάρα. Δεν έχουν νόημα οι όροι, αλλά έχει η ουσία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μερικές μέρες μετά από μια δύσκολη μάχη στο δημοψήφισμα, που την έφερε στο απόγειο ίσως της λαϊκής αποδοχής παρά τις δύσκολες συνθήκες, αποδέχεται ένα πρόγραμμα που έχει όλα τα στοιχεία του μνημονίου.

 
Οι συγκρίσεις έχουν αρχίσει για το αν ένα μνημόνιο 8 δισ, είναι καλύτερο ή χειρότερο από ένα μνημόνιο 15 δις και όλα μαζί χειρότερα από τα μνημόνια των αλήστου μνήμης.

Ποιό είναι το νόημα, μετά από ένα τέτοιο δημοψήφισμα, να προχωρά ο Τσίπρας σε μια πρόταση συμφωνίας με τους δανειστές; (Εδώ πρέπει να σημειώσω τους φόβους μου για την πιθανότητα να μη δεχθούν ούτε αυτή την πρόταση οι δανειστές).

Αυτοί θα σώσουν την Ευρώπη;

Αυτοί λοιπόν μας κουνάνε το δάχτυλο, μιλάνε για οικονομικά και μας λένε ποιο είναι το καλό για μας και τη χώρα μας....

Γιούνκερ: Νομικός. Έκανε μυστικές φορολογικές συμφωνίες με 340 πολυεθνικές εταιρείες στις οποίες έδωσε σχεδόν πλήρη φοροαπαλλαγή. Αυτός που αναγκάστηκε να παραιτηθεί από πρωθυπουργός λόγω εμπλοκής του σε σκάνδαλο κατασκοπείας

Σουλτς: Βιβλιοπώλης, χωρίς κανένα πτυχίο. Καλύπτει τη γερμανική εταιρία Rheinmetall Defence Electronics (RDE), που κατηγορείται για μίζες εκατομμυρίων σε Έλληνες στρατιωτικούς και πολιτικούς για οπλικά συστήματα της χώρας μας. 

Δύο τελεσίγραφα από Ευρωζώνη.

Του Γιώργου Δελαστίκ

Χολή έσταζαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες εναντίον της Ελλάδας στην προχθεσινή σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης. 

Δεν μπορούσαν να κρύψουν το μίσος τους εναντίον του ελληνικού λαού, ο οποίος αρνήθηκε να τρομοκρατηθεί από τις δηλώσεις τους και τους πέταξε κατάμουτρα στο δημοψήφισμα το «Οχι» του 61,3% έναντι του αναιμικού «Ναι» που πήρε μόνο 38,7%. Αρνούνται φυσικά να σεβαστούν τη γνώμη των Ελλήνων, όπως εκφράστηκε μέσα από το δημοψήφισμα. 

Επέδωσαν λοιπόν στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δύο τελεσίγραφα. Πρώτον, την Κυριακή τελειώνουν όλα. Ή ο Τσίπρας υποκύπτει στους όρους των Γερμανών και των υπόλοιπων δανειστών ή μας πετάνε έξω από την Ευρωζώνη, απειλούν.