MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

"Γη και Ύδωρ" θέλουν για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ - Αξίζει;

ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ - ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΑΠΟΙΚΙΑΣ 

"Γη και ύδωρ" είναι διαθέσιμη να δώσει η κυβέρνηση στους δανειστές προκειμένου να μείνει η χώρα στο ευρώ, παραδίδοντας τους όλον τον ενεργειακό πλούτο της χώρας και οτιδήποτε άλλο αξίζει. 

Συν τοις άλλοις συζητιέται και το "κούρεμα" των καταθέσεων, χωρίς να έχει αποφασισθεί από ποιο όριο και πάνω θα γίνει αυτό. Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε εγγυηθεί τις καταθέσεις. Πως θα μπορέσει να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, και γιατί ο ελληνικός λαός να το δεχθεί αυτό; 

Το εκνευριστικό στην όλη υπόθεση είναι η παραδοχή του Μ.Σουλτς ως προς το θέμα της δέσμευσης των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων ότι "η Ελλάδα δεν είναι εχθρική σε αυτήν την ιδέα, άλλα το ερώτημα είναι ποιος θα το ελέγχει, ποιος θα έχει τη διαχείριση" 

Τζ.Στίγκλιτς: "Η Γερμανία για δεύτερη φορά σε 100 χρόνια προσπαθεί να συντρίψει την Ελλάδα"

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΝΑ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται στην ελληνική οικονομία εντός του ευρώ, βαίνει συνεχώς και δυσμενέστερη για την ελληνική οικονομία καθώς ακόμα και αν υπάρξει συμφωνία και δεν έχουμε σενάριο Grexit, η ελληνική κοινωνία θα υποφέρει τρομακτικά κάτω από το φάσμα μιας νέα εποχής λιτότητας. 

Σε ένα άρθρο κόλαφο για τους "εταίρους" μας και δη τους Γερμανούς και την συμπεριφορά τους, το οποίο δημοσιεύεται στο περιοδικό «Time», ο νομπελίστας οικονομολόγος, Τζόζεφ Στίγκλιτς, αναλύει τον αρνητικό ρόλο που έπαιξε το ευρώ και η λιτότητα στην ελληνική κρίση, ενώ εξηγεί γιατί η Ελλάδα –κόντρα σε εδραιωμένες αντιλήψεις– είναι σε μεγάλο βαθμό αυτάρκης.