MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

To Foreign Policy έβαλε τη γερμανική σημαία στην Ακρόπολη: Το Βερολίνο ισοπέδωσε με μπουλντόζα την Αθήνα

Για στυγνή, εκδικητική και κοντόφθαλμη άσκηση της γερμανικής εξουσίαςκατά της Ελλάδας, κάνει λόγο στο Foreign Policy ο Φίλιπ Λεγκρέν, συνοψίζοντας τα όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, λέγοντας πως είχε την στήριξη της εδρεύουσας στην Φρανκφούρτη, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) που απείλησε να τραβήξει την πρίζα από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

«Δεν υπάρχει τίποτα ένδοξο στην Ευρωζώνη. Είναι μια τερατώδης κομπίνα αντιδημοκρατικών πιστωτών», αναφέρει με επιθετικό τόνο.

Αναλυτικά το πολυνομοσχέδιο και τα μέτρα που περιλαμβάνει

Οι αυξήσεις στον ΦΠΑ, οι αλλαγές στις συντάξεις, η λήψη μέτρων για την αύξηση της εισπραξιμότητας, η ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου και η ενίσχυση της αυτονομίας της ΕΛΣΤΑΤ περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για να ψηφιστεί αύριο Τετάρτη (15/7). 
Το πολυνομοσχέδιο με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (EMΣ)» υπογράφεται από τους υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Βούτση, Παναγιώτη Σκουρλέτη, Νίκο Παρασκευόπουλο, Γιώργο Κατρούγκαλο. 

Το πολυνομοσχέδιο χωρίζεται σε τρία κεφάλαια: 

Α. Κυρώνεται η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ευρωζώνης (EUROSUMMIT), στην οποία καταγράφονται οι όροι και το πλαίσιο της συμφωνίας