MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Το σχέδιο Τσίπρα και τα παραμύθια της εσωτερικής τρόικας

του system failure

Συνεχίζεται η προσπάθεια αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την σκληρή ανακωχή με την ευρω-δικτατορία και την ψήφιση του ταπεινωτικού νομοσχεδίου κατά απαίτηση των Ευρωπαίων γραφειοφασιστών. 

Οι εκπρόσωποι της εσωτερικής τρόικας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, καλωσορίζουν τον Τσίπρα στον «ρεαλισμό» με περισσή χαιρεκακία. Ένας «ρεαλισμός» που στην ουσία αποτελεί τον απόλυτο παραλογισμό στα πλαίσια του νεοφιλελεύθερου φρενοκομείου, αφού οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ακόμα χειρότερη ύφεση και ένα βήμα πριν από την απόλυτη καταστροφή. Άλλη μια απόδειξη ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το μέλλον της χώρας παρά μόνο για την πολιτική τους διάσωση. 

Τρόμος στις ΗΠΑ: Η Κίνα έριξε 210 δισ στο χρηματιστήριο για να το στηρίξει - Φόβοι για ξεπούλημα των αμερικανικών ομολόγων που κατέχει

ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΤΟ ΡΑΛΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ-ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ-ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΤΟΜΙΝΟ 

Ένας εκτεταμένος φόβος αρχίζει και πλανάται πάνω από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις ΗΠΑ. Οι μεγαλύτερες κρατικές τράπεζες της Κίνας με εντολή της κυβέρνησης έχουν δανείσει 210 περίπου δισ. ευρώ τις τελευταίες εβδομάδες για να στηρίξουν το χρηματιστήριο και να σταματήσουν το σκάσιμο της φούσκας και την ελεύθερη πτώση στις τιμές των μετοχών.

Μετά την Ελλάδα… Ποιος έχει σειρά για «κεραυνοβόλο πόλεμο» από το Βερολίνο;

Εβδομήντα-πέντε χρόνια πριν, όταν η Ευρώπη υπέκυψε στη ναζιστική Γερμανία, ήταν ο ήχος των τεθωρακισμένων Πάντσερ που ακούγονταν μέσα στις πρωτεύουσες που προανήγγειλε την ήττα. 

Τώρα είναι οι γερμανικές «τράπεζες Πάντσερ» που φαίνεται να κατακτούν όλα όσα βρίσκονται μπροστά τους. Οι οικονομικοί όροι που υπαγορεύτηκαν στην Αθήνα στο τελευταίο λεγόμενο πακέτο διάσωσης, δεν είναι τίποτα άλλο από την υποταγή μιας κυρίαρχης χώρας στις προσταγές των γερμανικών τραπεζών. Το ανησυχητικό ερώτημα για πολλά ευρωπαϊκά κράτη είναι: ποιος είναι ο επόμενος; 

Ακόμη και τα Δυτικά ΜΜΕ δεν μπόρεσαν να αποκρύψουν τη συγκλονιστική ταπείνωση που επιφυλάχθηκε στην Ελλάδα από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον αδιάλλακτο υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η Washington Post περιέγραψε τη συναίνεση της Ελλάδας ως «τιμωρία τελεσίγραφο», ενώ το Reuters δήλωσε ότι η Αθήνα είχε «παραδοθεί». 

Η ταφόπλακα της δημοκρατίας ξεκινάει με €

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι φτιαγμένη κατά τέτοιο τρόπο που περιορίζει τη λαϊκή συμμετοχή.

Υπάρχει κάτι που κατέπληξε ακόμα και την αμερικανική Δεξιά, κι αυτό ήταν η απόλυτη ανεξαρτησία που παραχώρησε η Ε.Ε. στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Ακόμα και το σπουδαιότερο περιοδικό του κατεστημένου των ΗΠΑ, το Foreing Affairs, άσκησε δριμεία κριτική στην Ε.Ε. γιατί έδωσε μια δύναμη χωρίς προηγούμενο στην ΕΚΤ, που δεν λογοδοτεί σε κανέναν.

Στις ΗΠΑ, η Federal Reserve (Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα) είναι σχετικά ανεξάρτητη, αλλά όχι σε τέτοιο σημείο, όχι όσο η ΕΚΤ.

Κατά περίεργο τρόπο, οι λαοί φαίνεται να έχουν συμβιβαστεί μ” αυτό. Έχουν εφεύρει κι όνομα: Δημοκρατικό έλλειμμα. Και είναι αληθινό.

Στο καναβάτσο η Γερμανία και για το χρέος

ΔΥΟ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΥΝ «ΚΙΜΑ» ΤΗΝ «ΗΛΙΘΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΓ ΗΓΕΣΙΑ»

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Οπως έχετε διαπιστώσει οι αναγνώστες της έπαλξης αυτής,δεν είχαμ ποτέ (γραπτώς κιόλας…) καμία αμφιβολία και για την ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ της Γερμανίας στην υπογραφή συμφωνίας και για την ψήφιση με ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή αυτής της συμφωνίας.

Η πρώτη επιλογή της Γερμανίας ήταν ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ με οικονομικό στραγγαλισμό,ώστε να επιβεβαιωθεί η ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ νοοτροπία των «αριστερών παρενθέσεων».

Απέτυχε.

Η δεύτερη επιλογή της ήταν GREXIT με τον μανδύα του προσωρινού.