MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Nόαμ Τσόμσκι: "Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΕΕ και ΔΝΤ για διάλυση της Ελλάδας"

AMEΡΙΚΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ: "ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗ ΑΘΗΝΑΣ"

Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΔΝΤ και ΕΕ με σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας όπως αποκαλύπτει σε μια άκρως φιλελληνική και σγκλονιστική συνέντευξη ο κορυφαίος Αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι 

Μιλά για την Ελλάδα και… υποστηρίζει ότι καταστρέφεται βάσει σχεδίου, με σκοπό την τελική υποδούλωση η οποία θα χρησιμεύσει σαν "μάθημα" σε οποιονδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να αντισταθεί. 

Ο Νόαμ Τσόμσκι ενσαρκώνει την εικόνα του διανοούμενου όπως θα έπρεπε να είναι: Με το τεράστιο διανοητικό του ανάστημα, τη θεμελίωση της γενετικής γλωσσολογίας, την ακτιβιστική του δράση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το θάρρος του λόγου του σε κρίσιμες στιγμές, όταν οι "διανοούμενοι" των σύγχρονων καιρών επιλέγουν την στήριξη της Νέα Τάξης Πραγμάτων η οποία και τους ανέδειξε άλλωστε. 

Απροσδιόριστες εξελίξεις

Τα πάντα είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις. Υπάρχουν όμως μερικά δεδομένα, τα οποία ισχύουν αυτή τη στιγμή, αν και κάποια από αυτά είναι αντιφατικά μεταξύ τους, αντανακλώντας τη σύγχυση που επικρατεί στο μυαλό των Ελλήνων. 

Εν πρώτοις το 61,3% που ψήφισε «Οχι» είναι βαθύτατα οργισμένο εναντίον των Γερμανών και των υπόλοιπων Ευρωπαίων, την ίδια στιγμή που είναι πολύ απογοητευμένο από την αδυναμία του πρωθυπουργού να αξιοποιήσει το «Οχι» που τόσο απλόχερα του έδωσε ο λαός μας, όταν αυτός το ζήτησε. 

Πάει περίπατο κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας.

Του Γιώργου Δελαστίκ

Γροθιά στο στομάχι ο εξάστηλος, πέρα πέρα τίτλος της γαλλικής εφημερίδας «Λε Μοντ» για κάθε Ελληνα: «Μια πρωτόγνωρη στην Ευρώπη απώλεια κυριαρχίας»! 

Μία ακόμη μαχαιριά στον υπότιτλο: «Για να αποφύγει το Grexit, η Αθήνα δέχτηκε να τεθεί υπό κηδεμονία χωρίς προηγούμενο στη ζώνη του ευρώ»! Η πικρή αλήθεια είναι πως η γαλλική εφημερίδα δεν έχει καθόλου άδικο. Αυτά που υπέγραψε ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα το πρωί στις Βρυξέλλες υπερβαίνουν κάθε φαντασία.

Από Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα κανάλια

«Περίοδος χάριτος για τους καναλάρχες, τέλος». Με αυτό το σύνθημα η κυβέρνηση φέρνει την ερχόμενη εβδομάδα, στη Βουλή, το νομοσχέδιο για τις άδειες λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών. Οι γνωστοί «μεγαλοκαναλάρχες» έχουν ήδη κυρήξει τον πόλεμο στην κυβέρνηση μη πληρώνοντας την πρώτη δόση από τους φόρους που τους αναλογούν, ενώ απειλούν με προσφυγές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Οι εργολάβοι της ενημέρωσης έχουν χάσει τον ύπνο τους, ενώ βλέποντας την πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο ψάχνουν τώρα πλάγιους τρόπους για να αποτρέψουν το σχέδιο νόμου.

Βήμα πρώτο : Μία πανευρωπαϊκή διακυβέρνηση και κατάργηση της λήψης αποφάσεων όλων των κυβερνήσεων.

Δεν μας κάνει καμία έκπληξη γιατί το σχέδιο δημιουργίας της Ευρωπαϊκής ένωσης τώρα παίρνει την τελική του μορφή. Το επόμενο βήμα είναι η ολοκλήρωση της Ευρασιατικής ένωσης, με μία ενιαία διακυβέρνηση και ο τελικός στόχος η ενοποίηση όλων των ενώσεων, με τις Ηνωμένες πολιτείες, σε μια παγκόσμια διακυβέρνηση.

Η είδηση:

Την πρόταση να θεσπιστεί μια «ευρωπαϊκή κυβέρνηση» που θα λαμβάνει αποφάσεις για μείζονα ζητήματα εντός της Ε.Ε. ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Οπως υποστήριξε «τα κεντρικά, σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα δεν μπορούν πλέον να επιλύονται από τους επικεφαλής των κυβερνήσεων».

Washington Post: Το ευρώ δεν είναι καταστροφικό μόνο για την Ελλάδα.

Το ευρώ μπορεί να είναι χειρότερο ακόμα και από τη χρεωκοπία γράφει ο Matt O’ Brien στηWashington Post φέρνοντας κι ένα παράδειγμα. Η Φινλανδία και η Ολλανδία έχουν μικρότερη ανάπτυξη απ’ ό,τι η Ισλανδία από το 2007. Και η Ισλανδία χρεωκόπησε το 2008. 

Η Φινλανδία και η Ολλανδία έχουν οικονομικά προβλήματα, αλλά είναι διαχειρίσιμα.

Για την ακρίβεια έχουν κάνει ό,τι ακριβώς έπρεπε. Ακολουθούν τους κανόνες, αλλά το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό. Γιατί έτσι είναι το ευρώ. 

Η, αν θέλεις να το θέσεις πιο κομψά η ευρωζώνη δεν είναι τέλεια – και το δεν είναι τέλεια σημαίνει ότι είναι εύθραυστη, ευάλωτη και δεν δίνει τα προνόμια που θα μπορούσε.