MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Die Welt: Στην Ευρώπη πλέον μισούν την Γερμανία, μιλάνε για 4ο Ράιχ

Εξηγώντας ότι το μίσος έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα σύνορα της Ελλάδας και έχει διαχυθεί σε …. όλη σχεδόν την ήπειρο, η γερμανική εφημερίδα Die Welt, τονίζει ότι ένα κύμα μίσους για τη Γερμανία κατακλύζει την Ευρώπη.

Όμως μέχρι και πριν από έναν χρόνο η κατάσταση ήταν διαφορετική, εξηγεί η εφημερίδα.
Ο γερμανικός λαός παρουσιαζόταν στον αμερικανικό, τον ιταλικό ακόμη και στον αυστριακό Τύπο ως αυτός που έλυνε προβλήματα, έκανε μακροπρόθεσμα σχέδια, ως το πρότυπο που θα έπρεπε να ακολουθούν όλες οι σύγχρονες χώρες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

Τώρα πια προωθείται η εικόνα του μισητού Γερμανού που δεν διστάζει να υποτάξει μικρά κράτη, ο οποίος αψηφά τις ειρηνευτικές συνθήκες με τον εθνικισμό του και γεμίζει ανυπεράσπιστες οικονομίες με τον στρατιωτικό του εξοπλισμό, εξηγεί η Welt. 

Πώς η Goldman Sachs θησαύρισε από την ελληνική κρίση

ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΜΙΣΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ - Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 2000 

Η επενδυτική τράπεζα έβγαλε δισεκατομμύρια από το ελληνικό κράτος βοηθώντας να κρυφτεί το πραγματικό μέγεθος του ελληνικού χρέους για να μπει η Ελλάδα στην ΟΝΕ και στη συνέχεια να το διπλασιάσει. 

Με ένα άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Robert B. Reich, πρώην γραμματέας εργασίας των ΗΠΑ επί Κλίντον και καθηγητής Δημόσιας Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια το βρώμικο παιχνίδι που στήθηκε κατά της Ελλάδας σε συνεννόηση με ντόπια συμφέροντα και προφανώς εν γνώσει των ελληνικών κυβερνήσεων. 

Την γενοκτονία των Ελλήνων στην Τουρκία την χρηματοδότησε η Deutsche Bank με Ελληνικά χρήματα!

Μια ιστορική αλήθεια για τους «φίλους» κι «εταίρους» Γερμανούς που κατέστρεψαν τον Ελληνισμό στην Τουρκία εκμεταλλευόμενοι την ικανότητα για εμπόριο και πολιτισμό, των Ελλήνων.

Το 1914 ξεκίνησε ο πρώτος διωγμός των Ρωμιών στα παράλια της Μικρασίας, με τη σφαγή της Φώκαιας.

Το τραπεζικό deal και η ίδρυση της Deutsche Bank

Η διείσδυση της Γερμανίας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας ξεκίνησε ήδη από το 1867, όταν ιδρύεται στην Τουρκία σχολή διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας. Αργότερα κυκλοφορεί στη Γερμανία βιβλίο – οδηγός «Η Μικρά Ασία πεδίο γερμανικού εποικισμού».

Η χαμένη τιμή της Ευρώπης..

Δύσκολο να βρεις ιστοσελίδα ξένου μέσου την ημέρα του πιο δραματικού Eurogroup στην ιστορία της ευρωζώνης για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ – ανεξαρτήτως πολιτικής θέσης ή άποψης για το θέμα – που να μην παρατηρεί ότι η Ε.Ε. έχασε το πλεονέκτημά της: να αντιμετωπίζει ισότιμα όλα τα μέλη της στη βάση των ιδρυτικών αρχών της, που είναι η ειρήνη, η δημοκρατία και κυρίως η αλληλεγγύη.

Τα πληκτρολόγια τη νύχτα της μεγάλης απόφασης πήραν φωτιά ακόμα και στη Γερμανία, με τους δημοσιογράφους να μιλούν για φρικαλέες απαιτήσεις των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα.