MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ξεκινά τον Οκτώβρη η Μεγάλη Παγκόσμια κατάρρευση…

Δύο γνωστοί οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα χτυπηθούν από μια γιγαντιαία οικονομική κρίση τον προσεχή Οκτώβριο.

Ο Martin Armstrong είναι ένας αμφιλεγόμενος αναλυτής ο οποίος προέβλεψε σωστά το κραχ του 1987, στην κορυφή της ιαπωνικής αγοράς και πολλά άλλα γεγονότα της αγοράς … λίγο, πολύ ως και προς την ημέρα. Πολλοί παρατηρητές της αγοράς πιστεύουν ότι ο Armstrong είναι ένας από τους καλύτερους. 

Βαρουφάκης: Κάναμε λάθη, αλλά η τρόικα ήθελε να μας «ρίξει» – Συμφωνώ με τον Κρούγκμαν: Υπερεκτιμημένη η ελληνική κυβέρνηση

Στα λάθη της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, στα δικά του λάθη, αλλά και στην σκληρή στάση της τρόικας και των εταίρων που "ήθελε να ταπεινώσει και να ρίξει την κυβέρνηση" αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνένυεξή του στο CNN. Δεν δίστασε μάλιστα να συμφωνήσει και με τον νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος υποστήριξε πως είχε υπερεκτιμήσει τις ικανότητες της ελληνικής κυβέρνησης. 

Μιλώντας στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ ο Γ. Βαρουφάκης παραδέχτηκε πως ο ίδιος είναι «προσωπικά υπεύθυνος» για κάποια από τα λάθη της διαπραγμάτευσης, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «η ισχυρή τρόικα των πιστωτών δεν ενδιαφερόταν να βρεθεί λογική, έντιμη, αμοιβαία αποδεκτή λύση», αλλά ήθελε να ταπεινώσει και να ρίξει την κυβέρνηση. 

Το 4ο Ράιχ αντεπιτίθεται

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ

Τα κλιμάκια της γερμανικής Τρόικας έχουν ήδη αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδας, ενώ επιλέχθηκαν υπουργοί που δεν θα φέρνουν αντίρρηση στους κατακτητές, υπογράφοντας τα πάντα – έχοντας σκόπιμα άγνοια του αντικειμένου τους

«Όπως έχουμε αναλύσει χάσαμε άδικα μία μεγάλη μάχη, λόγω των τεράστιων καθυστερήσεων και λαθών του πρωθυπουργού, έχοντας μετατραπεί σε «Προτεκτοράτο Χρέους», αλλά όχι τον πόλεμο – τον οποίο δεν θα κερδίσει η Γερμανία η οποία, αντίθετα, επιβάλλεται σε όλες τις μάχες αλλά χάνει τον πόλεμο. 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου οι Γερμανοί κατέλαβαν την Ελλάδα, όπως επίσης πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες – ενώ οι μνήμες, οι οποίες είναι στα γονίδια όλων μας, έχουν ξυπνήσει, αντιλαμβανόμενοι πως η ιστορία επαναλαμβάνεται με τη νέα γερμανική κατοχή, αν και με οικονομικά όπλα. 

Οι τραπεζίτες σε πανικό!

Από χθες έχουν αρχίσει τα παπαγαλάκια των τραπεζιτών του άθλιου κατεστημένου που μας χρεοκόπησε, τόσο στα συμβατικά ΜΜΕ όσο και στα ιστολόγια να υποστηρίζουν το παρακάτω παραμύθι νομίζοντας ότι απευθύνονται σε αμερικανάκια: εάν κάποιος, λέει, καταθέσει από Δευτέρα (βλέπετε βιάζονται, οι τράπεζές τους έχουν μέσα μόνο καρέκλες και τραπέζια, καθόλου χρήμα) χρήματα τα οποία είτε έχει στο σπίτι του, είτε έχει σε θυρίδα είτε φέρει από το εξωτερικό, αυτά θα μπουν σε νέους λογαριασμούς, οι οποίοι δεν θα υπόκεινται στον έλεγχο κεφαλαίων (δηλαδή θα μπορεί να σηκώνει από αυτούς τους νέους λογαριασμούς όσα χρήματα θέλει). 

Καταλαβαίνετε το άγχος, καταλαβαίνετε τον φόβο τους; Κλείνουν οι τράπεζες της απάτης, κλείνουν τα υποστυλώματα της ρεμούλας στην Ελλάδα!