MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Κώστας Λαπαβίτσας: Η υποταγή στον εκβιασμό δεν είναι λύση

O Σύριζα κέρδισε τις εκλογές έχοντας ως στρατηγική του να πετύχει ριζοσπαστική αλλαγή στην Ελλάδα και την Ευρώπη μέσα στα πλαίσια του ευρώ. Στη λογική αυτή, η κυβέρνηση έκανε πεντάμηνες διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους» με στόχο έναν «έντιμο συμβιβασμό».

Η στρατηγική αυτή δυστυχώς αποδείχθηκε τελείως αποτυχημένη γιατί ριζοσπαστική αλλαγή εντός του ευρώ είναι αδύνατη. Η ΟΝΕ διέπεται από δομική προσκόλληση στη λιτότητα. Οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε ένα εντελώς προβλέψιμο εκβιασμό, ο οποίος οδήγησε σε μία απολύτως ετεροβαρή συμφωνία για την Ελλάδα, βάση για το τρίτο μνημόνιο.

Εφιαλτικές προβλέψεις

Εάν επαληθευθεί το σενάριο του υπερπληθωρισμού εντός του ευρώ, τότε θα στραγγαλισθεί η μεσαία τάξη, θα εξαθλιωθεί η κατώτερη, ενώ θα ξεσπάσουν μεγάλες κοινωνικές αναταραχές – οπότε πράγματι θα «βγουν τα τανκς στους δρόμους της Αθήνας»

Σήμερα φαίνεται πως θα ψηφισθεί, μεταξύ άλλων, ο νόμος για τη διάσωση των τραπεζών (Bank Recovery and Resolution Directive – BRRD), από τους μετόχους, ομολογιούχους και καταθέτες τους – οι αποταμιεύσεις των οποίων θεωρούνται ως παροχή δανείου προς τις τράπεζες, με το ρίσκο της απώλειας του εφόσον κριθούν αφερέγγυες. 

530 δις ευρώ σε έναν μήνα κέρδισε η Γερμανία από την κρίση του ευρώ!

Η Γερμανία κέρδισε περισσότερα χρήματα από την κρίση του ευρώ σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ . Τον Απρίλιο μόνο, υπήρξε εισροή ποσού πάνω από € 530 δισεκατομμύρια στην Γερμανία.

Η Γερμανία αισχροκερδεί από την κρίση του ευρώ. Μόνο τον Απρίλιο υπήρξε εισροη 532.200.000.000€ απο την ζώνη του ευρώ προς την Γερμανία. Ποσό, το οποίο είναι πέντε φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του Λουξεμβούργου,το οποίο κατέχει την δεύτερη θέσηστην έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας TARGET2. 

Η έκθεση TARGET2 δείχνει τις ταμειακές ροές μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Πχ για μια μεταφορά χρήματων από την Γερμανία σε έναν φίλο μας στη Γαλλία, δεν ρέουν«πραγματικά χρήματα» από την Γερμανία προς το Παρίσι. Αντ’αυτού, η γαλλική κεντρική τράπεζα πληρώνει στον φίλο σας τα χρήματα στον λογαριασμό του. Ακολούθως, στην γερμανική κεντρική τράπεζα τηνBundesbank, δημιουργείται ένα αρνητικό ισοζύγιο, το οποίο και οι γερμανικές κεντρικές τράπεζες εξισορροπούν με την αφαίρεση χρημάτων από τον προσωπικό λογαριασμό σας στην γερμανική τράπεζα. 

Το οικονομικό Κραχ πλησιάζει… 4 πράγματα που συμβαίνουν Σήμερα το επιβεβαιώνουν!

Όταν οι χρηματοπιστωτικές αγορές καταρρέουν, δεν το κάνουν ξαφνικά. Υπάρχει πάντα ένα μοτίβο, τα σημάδια και οι ενδείξεις που μας λένε ότι κάτι πρόκειται να συμβεί.

Σε αυτό το άρθρο, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το τετραπλό μοτίβο που συμβαίνει τώρα, που επίσης συνέβη ακριβώς πριν από τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Αυτά τα τέσσερα σημεία είναι πολύ ισχυρές ενδείξεις ότι μια αποπληθωριστική οικονομική κατάρρευση είναι ακριβώς στη γωνία. 

Σκάνδαλο ΑΤΕ: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «φέσωσαν» με πάνω από 200 εκατ. ευρώ την Αγροτική

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΤΕ δεν ήταν μια απλή τράπεζα που χρεοκόπησε. Ήταν το όχημα του κρατικοδίαιτου σοσιαλισμού που γεννήθηκε επί ΠΑΣΟΚ και διογκώθηκε επί ΝΔ – Τα δυο κόμματα όχι μόνο φέσωσαν με πάνω από 200 εκατομμύρια θαλασσοδανείων την τράπεζα, αλλά κουκούλωσαν όλο το σκάνδαλο συγχωνεύοντάς την στην Πειραιώς. 

Εκτός από τα 1.300 δάνεια που χορήγησε υπο μορφή «δανεικών και αγύριστων» σε φυσικά πρόσωπα και φορείς, η Αγροτική Τράπεζα υπήρξε βασικός χορηγός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με δάνεια που δόθηκαν υπο αδιαφανείς διαδικασίες προς τα κόμματα. Όλες οι κυβερνήσεις και όλοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ήξεραν τι συμβαίνει με την Αγροτική και γι αυτό το λόγο στις θέσεις κλειδιά έβαζαν έμπιστους ανθρώπους του κομματικού μηχανισμού. 

Πανευρωπαϊκό μποϊκοτάζ Γερμανικών προϊόντων

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΜΑΚΗΣ 

Η Ελλάδα κατάφερε για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο να αναδείξει ένοχα μυστικά της Γερμανικής πολιτικής, τα οποία αφύπνισαν ευρύτατες λαϊκές μάζες και όχι μόνο μέσα στην Ευρώπη. 

Η Γερμανική στρατηγική του τέταρτου Ράιχ γεννήθηκε χωρίς καμιά καθυστέρηση πάνω στα συντρίμμια και στην καταστροφή που προκάλεσε το τρίτο Ράιχ. Πριν από είκοσι ακριβώς χρόνια (1995) η «Ελευθεροτυπία» είχε αναδημοσιεύσει ένα άρθρο Ελβετού δημοσιογράφου που είδε για πρώτη φορά το φώς της δημοσιότητας το 1945, αμέσως μετά την κατάρρευση του τρίτου Ράιχ. Το άρθρο περιελάμβανε συνέντευξη ενός ηττημένου, υψηλόβαθμου Γερμανού αξιωματούχου, τα λόγια του οποίου δεν ήταν μόνο ανατριχιαστικά αλλά και προφητικά: 

Ζ.Κωνσταντοπούλου: »Στην Ελλάδα γίνεται πραξικόπημα και δεν πρέπει να ολοκληρωθεί – Mην ψηφίσετε το Μνημόνιο»

«ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»

Ηχηρή παρέμβαση είχαμε πριν απο λίγο από την Πρόεδρο της Βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου η οποία δήλωσε πως βρίσκεται ένα πραξικόπημα σε εξέλιξη από τους δανειστές και ότι το νέο μνημόνιο δεν πρέπει να περάσει για να μην ολοκληρωθεί

Ένα 24ωρο πριν από την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων της συμφωνίας στη Βουλή καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον ελληνικό λαό και να σεβαστούν την βούλησή του.

Τζότζεφ Στίγκλιτς: «Ασυνάρτητο και οικονομικά άθλιο το πρόγραμμα για την Ελλάδα»

Ασυνάρτητο και οικονομικά άθλιο» χαρακτηρίζει το πρόγραμμα που επιβλήθηκε, όπως λέει, στην Αθήνα ο βραβευμένος με Νόμπελ Αμερικανός οικονομολόγος Τζότζεφ Στίγκλιτς μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο περιθώριο του «Συμποσίου της Σύμης» που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα. 

Στην τηλεοπτική συνέντευξη που θα δημοσιευτεί το πρωί της Τετάρτης, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Στίγκλιτς τονίζει ότι το τριετές πρόγραμμα «δεν είναι ένας δρόμος προς τα εμπρός που οδηγεί σε ευμάρεια, αλλά ένα τελεσίγραφο: ή το δέχεσαι ή φεύγεις». 

Ο Αμερικανός οικονομολόγος σημειώνει ότι «η έξωθεν υποβολή όρων σχεδόν πάντα αποτυγχάνει. Πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα που σχεδιάζεται από την ίδια τη χώρα και να μην σχεδιάζεται με το πιστόλι στο κρόταφο άλλα με γνώμονα τα πραγματικά προβλήματα».