MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Γιατί το τηλεοπτικό σύστημα που ξέραμε ζει τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ CRASH! 

Τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας θυμίζει αυτό που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στα ΜΜΕ και ειδικότερα στα ηλεκτρονικά μίντια! 

Στην ειδυλλιακή τηλεοπτική… Πομπηία που για πολλά χρόνια άνθισε ο έρωτας, το χρήμα και η κραιπάλη, η απειλή του κυβερνητικού… Βεζούβιου είναι ορατή! Ο κοιμισμένος γίγαντας άρχισε να βρυχάται και μπορεί στη σκιά του οι κάτοικοι ή οι ολιγάρχες, όπως αρέσκεται να τους αποκαλεί η κυβέρνηση Τσίπρα, να συνεχίζουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, σύντομα όμως ένα τεράστιο κύμα στάχτης θα θάψει στο διάβα του τα ίχνη μιας 20χρονης και πλέον τηλεοπτικής βιομηχανίας, που σε ορισμένες εκφάνσεις της τόλμησε να συγκριθεί, είτε από άγνοια είτε από μικρομεγαλισμό, με την παράδοση χωρών της Ευρώπης και της Αμερικής, αλλά και εταιρείες- κολοσσούς όπως η HBO, η Fox και η Paramount Pictures! 

Αδόλφος Σόιμπλε

Έτσι ονομάζει τον σκιώδη καγκελάριο της οδύνης ο αρχηγός της ιταλικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως η γερμανική πολιτική είναι η συνέχιση του εθνικοσοσιαλισμού – σχεδιάζοντας να μεταβάλλει τα κράτη της ευρωπεριφέρειας σε προτεκτοράτα χρέους. 

«Μπορεί να σταματήσει την καταστροφή η Ευρώπη, παύοντας να δολοφονεί τους Έλληνες με στυγνό, αιμοβόρο τρόπο, παρά τις αναμφίβολες ευθύνες τους; Ασφαλώς. Μπορεί να μην εκπληρωθεί η προφητεια της κατάρρευσης του ευρώ; Μάλλον όχι, αφού η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ η Ιταλία θα αναλάβει τη σκυτάλη από την Ελλάδα πολύ σύντομα» .. 

Κίσινγκερ 1983: Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση

Απόρρητη έκθεση της Μοσαντ από ιδιωτική συνομιλία του Χένρυ Κίσινγκερ σε εκπροσώπους της γερμανικών εβραϊκών συναγωγών, κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Γερμανία (1983) 

Μετάφραση από το αγγλικό κείμενο (το πρωτότυπο ακολουθεί). 

“Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου. 

Spiegel: Σόιμπλε, ο σκιώδης καγκελάριος του πόνου

Προφίλ 

Ένα άρθρο - προφίλ βασισμένο στις τελευταίες - εμπρηστικές αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα - κινήσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φιλοξενεί το περιοδικό Der Spiegel υπό τον τίτλο: «Σόιμπλε, ο σκιώδης καγκελάριος του πόνου». 

Όπως σημειώνει το περιοδικό, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρουσιαζόταν ως βαθιά ευρωπαϊστής και μετά απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ, τονίζει ο αρθρογράφος, Γιάκομπ Όγκσταϊν. 

Τονίζει ότι ο Σόιμπλε επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει γνώμη. Επιθυμεί μια ενωμένη Ευρώπη. Μόνο που την επιθυμεί υπό γερμανική κυριαρχία. 

Άρθρο στο Project Syndicate: Η ευρωζώνη έχει ένα… γερμανικό πρόβλημα

Εξαγωγέας κρίσης 

Η ευρωζώνη έχει ένα… γερμανικό πρόβλημα υποστηρίζει σε άρθρο του στο Project Syndicate που δημοσιεύει το Βήμα, ο οικονομολόγος Φιλίπ Λεγκρέν που υπήρξε οικονομικός σύμβουλος του πρώην προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο από το 2011 έως το 2014. Τονίζει ότι ο μοναδικός αμετάκλητος κανόνας της ευρωζώνης αφορά το αμετάκλητο της συμμετοχής μιας χώρας σε αυτή» και σημειώνει ότι ο «κανόνας» που απαγορεύει το κούρεμα του χρέους είναι εφεύρεση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Reuters: Εφαρμόζουν επίπονα μέτρα στην Ελλάδα, αλλά όχι στις χώρες τους

Oι Ευρωπαίοι δανειστές απαιτούν από την Ελλάδα να προχωρήσει σε επίπονα μέτρα που αυτοί, αν χρειαζόταν να τα επιβάλλουν στους λαούς τους, θα βίωναν μια κατάσταση φόβου και κοινωνικής αναταραχής, επισημαίνει το Reuters.

Πρόκειται για την κλασική περίπτωση να ζήσεις μια ημέρα τη ζωή ενός άλλου, σημειώνει και προσθέτει ότι και οι ίδιοι με δυσκολία θα μπορούσαν να εφαρμόσουν αυτές τις πολιτικές στις χώρες τους.