MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Το μεγάλο ξεπούλημα...

Η εκπομπή Monitor με ένα ρεπορτάζ για το ξεπούλημα των ασημικών της Ελλάδας και που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Γερμανία... 



Δημογραφική γενοκτονία το μνημόνιο: 21,8 μείωση για το 2014!

Το μνημόνιο είναι ένα σύγχρονο κρεματόριο με θύματα τον Ελληνισμό. Σιωπηλά, κάτω από τα οικονομικά μας προβλήματα, οι Γερμανοί μαζί με τους πρόθυμους συνεργάτες τους στην Ελλάδα, μειώνουν μέρα με την μερα τον Ελληνικό πληθυσμό.

Οταν ο δήθεν πατριωτής «Ελληνας» πολιτικός έλεγε «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» δεν ήταν απλά σχήμα λόγου, το έκανε πράξη με τα μνημόνια που ψήφιζε.

Mια εικόνα 1000 λέξεις: Η Ελλάδα ως άτακτο παιδί το 1897

Στην περίπτωση των χρεών και της επιτήρησης της Ελλάδας η ιστορία έχει επαναληφθεί τόσες φορές που πλέον το αστείο δεν βγάζει γέλιο 

«Μια εύκολη υπόθεση για έξι μεγάλους αστυνομικούς». Αυτή είναι η λεζάντα στην γελοιογραφία που φιλοξενούσε στο εξώφυλλο του σατυρικού αμερικανικού περιοδικού Puck στις 14 Απριλίου 1897. Ως μικρός ταραξίας εμφανίζεται η Ελλάδα η οποία περιβάλλεται από έξι αστυνομικούς που αντιπροσωπεύουν τα κράτη: Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Γερμανία, Ιταλία και Αυστρία. Τι ακριβώς απεικονίζει το σκίτσο; 

Spiegel: Ο Σόιμπλε στο δρόμο του Χίτλερ

O εκνευρισμός στη Γερμανία δεν κρύβεται.Ολα σχεδόν τα έντυπα ασχολούνται με την επίθεση της Γερμανίας στην Ελλάδα με το(νεοναζιστικό)πρόσχημα της αριστερής κυβέρνησης.

Σχεδόν ανοιχτά το κατεστημένο του Μονάχου(εκεί ,όπου ζει ο Χριστοφοράκος,γυιός του επι κατοχής Χριστοφοράκου…) μαζί με τον Σόϊμπλε διακηρύσσουν ότι θέλουν να ανατρέψουν την αριστερή κυβέρνηση.Και αραδιάζουν διάφορες προφάσεις ,ως το σημείο να υποστηρίζουν ότι μέχρι να βγει η κυβέρνηση Τσίπρα όλα πήγαιναν ρολόϊ. 

Ο εκνευρισμός δεν κρύβεται ούτε στην κυβέρνηση,ούτε στα γερμανικά ΜΜΕ.Ακόμα και σε αεροπλάνο της Λουφτχάνσα ο υπεύθυνος καμπίνας έστησε επιθετική συζήτηση με Ελληνες δικηγόρους για την «απείθαρχη Ελλάδα». 

Η βόμβα του παγκοσμίου χρέους

Εάν οι ελίτ πιστεύουν ότι θα κρύβεται στο διηνεκές το πρόβλημα πίσω από την Ελλάδα, κάνουν μεγάλο λάθος – ενώ το γεγονός ότι, η Κίνα ξεκίνησε να πουλάει μαζικά τα ομόλογα των Η.Π.Α, είναι ένα σημάδι της επερχόμενης καταιγίδας. 

Μπορεί η Ελλάδα να συνεχίζει να βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα, με τη δαμόκλειο σπάθη της χρεοκοπίας, καθώς επίσης της εξόδου της από το ευρώ περισσότερο επίκαιρη από ποτέ, κανένας όμως δεν μπορεί να την κατηγορήσει ότι θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία – αφού το χρέος της αντιπροσωπεύει ένα ελάχιστο ποσοστό του συνολικού, το οποίο είναι ασφαλώς αμελητέο απέναντι στα συνεχώς αυξανόμενα βουνά χρεών στον πλανήτη (άρθρο).