MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Σημειώσεις για την όραση 2 (Ενημερώθηκε)

By John.k 

• Το EURO σαν νόμισμα εκφράζει χρέος (FIAT Money) , και όχι πλούτο. Αυτό σου λεει ότι, είναι απλά ένα πυραμιδωτό σύστημα τύπου "Σχήματος Πόντσι", με ημερομηνία λήξης.

• Η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι η "ένωση των λαών" (γιατί δεν υπάρχει ομοσπονδιακή ηγεσία, και δικαιοσύνη) αλλά ένωση Τραπεζών.

• Δεν θα σου πει ή θα σε προσδιορίσει κάποιος στο τι είσαι , γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να σε κρίνει. Π.χ δεν μπορεί να σου πει είσαι "ευρωπαίος" ή δεν είσαι. Με ποια κριτήρια; Γεωγραφικά ; Πολιτισμικά ; Οικονομικά ; (Αν έχεις λεφτά είσαι , αν δεν έχεις δεν είσαι ;) Η Ελλάδα π.χ. βρίσκετε στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, γεωγραφικά. Δεν είμαστε περισσότερο ή λιγότερο ευρωπαίοι από τα υπόλοιπα κράτη που ανήκουν στην ίδια ήπειρο. 

Κατερίνα Σαββαΐδου: Ο λύκος που φυλάει τους λύκους

Η Γενική Γραμματέας Εσόδων, δηλαδή ο υπ. αριθμ. 1 αρμόδιος στην χώρα για την είσπραξη φόρων, ήταν ανώτατο στέλεχος στην PwC στα 4 χρόνια που αυτή έστηνε σχήματα φοροαποφυγής για τις μεγαλύτερες ελληνικές πολυεθνικές. 

Για την θέση της Γ.Γ. την πρότεινε ο υπουργός Οικονομικών, ο πρώην εργοδότης του οποίου επίσης εμπλέκεται στα LuxLeaks. Και αυτό δεν είναι παρά η άκρη του μίτου της διαπλοκής μεταξύ PwC και δημοσίου 

Σε έναν κόσμο λογικής, οι αποκαλύψεις του ICIJ σχετικά με τα LuxLeaks, και η συμμετοχή σε αυτά ελληνικών εταιρειών, θα οδηγούσε τις ελληνικές αρχές σε επείγουσα δράση εναντίον του «κυκλώματος»: εναντίον των εμπλεκομένων εταιρειών αλλά και εναντίον της PwC, της εταιρείας δηλαδή που έστησε όλο αυτό το σύστημα.

Κώστας Λαπαβίτσας: Ο Αρμαγεδδών της δραχμής κατά την Ernst & Young

Το Grexit ως βιβλική καταστροφή

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησε μια μελέτη υπό την αιγίδα της Ernst & Young με τίτλο "Οι οικονομικές επιπτώσεις ενός Grexit". Η Ernst & Young είναι μια μεγάλη εταιρεία υπηρεσιών προς πολυεθνικές και άλλες επιχειρήσεις, με ειδίκευση στα νομικά, λογιστικά και φοροτεχνικά. Η μελέτη εξετάζει τις πιθανές επιπτώσεις της συντεταγμένης εξόδου από το ευρώ για τη χώρα μας. Τα συμπεράσματα φαίνονται τρομακτικά. Ακόμη και το συντεταγμένο Grexit εμφανίζεται περίπου ως Αρμαγεδδών.

Σύσσωμα τα ΜΜΕ στη χώρα μας παρουσίασαν τη μελέτη ως απόδειξη της σοφίας του νέου μνημονίου που ετοιμάζεται να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση. Από την Καθημερινή μέχρι το Πρώτο Θέμα, ο κατάλογος της υποτιθέμενης καταστροφής δεν έχει τέλος: Θα κλείσουν οι τράπεζες για μήνες, θα υποτιμηθεί το νέο νόμισμα κατά 50%, θα πέσει το ΑΕΠ 15-20%, δεν θα μειωθεί πραγματικά το χρέος, δεν θα υπάρξει άρση της λιτότητας, θα ανέβει ο πληθωρισμός, θα υπάρξει δελτίο στα καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα, θα, θα, θα ... 

Η δικτατορία των κεντρικών τραπεζών

Το χρηματοπιστωτικό όργιο που παρατηρείται σε πολλές χώρες, λόγω της συνεχούς αύξησης της ποσότητας χρήματος δεν θα έχει αίσιο τέλος, ακόμη και αν τυπωθούν ωκεανοί ρευστότητας – οπότε το παγκόσμιο κραχ είναι νομοτελειακό

«Οι δικτατορίες εμφανίζονται ξανά, από έναν δρόμο που στην κυριολεξία εκπλήσσει – αφού δεν είναι το αποτέλεσμα στρατιωτικών πραξικοπημάτων, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, αλλά της ελεύθερης βούλησης των λαών» (πηγή). 

H «σωτηρία της Ελλάδος» το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο , η μεγαλύτερη διακρατική απάτη που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.

Η τάση για εμετό και ο θυμός , εναλλάσσονται όσο προχωράμε την παρούσα έρευνα, της οποίας την περίληψη και τα πρώτα «σταθερά δεδομένα » σας παραθέτουμε …. 

H «σωτηρία της Ελλάδος» το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο , η μεγαλύτερη διακρατική απάτη που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.( μέρος α )‏ 

Τον Σεπτέμβριο του 2009, το ελληνικό χρέος ήταν 299 δισ. ή 115% του ΑΕΠ , ακολούθησε πράγματι το μεγαλύτερο κούρεμα δημοσίου χρέους που έχει συμβεί τις τελευταίες δεκαετίες, ύψους 105 δις .. παραταύτα το τρίτο τρίμηνο του 2014 έφτασε το 176% του ΑΕΠ (315,5 δισ. ευρώ), 

Στις 31.3.2015 ( μετά από 5 έτη σκληρής λιτότητας , αυτοκτονίες , ανεργία , φτωχοποίηση , μειώσεις , κλείσιμο επιχ/σεων κ.α ) διαμορφώθηκε στο ποσό των 312,7 δισ. ευρώ και σαν ποσοστό επί του ΑΕΠ σε 174,7%… δηλαδή αυξήθηκε τελικά από το 2009… γιατί άραγε;; 

Financial Times: Το μεγάλο ψέμα του Σόιμπλε -Κανένας νόμος δεν απαγορεύει το κούρεμα

«ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ» 

Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το ζήτημα της διαγραφής χρέους, μια πάγια απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντιτάχθηκε λέγοντας πως κάτι τέτοιο αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. 

Ο αρθρογράφος των FT, Βόλφγκανγκ Μουντσάου, επιχειρηματολογεί καταλήγοντας στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: κανένας νόμος δεν απορρίπτει μια τέτοια κίνηση και τέλος πάντων το πώς διαβάζει κανείς τους νόμους της ΕΕ έχει να κάνει το τι θέλει να πετύχει σε πολιτικό επίπεδο.

«Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;» – Αποικία χρέους η Ελλάδα

Η απίστευτη καταγγελία Βαρουφάκη ότι οι Βρυξέλλες ελέγχουν πλήρως τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων – Καμία διάψευση μέχρι αυτή την ώρα από τον Αλέξη Τσίπρα 

Η απίστευτη καταγγελία Βαρουφάκη οτι οι Βρυξέλλες ελέγχουν πλήρως τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων πέρασε σε δεύτερη μοίρα και όλοι ασχολούνται με το σχέδιο υποκλοπής των ΑΦΜ που επεξεργαζόταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών – Καμία διάψευση από τον ΑλέξηΤσίπρα στα όσα ισχυρίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών. 

Τις τελευταίες δυο ημέρες το Πανελλήνιο ασχολείται με το σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών επεξεργαζόταν τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος, μέσω της κλοπής των ΑΦΜ των Ελλήνων φορολογούμενων. 

ΒΟΜΒΑ. Η κυβέρνηση θα υπέκλεπτε τα ΑΦΜ μας από τους… Γερμανούς!!!

( Σ.Σ : Άρα λοιπόν , το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. δώσανε τις φορολογικές καρτέλες των πολιτών και όλα τα στοιχεία στους Γερμανούς , το ΔΝΤ και στης Βρυξέλλες ; )

Αν δεν κάνουμε λάθος, το ΑΦΜ είναι ένας ατομικός φορολογικός αριθμός που το ίδιο το κράτος χορηγεί στον πολίτη. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, γιατί η ελληνική κυβέρνηση (ως αρχηγός του κράτους) θα έπρεπε να υποκλέψει τα ΑΦΜ μας; Τα ΜΜΕ στη σπουδή τους να αποκαλύψουν τοplan Β του Γ. Βαρουφάκη, δεν πρόσεξαν προφανώς την παράλληλη ανατριχιαστική αποκάλυψη βόμβα που έκαναν και εξηγούμαστε. 

Μεγάλος λοιπόν σάλος έχει ξεσπάσει και πάλι στα ΜΜΕ, με αφορμή αυτή τη φορά το φερόμενο ως plan B του Γ. Βαρουφάκη, με την υποκλοπή των ΑΦΜ των Ελλήνων πολιτών.