MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ωραίες μέρες στο προτεκτοράτο!

Καθώς η χώρα έχει φάει κατακέφαλα ένα τρίτο Μνημόνιο -αυτή τη φορά από τον αριστερό Αλέξη Τσίπρα και το επαναστατικό παρεάκι του-, η επικαιρότητα στρέφεται σε θέματα ανούσια και βλακώδη.

Είναι λογικό στο προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα να ασχολούνται όλοι με βλακώδη θέματα γιατί τα σημαντικά θέματα δεν είναι στην αρμοδιότητά τους.
Για τα σημαντικά θέματα αποφασίζουν και διατάζουν οι «εταίροι», και αφήνουν τα λιμά για τους ιθαγενείς.

Τι το κάναμε εδώ; Μικροί μεγάλοι στα καφενεία;

Οι ιθαγενείς ψηφίζουν στο δημοψήφισμα Όχι και -μια εβδομάδα μετά- η πρωθυπουργάρα τους πάει και λέει Ναι σε όλα.

Τα Capital Controls επιβλήθηκαν για συγκεκριμένους λόγους…

Όλοι είδαμε ότι τα Capital Controls επιβλήθηκαν μόλις ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την διενέργεια του δημοψηφίσματος με το ερώτημα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στα νέα μνημονιακά μέτρα. 

Η συνέχεια είναι γνωστή καθώς όλοι βιώσαμε την ταλαιπωρία στα Α.Τ.Μ αλλά και την τρομοκρατία των καναλιών με την προτροπή να ψηφίσουμε το ΝΑΙ γιατί ειδάλλως θα μας έδιωχναν από την Ευρωζώνη. 

Το ερώτημα είναι μιας και είχαν εξαντληθεί τα χρονικά περιθώρια της διαπραγμάτευσης αν οι Κυβερνώντες είχαν κατά νου ότι μπορεί να συμβεί αυτό και αν είχαν πάρει κάποια μέτρα για να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη.

Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι όλα αυτά ήταν μεθοδευμένα με σκοπό να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα σχέδια.

Τα Δύσκολα πέρασαν, τα Χειρότερα έρχονται…

Μαύρα στοιχεία από τη μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας. 

Μια απορυθμισμένη αγορά εργασίας και μια κοινωνία που φτωχοποιείται υπό το βάρος των πολιτικών λιτότητας περιγράφουν οι επιστημονικοί συνεργάτες της ΓΣΕΕ, στη μελέτη τους που διαβιβάστηκε στον πρωθυπουργό, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τους αρχηγούς των κομμάτων. 

Οι αριθμοί που αποτυπώνονται στη μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της Συνομοσπονδίας σκιαγραφούν με τα μελανότερα χρώματα τις συνέπειες των πολιτικών που ακολουθήθηκαν την τελευταία 5ετία, τη στιγμή, μάλιστα, που οι θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα, ζητώντας αλλαγές επί τα χείρω σε Ασφαλιστικό – εργασιακά και παρεμβάσεις μεταξύ άλλων στα ακανθώδη ζητήματα των ομαδικών απολύσεων, των εργατικών κινητοποιήσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων. 

Η παράδοση της χώρας στους δανειστές έχει ονοματεπώνυμο: Βαγγέλης Βενιζέλος

Το βρώμικο παιχνίδι με το PSI και το αγγλικό δίκαιο – Γιατί αρνήθηκε να εντάξει το κούρεμα στο ελληνικό δίκαιο; 

Εκ του αποτελέσματος είναι πλέον σαφές ότι η χώρα δεν έφτασε στον γκρεμό εξαιτίας πολιτικών αστοχιών, ούτε εξαιτίας πολιτικής απειρίας. 

Η Ελλάδα χρεοκόπησε τεχνηέντως εντός ευρώ μετά από επιταγή των ξένων funds και με τη βοήθεια του εγχώριου πολιτικού προσωπικού. Άλλως δεν μπορεί να εξηγηθεί γιατί ο Βενιζέλος και η παρέα του έστησαν το χειρότερο PSI όλων των εποχών και έβαλαν τη χώρα στο αγγλικό δίκαιο παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αντίθετες εισηγήσεις. 

Οι κύριοι Παπαδήμος και Βενιζέλος αφού συνέτριψαν τα ασφαλιστικά ταμεία και τους μικρομολογιούχους, υπέγραψαν το αγγλικό δίκαιο για τις αξιώσεις των δανειστών μετατρέποντας τη χώρα σε αποικία χρέους. 

ΚΑΖΑΚΗΣ: Όταν ασκείται κατοχή στην πατρίδα, αυτός που την αποδέχεται είναι δοσίλογος

"Αν και καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό του Τύπου που απορρέει από τα στοιχεία της εν λόγω συζήτησης, όπως το να χρειαστεί να εξετάσω ανορθόδοξα μέσα πρόσβασης σε συστήματα του δικού μου υπουργείου, υπάρχει μόνο ένα θέμα που έχει σημασία από άποψη δημοσίου συμφέροντος. 

Υπάρχει ένας φρικτός περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας που επιβάλλει η Τρόικα των δανειστών στους Έλληνες υπουργούς, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες των υπουργείων τους, κάτι που είναι καθοριστικό για την εφαρμογή καινοτόμων πολιτικών. Όταν η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, λόγω του μη βιώσιμου δημόσιου χρέος, και οι αποδόσεις των πολιτικών έρχονται σε αναντιστοιχία με τα έθνη, τότε ξέρουμε ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του ευρώ", έγραψε χθες σε άρθρο του στους Financial Times, o Γιάννης Βαρουφάκης.