MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Μίλα μου για μεταρρυθμίσεις

Από το 2010, και την πρώτη χρεοκοπία της Ελλάδας τα πέντε τελευταία χρόνια, μάθαμε ότι η χώρα και η οικονομία της χρειάζονται «μεταρρυθμίσεις».

Μάλιστα, οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα πρέπει να έχουν και συγκεκριμένο χαρακτήρα, γι’ αυτό και πολλές φορές χρησιμοποιούνται λέξεις όπως διαρθρωτικές, στοχευμένες, ολοκληρωτικές, έξυπνες, γρήγορες, κι άλλοι χαριτωμένοι επιθετικοί προσδιορισμοί για να τους δοθεί το απαραίτητο κύρος και βάρος στα κενά τους λεγόμενα.

Όταν οι δανειστές ή οι κυβερνήσεις (αριστεράς ή δεξιάς) αναφέρονται δημόσια σε μεταρρυθμίσεις, τονίζουν την εξαιρετική ανάγκη αυτές να εφαρμοστούν άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις.

Όποιος θέλει τα κανάλια να τα πάρει σπίτι του

Οι καναλάρχες, αυτοί οι ευεργέτες της εθνικής διαπλοκής, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κατέβουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν μια χαοτική κατάσταση την οποία θα αξιοποιήσουν στο εξωτερικό ως χτύπημα της ελευθερίας του Τύπου. 

Δηλαδή θα διαμορφώσουν μια επιχειρηματολογία πως η κυβέρνηση ελέγχει την πληροφόρηση και δεν επιτρέπει στις επιχειρήσεις Τύπου να λειτουργήσουν προσπαθώντας να τις ελέγξει. Για όσους ζουν σε αυτή την ταλαίπωρη χώρα, το να αποκαλείς φορείς της ελευθερίας της πληροφόρησης τα κανάλια, είναι σα να υποστηρίζεις πως Υπουργός Οικονομίας πρέπει να αναλάβει ένας προαγωγός επειδή γνωρίζει καλά την κυκλοφορία του μαύρου χρήματος.

Paul Craig Roberts: «ΗΠΑ και Ρωσία οδηγούνται σε ένοπλη σύρραξη και αυτό θα σημάνει τον αφανισμό της Ευρώπης»

ΖΟΦΕΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤ ΡΗΓΚΑΝ 

Μια άκρως ζοφερή περιγραφή για το μέλλον που έρχεται έκανε ο Αμερικανός πρώην υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Δρ. Paul Craig Roberts ειδικότερα δε σε ότι αφορά το παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας. 

Ο Αμερικανός αναλυτής διατύπωσε την άποψη ε συνέντευξη Τύπου ότι ζούμε σε επίφοβους καιρούς και ότι οι Ρώσοι δεν πρόκειται να συμμορφωθούν στις απαιτήσεις των ΗΠΑ φέρνοντας τον κίνδυνο ενός παγκόσμιου πολέμου προ των θυρών. 

Τα έξι μοιραία λάθη του ΔΝΤ στην περίπτωση της Ελλάδας

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΥΦΕΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Έξι σημαντικά διδάγματα σχετικά με τη διαχείριση δημόσιου χρέους, αγνόησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην περίπτωση της Ελλάδας, σύμφωνα με την καθηγήτρια Παγκόσμιας Οικονομίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ναϊρί Γουντς.

Σε άρθρο της στην αυστριακή οικονομική εφημερίδα «Βίρτσαφτσμπλατ», η κυρία Γουντς τονίζει ότι «η αποτυχία του ΔΝΤ όσο και των ευρωπαίων μελών του να ακολουθήσουν δοκιμασμένες μεθόδους, μπορεί να αποβεί καταστροφικό λάθος».