MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Η σύγκρουση Γαλλίας – Γερμανίας

Οι συζητήσεις περί της ομαλής εξόδου της Γερμανίας από την Ευρωζώνη κλιμακώνονται, αφού στην αντίθετη περίπτωση προβλέπεται η αργή, επώδυνη κατάρρευση του ευρώ και το χάος – ενώ φαίνεται πως ενθαρρύνονται μυστικά από τις Η.Π.Α. 

Πριν από έναν περίπου χρόνο δημοσιεύσαμε μία ανάλυση, σύμφωνα με την οποία η καλύτερη, εάν όχι η μοναδική λύση, εάν δεν θέλει κανείς να διαλυθεί ανεξέλεγκτα η Ευρωζώνη, καθώς επίσης η ΕΕ, θα ήταν η φιλική έξοδος της Γερμανίας από το κοινό νόμισμα – παραμένοντας μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Μ. Βρετανία (άρθρο). 

Η Ευρώπη είναι «διχασμένη» με την Γερμανία λόγω της ελληνικής κρίσης χρέους

Η σκληρή και άκαμπτη στάση της Γερμανίας προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαπραγματεύσεων του χρέους, έχει διχάσει την κοινή γνώμη των Ευρωπαίων , με τους πολίτες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες να είναι πολύ δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που το Βερολίνο διεξήγαγε τις συνομιλίες, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα

Ένα μεγάλο και αξιόπιστο δείγμα της έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία YouGov από πολίτες επτά ευρωπαϊκών χωρών διαπίστωσε ότι, μεταξύ των ερωτηθέντων, το βρετανικό κοινό ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό επικριτικό με την Γερμανία, με το 50 τοις εκατό των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι θεωρούν ότι το Βερολίνο διαχειρίστηκε την ελληνική κρίση χρέους με αλαζονικό και προκλητικό τρόπο, ενώ μόνο το 21 τοις εκατό πιστεύει ότι η «δυάδα» Μέρκελ και Σόιμπλε χειρίστηκε ικανοποιητικά τα πράγματα. 

Βιολογική εξαφάνιση του Ελληνισμού - Τέταρτοι στον κόσμο σε ρυθμό μείωσης πληθυσμού!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΟΥΛΙΑΣ 

Ολοένα και χειρότερη γίνεται η κατάσταση με την υπογεννητικότητα στην πατρίδα μας. Αν, ως Έλληνες, δεν λάβουμε σοβαρά μέτρα, τότε με μαθηματική ακρίβεια σε λίγα μόλις χρόνια, θα αποτελούμε μειονότητα στην ίδια μας την χώρα.

Αν δεν συμβεί κάποιο «δημογραφικό θαύμα», η δραματική μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη καθώς το ποσοστό γονιμότητας αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,58 το 2060.

Κάθε γενιά για να αναπαραχθεί χρειάζεται κατ’ ελάχιστον 2.1 (δείκτης γεννητικότητας) παιδιά κατά μέσο όρο ανά γυναίκα: η ελληνική οικογένεια γεννά 1-1.3.

Στο φως οι πραγματικές προθέσεις του Φέρχοφσταντ

(Σ.Σ : Μαρία …, στο Ελληνο-Γαλλικό και στο Ελληνο-Ολλανδικό λεξικό στην λέξη «Λαμόγιο» , έχει την φωτογραφία του Γκί…
Πρόσεχε με ποιους μιλάς :-)

Του Κώστα Μοσχονά

Ο Βέλγος πολιτικός, θερμός οπαδός της ομοσπονδιακής Ευρώπης και της φιλελεύθερης οικονομίας, άσκησε από την αρχή δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα, δανειζόμενος συνεχώς τα επιχειρήματα του Βερολίνου

Σιγά σιγά βγαίνουν στη φόρα οι απόκρυφες πλευρές όχι μόνο των θλιβερών διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων-δανειστών, που κατέληξαν στην ταπείνωση της ελληνικής πλευράς από τη γερμανική Ευρώπη, αλλά και των αντιδράσεων κατά της κυβέρνησης, πριν βρεθεί κάτω από την μπότα της Ανγκελα Μέρκελ, ορισμένων γνωστών Ευρωπαίων πολιτικών… Οπως του επικεφαλής της Ομάδας των φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου Γκι Φέρχοφσταντ…