MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Βίαιη αναδιαμόρφωση των κοινωνικών τάξεων στην Ελλάδα

Το 1% των Ελλήνων κατέχει το 56,1% του πλούτου της χώρας, το 10% των Ελλήνων κατέχει το 87% του πλούτου και το 90% των Ελλήνων κατέχει μόνο το 13% του πλούτου της χώρας. 

Αυτές βασικά είναι οι κοινωνικές τάξεις στην Ελλάδα, με βάση τον πλούτο που κατέχουν και φυσικά την αντίστοιχη πραγματική εξουσία που διαθέτουν, πέρα από τον κάθε συνταγματικό φερετζέ δημοκρατίας που κάνει τους πολυπληθείς αφελείς να πιστεύουν ότι υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα.

Η Γερμανία «κέρδισε» 100 δισεκατομμύρια από την κρίση

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται στοιχεία του ινστιτούτου «Leibniz», η Γερμανία έχει κερδίσει ποσό 100 δισ. ευρώ από το 2010 λόγω της δραματικής μείωσης του κόστους δανεισμού. 

Σύμφωνα με την έρευνα, κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης – χρέους, η Γερμανία έχει κερδίσει 100 δισ. ευρώ, επωφελούμενη από το χαμηλό κόστος δανεισμού.

Παράλληλα, το ινστιτούτο εκτιμά ότι ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός της Γερμανίας, ο οποίος έχει επιτευχθεί από το 2014, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα οφέλη από την ελληνική κρίση.

Κατάργηση του υπουργείου για την καταπολέμηση της διαφθοράς απαιτούν οι δανειστές

Τέσσερις αλλαγές όσον αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς απαιτούν οι δανειστές της Ελλάδας. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει εφημερίδα, οι Θεσμοί ζητούν: 

• Αμεση λειτουργία Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες στη Βουλή με νέα σύνθεση και διευρυμένη βάση ελεγχόμενων.

• Ψήφιση Κώδικα Δεοντολογίας βουλευτών.

• Αλλαγές στον τρόπο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων.

• Κατάργηση (!) του υπουργείου Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς με ταυτόχρονη ίδρυση ανεξάρτητης Αρχής.