MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Η «ανάγκη» για μια Παγκόσμια Θρησκεία και τον «αδιαμφισβήτητο ηγέτη» της

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο να ηγηθεί ενός μελλοντικού «ΟΗΕ των θρησκειών», μιας … προτεινόμενης οργάνωσης με «αδιαμφισβήτητη» αρχή που θα διακηρύξει «το θέλημα του Θεού». 

Ο Πέρες υποστήριξε μια παγκοσμιοποιημένη πίστη υπό μια ενιαία παγκόσμια αρχή, προκειμένου να καταπολεμηθεί η «τρομοκρατία». Αλήθεια, όλος αυτός ο «πόνος» του Πέρες και των άλλων ομοίων του στην παγκόσμια ελίτ, είναι πραγματικά για την «ειρήνη» ή μια πιο σκοτεινή ατζέντα βρίσκεται πίσω από αυτό; 

Η Κίνα υποτίμησε το νόμισμά της… Φόβοι για κατρακύλα και την παγκόσμια οικονομία

Η Κίνα υποτίμησε το νόμισμά της την Τρίτη μετά από μια σειρά από αρνητικά οικονομικά στοιχεία, μια κίνηση που σύμφωνα με την ίδια έχει να … κάνει με τη μεταρρύθμιση της ελεύθερης αγοράς, αλλά που ορισμένοι υποψιάζονται θα μπορούσε να σημάνει την απαρχή μιας πιο μακροπρόθεσμης κατρακύλας στην συναλλαγματική ισοτιμία. 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η Κεντρική Τράπεζα έθεσε την οδηγία για το επίσημο ποσοστό μειωμένο κατά σχεδόν 2% πριν να ανοίξει η αγορά στα 6,2298 γιουάν ανά δολάριο, το χαμηλότερο σημείο του νομίσματος εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, από 6,1162 την προηγούμενη ημέρα και ανέφερε ότι πρόκειται για αλλαγή στη μεθοδολογία για να ανταποκρίνεται το νόμισμα πιο εύκολα στις δυνάμεις των αγορών. 

ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες ο πιο σκληρά εργαζόμενος λαός της Ευρώπης.

Τα στοιχεία του οργανισμού καταδεικνύουν πως στη χώρα μας οι εργαζόμενοι δουλεύουν πιο σκληρά από κάθε άλλον στην Ευρώπη, χωρίς ωστόσο αυτό να μεταφράζεται και σε παραγωγικότητα, στην οποία η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χαμηλή θέση. 

Οι Έλληνες είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος λαός στην Ευρώπη, με τους Ρώσους να ακολουθούν στη δεύτερη θέση, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο στοιχεία του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).

Βάσει παραγωγικότητας ωστόσο, που μετριέται από το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν ανά ώρα εργασίας, η Ρωσία είναι τελευταία με 25,9, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται επίσης σε δυσχερή θέση στο 36,2, πολύ χαμηλότερα από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι στο 50, εκτιμά ο ΟΟΣΑ. 

ESM: Το φονικότερο "όπλο" που επινόησαν οι δανειστές.

Του Ηλία Αλεξανδρή 

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ! Τελικά δεν θα μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές! Απλά η «πρώτη φορά αριστερά» κάνει τον μεσάζοντα για να μπορέσει να κάνει ανεμπόδιστα το έγκλημα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας. 

Σταθερότητα! Μια λέξη που χρησιμοποιεί η προπαγάνδα του Ευρωμονόδρομου όλα αυτά τα χρόνια της καταστροφής, για να περιγράψει ότι πιο βάρβαρο έχουν σκεφτεί οι νοσηροί θιασώτες του χρηματοπιστωτικού καζινοκαπιταλισμού. 

Σε ποια σταθερότητα αναφέρονται; Το σημείο 6 της Συνθήκης Ίδρυσης μιλά ξεκάθαρα «για τη διαφύλαξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της και των κρατών μελών της»