MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Εργολάβοι και πολιτικοί «ρήμαξαν» τη χώρα 40 χρόνια προς όφελος των Γερμανών

Το Βερολίνο «σάρωσε» κατά τη μεταπολίτευση όλα τα δημόσια έργα με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μάζεψε όλο το κρατικό χρήμα και τώρα μας οδηγούν σε χρεοκοπία

Το «παιχνίδι» ήταν στημένο καθόλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Η Ελλάδα αποτέλεσε για 40 και πλέον χρόνια την «καταναλωτική χαβούζα» των Βρυξελλών και του Βερολίνου, αφού η Γερμανία μέσω των ντόπιων εργολάβων σάρωσε όλα τα δημόσια έργα με υπερτιμολογήσεις - Το βίντεο που ακολουθεί είναι αδιάψευστος μάρτυρας των βρώμικων παιχνιδιών που έπαιξαν οι εταίροι μας με τους εκπροσώπους της εγχώριας διαπλοκής στις πλάτες του λαού.

«Ποιόν» και τι ακριβώς «περιμένει» η νέα τάξη (ΔΝΤ-ΕΕ) και βασανίζει με άκρατη λιτότητα τους λαούς;

Πρόκειται για το απόλυτο σχέδιο παράνοιας ενάντια στους λαούς της νότιας Ευρώπης, από το Διεθνές νομισματικό ταμείο και την Γερμανία.

Πριν κάποιες ώρες το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.com ανέφερε ανακοίνωση του ΔΝΤ προς την «επιτυχημένη» ισπανική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, προειδοποιώντας την Μαδρίτη ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα (!!) για να μειωθεί η υψηλή ανεργία, όπως και να διορθωθούν άλλες ανισορροπίες για να προωθηθεί η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Independent: Έτοιμη για διάλυση η Ελλάδα – Θα γίνει… τροφή στις πεινασμένες για κέρδη επιχειρήσεις

Το τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης δεν έχει να κάνει τίποτα με χρέος, αλλά με ένα πείραμα ακραίου καπιταλισμού, που καμία χώρα της Ε.Ε. δεν τόλμησε ποτέ να δοκιμάσει. 

Για πείραμα ακραίου καπιταλισμού που συντελείται στην Ελλάδα κάνει λόγο ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας «Independent», Nick Dearden, ο οποίος σημειώνει ότι ποτέ καμία χώρα δεν τόλμησε να δοκιμάσει και τονίζει ότι η Ελλάδα είναι προς διάλυση, έτοιμη να γίνει τροφή στις πεινασμένες για κέρδη επιχειρήσεις.

Το τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης δεν έχει να κάνει με το χρέος, αλλά αν κοιτάξει κανείς βαθύτερα στο θέμα, θα δει ότι η Ελλάδα είναι προς πώληση και οι εργαζόμενοι, αγρότες και μικρές επιχειρήσεις της χώρας θα πρέπει να… βγουν από τη μέση. 

FAZ: "Στο 201% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος το 2016" - Και η κυβέρνηση Α.Τσίπρα ψηφίζει νέα μνημόνια

ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ; - ΠΟΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ;

Στο 201% του ΑΕΠ θα βρίσκεται το χρέος της Ελλάδας το 2016 μόλις πάρει η χώρα τα νέα δάνεια σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ! 

Η πρόβλεψη αυτή ξεπερνάει σε απαισιοδοξία ακόμα και την πρόβλεψη της έκθεσης του ΔΝΤ που προέβλεπε 200% αλλά το 2020. Με τέτοιο ποσοστό οποιαδήποτε συζήτηση για ανάπτυξη και επενδύσεις στην χώρα απλά ακούγεται ως ανέκδοτο. 

Όπως ανέκδοτο είναι και ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα. Τόσο μεγάλα χρέη πάντοτε θα απαιτούν νέα μέτρα κάθε εξάμηνο το λιγότερο. Προς τι λοιπόν όλη αυτή αφαίμαξη του ελληνικού λαού;