MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Συνεχή πραξικοπήματα σε εξέλιξη στη Βουλή

Από την Τετάρτη, οπότε και διεξάχθηκε η διάσκεψη προέδρων του κοινοβουλίου, σε συγχορδία κατεστημένα ΜΜΕ και μνημονιακός πολιτικός κόσμος στοχοποιούν την πρόεδρο της Βουλής. Έφτασαν στο σημείο να …ανησυχούν ότι διασύρεται η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό με την επιμονή στους τύπους και τον κανονισμό της Βουλής.

Στρατευμένοι στην ίδια προσπάθεια, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, Μπακογιάννη, Φίλης, Τσακαλώτος και άλλοι καλούν να παρακαμφθούν «περιττοί» κανονισμοί της Βουλής και διατάξεις του Συντάγματος, προκειμένου να επιτελεστεί το «ύψιστο εθνικό καθήκον».

Να σε ποιους πάει ο πλούτος

Στα 164 τρισ. δολάρια αυξήθηκε ο ιδιωτικός πλούτος του πλανήτη σύμφωνα με τις λίστες της Wealth-X, στις οποίες βρίσκονται 11 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι και 565 με κινητή περιουσία άνω των 300 εκατ. δολαρίων.

Το 8,6% του παγκόσμιο πληθυσμού ελέγχει το 85,3% του παγκόσμιο πλούτου, την ώρα που το 69,8% του πληθυσμού του πλανήτη μοιράζεται μόλις το 2,9% του πλούτου.Στις λίστες ελβετικών τραπεζών και εξειδικευμένων εταιρειών που συγκεντρώνουν πληροφορίες για τους πλούσιους του κόσμου (με περιουσία άνω των 30 εκ. δολαρίων) υπάρχουν 576 Έλληνες που διαθέτουν περιουσία 88 δισ. Δολάρια. Στις σχετικές λίστες των Wealth-X π.χ., συμπεριλαμβάνονται 11 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι που διαθέτουν περιουσία 18 δισ. δολαρίων ενώ παράλληλα 565 Έλληνες εμφανίζονται με συνολική περιουσία 70 δισ. δολαρίων.

«Μαύρα σύννεφα» στην παγκόσμια οικονομία – Οι οιωνοί δείχνουν μόνο άσχημες εξελίξεις – Trends Research Institute: «Τα Χριστούγεννα έρχεται κραχ στις ΗΠΑ»"

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 

O Gerald Celente ένας από τους βασικούς αναλυτές του αμερικανικού ερευνητικού κέντρου Trends Research Institute προχώρησε σε μια εξόχως ανησυχητική πρόβλεψη για επικείμενη μείζονα οικονομική κρίση στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος της χρονιάς η οποία θα προκληθεί από κατάρρευση του χρηματιστηρίου. 

Ο G.Celente, δεν είναι τυχαίος αναλυτής. Πρόκειται για μια από τις πιο αξιοσέβαστες προσωπικότητες σε ολόκληρο τον κόσμο με σειρά εμφανίσεων σχεδόν σε όλα τα αμερικανικά δίκτυα.